Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Τουλάχιστον 40 κάηκαν ζωντανοί και άλλοι 28 τραυματίστηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στο Μεξικό


Τουλάχιστον 40 κάηκαν ζωντανοί και άλλοι 28 τραυματίστηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στο #Μεξικό. Την Δευτέρα ξέσπασε φωτιά εντός των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου συγκέντρωσης στην πόλη Χουάρες (δίπλα στα σύνορα με τις ΗΠΑ), κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κρατούμενων προσφύγων. Οι φύλακες στο θέαμα της φωτιάς, που βγήκε εκτός ελέγχου εγκατέλειψαν τους κρατούμενους κλειδωμένους πίσω από τις μπάρες.

Βίντεο που έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του από εκπρόσωπο της κυβέρνησης απεικονίζει τη στιγμή που οι φύλακες εγκαταλείπουν τους κρατουμένους: https://tinyurl.com/32yx2pj3
Οι μεξικανικές αρχές κατηγορούν τους πρόσφυγες για την έναρξη της πυρκαγιάς.
Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν για τον συνωστισμό, καθώς 68 από αυτούς είχαν τοποθετηθεί σε κελί μέγιστης χωρητικότητας 50 ατόμων, ενώ δεν τους δινόταν ούτε νερό να πιουν. Οι πρόσφυγες που προέρχονταν από χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής είχαν ως προορισμό τους τις ΗΠΑ.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μεξικό καταδικάζουν εδώ και χρόνια τη βάναυση μεταναστευτική πολιτική της χώρας, μία πολιτική που δεν διαφέρει πολύ από αυτή που ακολουθούν και οι ελληνικές αρχές.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια στα σύνορα που μας χωρίζουν.
Με τους μετανάστες είμαστε μαζί στον αγώνα τους να ξεφύγουν από τις φρικτές ζωές που τους επιβάλουν οι πόλεμοι και οι κρατικές πολιτικές.
Παλεύουμε για την άμεση απελευθέρωση όλων των προσφύγων σε Ελλάδα και αλλού και την ενσωμάτωση τους στην κοινωνία.
Οι ζωές μας μετράνε. #ΜένουμεΕνεργοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου