Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγέλλουμε την άγρια καταδίωξη και τις αναίτιες συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών στο χώρο του ΕΜΠ

Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή
Καταγγέλλουμε την άγρια καταδίωξη και τις αναίτιες συλλήψεις φοιτητών και φοιτητριών στο χώρο του ΕΜΠ στην Πατησίων, όπου κυβέρνηση και αστυνομία, δυστυχώς με την ανοχή των πανεπιστημιακών αρχών, αντιμετώπισαν την παρουσία φοιτητών, ερευνητών/τριών και υποψηφίων διδακτόρων στην διοργάνωση της «Βραδιάς του Ερευνητή», καθώς και την προσπάθεια του σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να εκθέσει τα προβλήματα του κλάδου στη συζήτηση, με καταστολή και δεκάδες αναίτιες προσαγωγές.
Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν 15-20 προσαγωγές στο σωρό φοιτητών μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου και ότι αρκετές/οί εξ αυτών προσήχθησαν «προκαταβολικά», ήδη κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μια προσπάθεια να εμπεδωθεί εκ των προτέρων το δόγμα της μηδενικής ανοχής μέσα στο χώρο του ασύλου.
Μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί ο τίτλος «βραδιά του ερευνητή» για μια διοργάνωση μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο που αντιμετωπίζει τους φοιτητές, ερευνητές και επιστήμονες, οι οποίοι βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο, ως «εχθρούς» και προσφεύγει σε οξυμμένη καταστολή και δη «προληπτική» για να τους απομακρύνει. Οφείλει, άλλωστε να γίνει γνωστή τυχόν σύμπραξη των πανεπιστημιακής διοίκησης σε τέτοιες πρακτικές εφόδου και προληπτικής φίμωσης από την ΕΛ.ΑΣ.
Δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι για εκδηλώσεις προβολής κυβερνητικών παραγόντων μέσα σε πανεπιστήμια θα καταστέλλονται και προσάγονται φοιτητές, ή θα φιμώνονται οι κατεξοχήν αρμόδιοι να μιλήσουν για τα ζητήματα της έρευνας και της εκπαίδευσης.
Το ελάχιστο είναι να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου