ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Σύλληψη Αγγλίδας δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ στα Δίκαια Έβρου που έκαναν ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες

Σε μια ακόμη σύλληψη δημοσιογράφου που έκανε ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.Πρόκειται για Αγγλίδα δημοσιογράφο της εφημερίδας «Sunday Times» που συνοδεύονταν από ένα Έλληνας φωτορεπόρτερ. Συνελήφθησαν από την Αστυνομία την Πέμπτη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή των Δικαίων Έβρου.
Πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε αποκαλύψει ότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν αναπτυχθεί άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο στρατιωτικοποιεί το προσφυγικό ζήτημα αλλά επιλέγει να κάνει συνεχώς ολοκληρωτικές τομές στη δράση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας με πρόφαση τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι δύο τους εντοπίστηκαν από τον Στρατό χωρίς άδεια παρουσίας σε απαγορευμένη περιοχή (σε Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, ΖΑΠ).
Είναι ενδεικτικό των στεγανών που ορθώνει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Στρατός, ώστε να δημιουργήσουν στα σύνορα μια Ζώνη Ανομίας-Βίας-Τρομοκρατίας στα σύνορα προκειμένου να εφαρμόσουν την απάνθρωπη αντιπροσφυγική πολιτική τους όπου κυριαρχούν οι Επαναπροωθήσεις, ότι πέρασαν το βράδυ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ενώ την Παρασκευή οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Ο εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.
Η βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα όρισε συνήγορο υπεράσπισης για την Αγγλίδα δημοσιογράφο, η οποία υποστήριξε πως είχε ζητήσει σχετική άδεια για να κάνει ρεπορτάζ στην περιοχή για τις ροές των προσφύγων.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι πρόσφυγες καταλήγουν σε αυτές τις επιλογές δρομολογίων γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει αφήσει κανένα Ασφαλή διάδρομο και ουσιαστικά Απαγορεύει το Άσυλο.
Επαναλαμβάνουμε.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με αυτές τις αυταρχικές επιλογές της εξυπηρετεί πολλούς στόχους. Θρέφει το Μιλιταρισμό, διαποτίζει την κοινωνική ζωή στην Στρατιωτικοποίηση και εθίζει στην Στρατιωτική αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν. Κάτι που δεν θα μείνει στους πρόσφυγες καθώς είναι Νόμος πλέον η δραστηριοποίηση του Στρατού για την Ασφάλεια στο Εσωτερικό της χώρας.
Παράλληλα, επιχειρεί να αναβαθμίζει τον στρατηγικό ρόλο του αστικού κράτους και κόσμου διαφυλάσσοντας τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, αλλά και τα αμερικανικά επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, στρατιωτικά και οικονομική, που έχουν μετατρέψει το Έβρο σε στρατηγικό τους εφαλτήριο!
  Στεκόμαστε στον πλευρό των προσφύγων - μεταναστών και Απαιτούμε τον σεβασμό των Δικαιωμάτων τους. Να υπάρξει Ασφαλή Δίοδος τώρα.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ
Η κινηματική και πολιτική πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ έρχεται να απαντήσει σε αυτή ακριβώς την τεράστια ανάγκη της ταξικής πάλης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου