ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Μακρόν: πουλά όπλα σε Σ.Αραβία-ΗΑΕ για να δολοφονούν στην Υεμένη!

Τρεις Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν απόρρητο έγγραφο προς τον Γάλλο πρωθυπουργό Μακρόν ότι γαλλικά όπλα (τανκς, πύραυλοι κ.α.) που πουλήθηκαν πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χρησιμοποιούνται στον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη. Έναν πόλεμο που έχει καταστρέψει πόλεις, έχει προκαλέσει πάνω από 10.000 νεκρούς και έχει αναγκάσει 3 εκ. ανθρώπους να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας αρχικά αρνήθηκε το γεγονός όμως όταν το θέμα πήρε διαστάσεις και αποδείχτηκε ότι γαλλικά τανκς βρίσκονται 800 χιλιόμετρα εντός της επικράτειας της Υεμένης, οι τρεις γενναίοι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να απολογηθούν στην γαλλική υπηρεσία πληροφοριών με την κατηγορία της αποκάλυψης κρατικών μυστικών.

1. Πουλάνε όπλα, κερδίζουν λεφτά και χτίζουν τείχη και στρατόπεδα για να κρατήσουν μακριά τους πρόσφυγες (όταν δεν τους βουλιάζουν στη Μεσόγειο). Για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους καλλιεργούν την φοβία και τον ρατσισμό στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς απέναντι στους Άραβες και τους μουσουλμάνους πρόσφυγες. Έτσι κερδίζουν διπλά. Νομιμοποιούν τις επεμβάσεις τους εκεί και τη "διαχείριση του προσφυγικού" εδώ.

2. Πού είναι η ευαισθησία των δημοκρατικών ηγετών της ΕΕ απέναντι στην ελευθερία του Τύπου; Μήπως αν είσαι ευαίσθητος μόνο για ο,τι αρχίζει εκτός επικράτειας ΕΕ, δεν είσαι τελικά ευαίσθητος αλλά υποκριτής;

3. Θα δώσουν τώρα οι Γάλλοι επιχειρηματίες - όπως για την Παναγία των Παρισίων - κανά φράγκο για την αναστήλωση της προστατευόμενης από την UNESCO πόλης της Υεμένης, Σαναά, που τμήμα της καταστράφηκε από τους Σαουδαραβικούς βομβαρδισμούς με γαλλικά όπλα ή μήπως εκείνα τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς δεν πειράζει και να γκρεμίζονται (από πυραύλους, όχι από τυχαίες πυρκαγιές);

4. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ή η Κομισιόν θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Γαλλία; Θα διαμαρτυρηθεί κανείς έστω;

5. Θυμάστε που έπρεπε να βγει ο Μακρόν για να μη βγει η Λεπέν; Αν δε θυμάστε να θυμηθούμε ένα άρθρο που φιλοξένησε η Αυγή το μακρινό 2017 και μας έλεγε: "Η αναμέτρηση μεταξύ της Μαρίν Λεπέν και του Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου θα είναι μια κλασική μάχη μεταξύ ενός διεθνιστή και μιας εθνικίστριας."

Φυσικά όταν σοβαροί δημοσιογράφοι όπως η Μαρία Δεναξά έλεγαν ότι το δίλημμα είναι: "Μεταξύ νεοφιλελεύθερης Σκύλλας και φασιστικής Χάρυβδης. Μεταξύ άγριας παγκοσμιοποίησης και σκληρού εθνικισμού" η LiFO απαντούσε ότι η ελληνική Αριστερά ξεπλένει τη Λεπέν. Το πρόβλημά τους φυσικά δεν ήταν κάποιου είδους ξέπλυμα της Λεπέν, γιατί κανένας δεν ξεπλένει κάποιον αποκαλώντας τον "φασίστα και εθνικιστή". Το πρόβλημά τους ήταν με όσες φωνές δεν υπερασπίστηκαν "το μικρότερο κακό", τις "φιλελεύθερες φωνές εντός της Ε.Ε.".

6. Το πώς αντιμετώπισε ο Μακρόν την εξέγερση των "Κίτρινων Γιλέκων" (τα κομμένα χέρια και τα βγαλμένα μάτια) να έχει άραγε να κάνει με μια συνολική φιλοσοφία που διαπνέει αυτόν και τους ομοίους του;

Διαβάστε εδώ τα αίσχη τους στην Υεμένη: https://made-in-france.disclose.ngo/en/chapter/yemen-papers/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου