ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ισχυρές ενδείξεις ότι αποτυγχάνει το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα κατά Μαδούρο


Για άλλη μια φορά οι επίδοξοι πραξικοπηματίες στην Βενεζουέλα δείχνει να μην κατάφεραν να ανατρέψουν τον Μαδούρο, ο οποίος διατηρεί το φιλολαϊκό του έρεισμα απέναντι στους ολιγάρχες της Βενεζουέλας που προσπαθούν να επιβάλλουν την ατζέντα των ΗΠΑ στην περιοχή,
Διαβάζουμε στο Infowar:
22:00 O Λεοπόλντο Λόπεζ, που στήριξε την απόπειρα πραξικοπήματος του Γκουαϊδό, και η οικογένειά του ζήτησαν άσυλο στην πρεσβεία της Χιλής στο Καράκας. Ο Λόπεζ είχε παραβιάσει τον κατ’ οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί. Αρκετοί από τους πρωτεργάτες στρατιωτικούς του αποτυχημένου πραξικοπήματος ζήτησαν άσυλο από την νεοφασιστική κυβέρνηση Μπολσονάρο της Βραζιλίας.
Και οι δυο χώρες είχαν σπεύσει να αναγνωρίσουν και την αυτο-ανακήρυξη του Γκουαϊδό σε “πρόεδρο” της Βενεζουέλας και στήριξαν ανοιχτά το πραξικόπημα της 30ης Απριλίου.



21:30 O πανεπιστημιακός Τζορτζ Σικαρέλιο Μάχερ λέει τα πράγματα με το όνομά τους για το… όχι και τόσο επιτυχημένο πραξικόπημα του Χουάν Γκουαϊδό και των ΗΠΑ.
Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο στρατός της Βενεζουέλας έμεινε και αυτή τη φορά πιστός στη νόμιμη κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις προτροπές σε πραξικόπημα από τις ΗΠΑ.




: 'What we're seeing is a bit of desperation from Juan '@ciccmaher, author of "We Created Chavez: A People's History of the Venezuelan Revolution"


21:00 Πληθαίνουν οι αναφορές για στρατιώτες και αξιωματικούς του στρατού που δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν για να ενωθούν με τις δυνάμεις του Γκουαϊδό χωρίς να γνωρίζουν ότι θα επιχειρούσε πραξικόπημα.

The first Lieutenant of the army, Jairo Betermini, reported that today, at 3 am, his unit was ordered to head towards the Tocorón penitentiary center, with rifle in hand. Once in Altamira, they were ordered to block the highway to then be informed that “this was a coup d'état”.






After being captured by the Armed Forces, GNB soldiers claim to have been taken to Altamira under deception by other soldiers: a Commander with the surname Sánchez, a Major with the surname Sequera and a Captain with the surname Rivas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου