ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Με τις τελευταίες τεχνολογίες laser εξοπλίζεται ο στρατός των ΗΠΑ

Η Διοίκηση Διαστήματος και Πυραυλικής Άμυνας του Στρατού των ΗΠΑ έχει επιλέξει μια ομάδα με επικεφαλής την Dynetics να αναπτύξει ένα πειραματικό σύστημα laser 100 kW για την οικογένεια των μέσων τακτικών οχημάτων (FMTV).
Στις 15 Μαΐου η Dynetics ανακοίνωσε πως κέρδισε «στο νήμα» την Raytheon και έλαβε συμβόλαιο 130 εκατ δολαρίων για το πρόγραμμα High Energy Laser Tactical Vehicle Demonstrator (HEL TVD).
«Τα όπλα υψηλής ενέργειας με λέιζερ είναι ένα σύστημα το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλησαν να προσθέσουν στο οπλοστάσιό τους από την αρχή που εφευρέθηκε το laser», δήλωσε σε δελτίο Τύπου ο Ronnie Chronister, ανώτερος αντιπρόεδρος της Dynetics. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιλεγήκαμε για να δημιουργήσουμε αυτό το νέο και ασφαλές σύστημα όπλων που θα προσφέρει μια απλή αλλά οικονομικά αποδοτική προσέγγιση στο πεδίο της μάχης».

Το 2018, ο στρατός επέλεξε τη Dynetics και τους συνεργάτες της – τις Lockheed Martin, Rolls-Royce και MZA Associates Corporation – αλλά και την Raytheon να προχωρήσουν στην προκαταρκτική φάση σχεδιασμού της HEL TVD.
Οι προοπτικές του προγράμματος

Στο πλαίσιο της νέας σύμβασης, η ομάδα Dynetics έχει επιλεγεί για να προετοιμάσει την κρίσιμη ανασκόπηση του σχεδιασμού, η οποία θα καθορίσει τον τελικό σχεδιασμό του λέιζερ πριν από την κατασκευή του συστήματος και την ενσωμάτωσή του σε ένα 6 × 6 FMTV για τις δοκιμές που θα γίνουν στην περιοχή White Sands Missile Range στο Νέο Μεξικό .

Αυτή η προσπάθεια αποτελεί μέρος του τελευταίου εγχειρήματος της υπηρεσίας σε όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιθέσεις πυραύλων, πυροβολικού και RAM, καθώς και τα μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών (UAS).

«Το έργο ερευνά προηγμένες τεχνολογίες για συστήματα όπλων HEL για να καταστήσει πιο αποτελεσματικά τα συστήματα λέιζερ με μεγαλύτερη ισχύ, τα οποία με τη σειρά τους θα επιτρέπουν μελλοντικά λέιζερ σε μικρότερα οχήματα για πρόσθετες αποστολές», όπως ανέφερε ο αμερικανικός στρατός στο έγγραφο για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020.

Πηγή: Janes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου