ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που δίνουν τον αγώνα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας ενάντια στα σχέδια εκποίησης, τη συνειδητή για χρόνια απαξίωση της επιχείρησης από όλες τις κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα το Σάββατο 25 Γενάρη 2020 στις 11.00 π.μ. με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χατζηδάκης δηλώνει ότι : η μοναδική λύση για τη ΛΑΡΚΟ είναι αυτή που εγκρίνει η Κομισιόν και ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Ηταν θέμα χρόνου η ΛΑΡΚΟ να βγει από την πρίζα»

Η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ παραμένει ανένδοτη στους στόχους και πιστή στη χρόνια στάση της, καθώς μπροστά στα εκατομμύρια των μεγάλων συμφωνιών οι εργαζόμενοι είναι απλά αναλώσιμοι. Δε λογαριάζει τις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες εργασίας ούτε το κακοσυντηρημένο και απαρχαιωμένο βιομηχανικό εξοπλισμό. Η εντατικοποιημένη εργασία λόγου έλλειψης προσωπικού, σε συνδυασμό με την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ όπου λόγω έλλειψης ρευστότητας, ανταλλακτικών κτλπ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει επισκευές – αντικαταστάσεις, να ομαλοποιήσει την παραγωγή της, όλα αυτά, μέσα σε ένα μήνα, έφεραν τον τελευταίο καιρό 3 τουλάχιστον σοβαρά εργατικά ατυχήματα εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας για την προστασία της ζωής τους και των αναγκών τους.

Οι Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια και διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αύξηση των μισθών, την πληρωμή των υπερωριών και την τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας για τους εργαζομένους, ενώ παράλληλα διεκδικούν να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ δημόσια, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να γίνουν νέες πρόληψης και να παρθούν άμεσα νέα μέτρα και κανόνες ασφαλείας και υγιεινής σε όλες τις δραστηριότητες.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για ακύρωση των σχεδίων εκποίησης της και για να διασφαλιστεί η λειτουργία της υπό κρατικό έλεγχο , να διασφαλιστουν οι θέσεις εργασίας, να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμος και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα μέσα από ΣΣΕ και την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.
ΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΔΕ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.
ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου