ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Στρατόπεδο Νταλίπη, Θεσσαλονίκη: Η υποκρισία περισσεύει, τα μέτρα προστασίας των φαντάρων πάλι όχι

Στρατόπεδο Νταλίπη στη Θεσσαλονίκη: Η υποκρισία περισσεύει, τα μέτρα προστασίας των φαντάρων πάλι όχι
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Διαβάζοντας τις καταγγελίες από διάφορα στρατόπεδα, κάποια εξ αυτών στη Θεσσαλονίκη, για τις απαράδεκτες καταστάσεις που βιώνουν οι φαντάροι λόγω κορονοϊού, πήραμε κουράγιο και θέλουμε να μεταφέρουμε κι εμείς τι συμβαίνει στο στρατόπεδο Νταλίπη.
Και εδώ πάρθηκε το παράλογο μέτρο να κόβονται οι έξοδοι για τους φαντάρους, την ώρα που τα στελέχη μπαινοβγαίνουν κανονικά. Ακόμα χειρότερα, πολλά στελέχη, αντί να δείχνουν το σωστό παράδειγμα σε εμάς ως προς τα μέτρα προστασίας που πρέπει όλοι να παίρνουμε, τα τηρούν λιγότερο κι από τον πιο αμελή φαντάρο (το μόνο συνηθισμένο 'μέτρο' που παίρνουν είναι να διατάζουν εμάς για συνεχείς καθαριότητες). 
Όμως, και οι εσωτερικοί χώροι του στρατοπέδου είναι πολύ περιορισμένοι, με αποτέλεσμα ειδικά αυτές τις κρύες και βροχερές μέρες, να συνωστιζόμαστε αναγκαστικά πολλά άτομα μέσα σε αυτούς.
Ταυτόχρονα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν υποδομές για να στηρίξουν μια κατάσταση στην οποία όλοι οι φαντάροι θα είμαστε και θα κοιμόμαστε μέσα (καθώς μάλλον οι χώροι είναι προσαρμοσμένοι στο ότι αρκετοί θα διανυκτερεύουν σπίτι τους), ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. 
Υπάρχουν λίγοι θάλαμοι που έχουν σχεδόν γεμίσει με φαντάρους να κοιμούνται ο ένας δίπλα στον άλλον, ενώ ορισμένοι μεταφέρθηκαν σε άλλες ακατάλληλες αίθουσες. 
Τα ελάχιστα ντουζ δεν φτάνουν, ενώ το εστιατόριο είναι ένας υπόγειος χώρος με περιορισμένη χωρητικότητα που γεμίζει. Μάλιστα, πρόκειται λογικά να έρθουν και άλλες μεταθέσεις αυτές τις μέρες, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο μιας και η 362 απολύεται σύντομα και χρειάζεται κόσμος τόσο για τις υπηρεσίες όσο και για τις πολλές αγγαρείες του στρατοπέδου, αλλά ο συνωστισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος σύντομα.

Όσον αφορά στον ίδιο τον ιό και την αντιμετώπιση του, πρακτικά όλα έχουν αφεθεί σε εμάς τους φαντάρους, που είμαστε υπεύθυνοι οι ίδιοι να προμηθευτούμε σαπούνια, αντισηπτικά και ότι άλλο κρίνουμε, πληρώνοντας από την τσέπη μας, ενώ αν τελειώσουν δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς νέων χωρίς εξόδους. 
Τέλος, είναι εξοργιστικό να συμβαίνει η μάλλον μεγαλύτερη κρίση που έχουμε βιώσει, και την ώρα που έχουμε διαρκές άγχος για τις οικογένειες και τους γνωστούς μας, ο στρατός να λειτουργεί με την πεπατημένη, να καθόμαστε να ασχολούμαστε με την αλλαγή του στρατηγού της ΜΕΡΥΠ (και το πώς πχ με αφορμή αυτό το στρατόπεδο θα ετοιμαστεί για την τελετή και θα έχει μια ωραία εικόνα) και όχι αντίστοιχα με τις συνθήκες λειτουργίας σε μια τέτοια επείγουσα κατάσταση όπως ο κορονοιός.

Στο στρατόπεδο βρίσκονται δύο από τις πιο αδικημένες ΕΣΣΟ των τελευταίων χρόνων. 
Η 362 η οποία έζησε μεγάλη εμπλοκή στις αρχές κυρίως το περασμένο φθινόπωρο και σήμερα μπροστά στην απόλυση, βλέπει την πιθανότητα να μην πάρει γκρουπ Πάσχα ή και καθόλου άλλες εξόδους ή άδειες. 
Αλλά και η 363 η οποία με δικαιολογία τον Έβρο ή τον ιό, πλησιάζοντας στη συμπλήρωση έξι μηνών θητείας, δεν έχει πάρει σε πολλές περιπτώσεις άδεια εδώ και πολύ καιρό, έχει δει τις μεταθέσεις να αναβάλλονται και βλέπει επίσης την πιθανότητα να μην πάρει καν την άδεια του Πάσχα.

Διεκδικούμε να πάρουμε κανονικά την άδεια του Πάσχα, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να είναι και διευρυμένη τόσο για να εξομαλύνει όσα έχουμε περάσει το τελευταίο διάστημα, όσο και για να μειωθεί ο συνωστισμός και οι πιθανότητες πολλαπλών κρουσμάτων μέσα στο στρατόπεδο που θα έφερνε ένα αρχικό κρούσμα. 
Ή με κάποιον άλλο τρόπο, το στρατόπεδο να λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας (και ως προς στελέχη αλλά και ως προς φαντάρους) και να μείνουμε πολλοί σε καραντίνα σπίτια μας, ελπίζοντας πως οι ανεπαρκείς συνθήκες ασφαλείας δεν έχουν φέρει ήδη κρούσματα εντός του στρατοπέδου ή ζητώντας να γίνουν, έστω σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή μένουν σε σπίτια με τέτοια άτομα, δωρεάν τεστ κορονοϊού. 

Καταλαβαίνουμε κι εμείς πως η καραντίνα δεν πρόκειται να είναι μόνο μέχρι τις αρχές Απριλίου, οπότε πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό πλάνο αντιμετώπισης με πρώτο παράγοντα την υγεία όλων μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου