ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Kρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στο στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα: Φταίνε τα RAPIDE ΤΕΣΤ για τη διάδοση αλλά το Υπουργείο εμμένει!

Νέο περιστατικό με κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στο στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα στον 7 ΛΔΒ ύστερα από την καταγγελία για το 7ΤΥΠ. Για άλλη μια φορά η διενέργεια rapid test κατά την είσοδο των νεοσυλλέκτων και αδειούχων αποδεικνύεται αναποτελεσματική για τις συνθήκες εγκλεισμού των φαντάρων σε ενα στρατόπεδο που η ύπαρξη έστω και ενός κρούσματος μπορεί να μεταδοθεί ταχύτατα. 
Επιπλέον, χωρίς τακτική ιχνηλάτηση συνεχίζει να υπάρχει ο κίνδυνος η μεταφορά του ιού να γίνει από στρατιωτικούς θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία των φαντάρων και των υπολοίπων στρατιωτικών και εντείνοντας τις συνθήκες εγκλεισμού που υφίστανται. 
Και όλα αυτά ενώ το αρχικό διάστημα μετά την άφιξη των νεοσυλλέκτων υπήρξε έλλειψη ακόμα και σε rapid test. 
Αυτή η κατάσταση επικρατεί στα στρατόπεδα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υπόσχεται την παροχή self test για όλο τον πληθυσμό!

Αυτό σημαίνει από την έλλειψη των ελάχιστων εξόδων εκτός στρατοπέδου (αν δίνονται καθόλου) μέχρι την προσθήκη υπηρεσιών και αγγαρειών στις υπόλοιπες μονάδες που δεν είναι σε καραντίνα. Σε μια περίοδο όπου οι αντοχές των φαντάρων (ιδιαίτερα οι ψυχικές) δοκιμάζονται με κάθε τρόπο. Από το περιβάλλον και τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που αφήνουν τους δικούς τους ανθρώπους και την πολιτική (εκτός στρατού) ζωή τους μέχρι την πίεση από την καθημερινότητα της στρατιωτικής θητείας που έρχεται να πατήσει πάνω σε αυτές.

Όλη αυτή η κατάσταση προκύπτει σαν αποτέλεσμα των επιλογών του ΓΕΕΘΑ και της κυβέρνησης για την προβληματική αντιμετώπιση της πανδημίας εντος του στρατού και των παγίων προβλημάτων της στρατιωτικής θητείας.

Πρέπει το κεκτημένο πραγματοποίησης μαζικών μοριακών test στο στρατόπεδο Δελαγραμμάτικα να παραμείνει και να ισχύσει και αυτήν την φορά για την έγκαιρη αντιμετώπιση της εξάπλωσης και την περίθαλψη των ασθενών. Για να προληφθεί η δυνατότητα περαιτέρω εξάπλωσης του ιού σε άλλους φαντάρους και να επιτρέψει την έγκαιρη ιατρική περίθαλψη των ασθενών.

Συνάδελφοι, είμαστε και οφείλουμε να σκεφτόμαστε ως πολίτες με στολή. Ότι υπηρετούμε ντυμένοι στα χακί δεν σημαίνει πως δεν έχουμε δικαιώματα και πως είμαστε έρμαια σε κάθε λογής ορέξεις και επιλογές του στρατιωτικού κατεστημένου!

-Να διεξαχθούν μαζικά μοριακά test στους φαντάρους που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα! Έγκαιρη περίθαλψη για να μην υπάρξει εξάπλωση.
-Μαζική και τακτική ιχνηλάτηση των φαντάρων και του στρατιωτικού προσωπικού
-Να μην αξιοποιηθούν τα ελλιπή μέτρα για περαιτέρω εγκλεισμό των φαντάρων-Άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση των στρατοπέδων

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου