ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο (εθνικό) ψέμα


Η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο (εθνικό) ψέμα
Τις παραμονές του Α Παγκοσμίου Πολέμου Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Μαυροβούνιοι έχουν ήδη έτοιμες τις Μεγάλες Ιδέες τους, με παλιότερη μάλλον την Ελληνική, και ετοιμάζονται να ματοκυλήσουν τη Βαλκανική για τους υπόδουλους αδελφούς τους και τα αλύτρωτα εδάφη τους. Γιατί πριν το τουρκικό ματοκύλισμα στον Πόντο, έχουμε Βαλκανικούς Πολέμους.

Σε αυτό το πλαίσιο θα εμφανιστούν εντονότερα τα περί Δημοκρατίας του Πόντου, του σχεδίου επικράτησης δηλαδή του ελληνορθόδοξου στοιχείου στην περιοχή. Το οποίο με βάση τις ελληνικές απογραφές και υπολογισμούς αποτελεί το 13,9% του πληθυσμού (στα 3 βιλαέτια του Πόντου), το μουσουλμανικό το 79,5% και το αρμένικο το 6,5%. Είναι φανερό τι θα σήμαινε η Δημοκρατία του Πόντου πρακτικά. Αυτό θα εκμεταλλευτούν οι Νεότουρκοι όταν θα επιχειρήσουν να βάλουν πληθυσμιακές σφήνες από πρόσφυγες του Α Παγκοσμίου Πολέμου, μουσουλμάνους, μέσα σε ελληνορθόδοξες περιοχές.
Οι Μεγάλες Ιδέες όλων των βαλκανικών κυρίαρχων τάξεων είναι ο ηθικός αυτουργός για το λουτρό αίματος στον Πόντο. Όπως και στη σημερινή ελληνική Μακεδονία και Θράκη με τη συστηματική εθνοκάθαρση που μεθοδικά θα φέρει σε πέρας το ελληνικό κράτος για τα δικά του συμφέροντα.
Όπως έγινε και στη Μικρά Ασία αργότερα, στην Κύπρο πιο μετά, ο ελληνικός καπιταλισμός και το κράτος του, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε αγριότητα από οποιονδήποτε αντίπαλό του στην περιοχή. Οργανώνει υποκριτικές εθνικές μέρες μνήμης για να αποκρύψει ότι το δικό του μεγάλο σχέδιο επέκτασης πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα από τους τούρκους εθνικιστές. Με την τυχοδιωκτική προσκόλληση πάντα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που θα νομίζει πως θα του βάλουν πλάτη.
Μια σύγχρονη αριστερή διεθνιστική ιστοριογραφία οφείλει να πει πως οι ψυχές των Ποντίων, όπως και των Μικρασιατών αργότερα, είναι θύματα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Μεγάλης Ιδέας. Της προαιώνιας εθνικής συνέχειας και της απελευθέρωσης των "υπόδουλων αδελφών" όπου γης. Και αφού τεκμηριώσει εμφατικά αυτό, να πει πως και οι Τούρκοι μακελάρηδες ανταπέδωσαν με τον τρόπο που ανταποδίδει κάθε "εθνικό όραμα": Τη σφαγή, το ψέμα, τον επεκτατισμό, την προαιώνια εθνική συνέχεια.
Αν δεν αναδεικνύονται αυτά, πιστεύω πως θα κάνουμε κριτική στην εθνική ιστορία, από θέσεις αντιπολίτευσης στο δικό της όμως γήπεδο.
Σημείωση: Στο χάρτη (με το μαύρο χρώμα) η πιο επεκτατική εκδοχή της Μεγάλης Ιδέας μέσα από τις φιλοδοξίες που είχε ο Βενιζέλος μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως την υπέβαλλε στο ξεκίνημα της Συνόδου "Ειρήνης" του Παρισιού.


από το FB του Ν.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου