ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Πανεργατική απεργία 10 Ιουνίου με ταξική συγκέντρωση σωματείων και εργατικών σχημάτων στα Χαυτεία 10.30πμ

Πληθαίνουν τα καλέσματα από πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Mε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε αμαξοστάσια του ΟΣΥ, σε πλοία στον Πειραιά, τράπεζες, σχολεία και νοσοκομεία, σε στέκια νεολαίας, σε γειτονιές και πλατείες δήμων κορυφώνονται οι δράσεις προπαγάνδισης της πανεργατικής πανελλαδικής απεργιακής απάντησης της Πέμπτης 10 Ιουνίου από τις δυνάμεις και τους αγωνιστές του μαχόμενου ταξικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς.

Αποφασιστικής σημασίας είναι η επιτυχία της ταξικής απεργιακής συγκέντρωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Χαυτεία στις 10.30πμ ενώ θα ακολουθήσει πορεία με τα άλλα αγωνιζόμενα τμήματα προς τη βουλή για να καταγγελθεί και να σταλεί μήνυμα ότι δεν θα περάσει το επαίσχυντο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη-κυβέρνησης-βιομηχάνων.

Μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καλούν ήδη για τα Χαυτεία, όπως ΠΕΝΕΝ, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, ΣΒΕΟΔ, ΣΥΒΧΨΑ (βιβλίου-χάρτου), ΣΕΦΚ, σωματεία εργαζομένων στο Public, το Πλαίσιο και τη Nokia, σύλλογος εργαζομένων ΤΕΕ.
Επίσης στα Χαυτεία καλούν και μια σειρά από εργατικά σχήματα και κινήσεις όπως: Radical IT στις τηλεπικοινωνίες, Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, LABour – Αγωνιστική Παρέμβαση στην Έρευνα, Λάντζα-Εργατική αγωνιστική συσπείρωση σε τουρισμό-επισιτισμό, Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων στην Alpha Bank, Πρόταση Προοπτικής ΕΤΕ κ.α.

Η απεργία αυτή θα είναι μια μάχη των ίδιων των εργατών και όχι των γραφειοκρατών και «πραξικοπηματιών» κατά των απεργιών, της ΓΣΕΕ και των Παναγόπουλων και Σία, θα είναι ένας αποφασιστικός σταθμός στον αγώνα για να ανατραπεί και να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων η καρμανιόλα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου