ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Μεγαλειώδης απεργιακή διαδήλωση κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου (βίντεο+φωτο)


Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 10 Ιουνίου.
Χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα βρέθηκαν στον δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, που μεταξύ άλλων θεσμοθετεί τη δυνατότητα επιβολής 10ωρης εργασίας.

Από νωρίς το πρωί απεργιακές φρουρές περιφρουρούσαν την απεργία σε κομβικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων στα Public, την Εθνική Τράπεζα στη Σταδίου και στα ΕΛΤΑ Αργυρούπολης. Από τις 10:30 μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων της μαχόμενης Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Χαυτεία, στην ανεξάρτητη ταξική απεργιακή συγκέντρωση.

Στα Προπύλαια, μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μαζική διαδήλωση προς τη Βουλή. Αρκετός κόσμος συμμετείχε και στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με ηγεμονική την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση της Κλαυθμώνος μάλιστα κάλεσε τους παρευρισκόμενους βουλευτές της αντιπολίτευσης να… μεταφέρουν στη Βουλή την αντίθεση των εργαζομένων στο αντεργατικό έκτρωμα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ, η συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων σωματείων εξελίχθηκε σε μαζικότατη πορεία μέσω της Πανεπιστημίου προς τη Βουλή. Σε πλήρη έκταση, η διαδήλωση κάλυπτε την απόσταση από τη συμβολή Βασιλίσσης Αμαλίας-Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι περίπου το ύψος της οδού Πεσμαζόγλου.

Στο σύνολό τους οι απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ήταν εντυπωσιακές σε όγκο αλλά και σε παλμό. Τον τόνο έδιναν, καθ’ όλη τη διάρκεια, οι εργαζόμενοι στα Βιομηχανικά Φοσφωρικά Λιπάσματα Καβάλας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για πλήγμα στις θέσεις εργασίας και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πολλοί διαδηλωτές έφεραν αυτοσχέδια πανό και πλακάτ, θυμίζοντας κάτι από τον αυθορμητισμό των εργατικών κινητοποιήσεων κατά την «μνημονιακή» περίοδο.

Γ. Μ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου