ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ απαγορεύει την Απεργία αλλά δείτε τι Προνόμια απαιτούν οι Δεξιοί Στρατιωτικοί συνδικαλιστές!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Προτείνουμε το συγκεκριμένο κείμενο να διαβαστεί.
όχι μόνο από όσους έχουν σχέση με τον στρατό, αλλά κυρίως από όσους δεν έχουν....
Γιατί την περίοδο που η κυβέρνηση κάνει νόμο τις απαιτήσεις τους ΣΕΒ, Απαγορεύοντας την Απεργία και τις εργατικές διεκδικήσεις, οι Δεξιοί Στρατιωτικοί Συνδικαλιστές απαιτούν Προνόμια που θυμίσουν τις πιο μαύρες εποχές των "Εργατοπατέρων" του Εθνάρχη Κωσταντίνου Καραμανλή και της Χούντας, των διορισμένων καθαρμάτων.
Όλοι πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να σταθούμε απέναντι στον Στρατό που συγκροτούν χέρι χέρι με τις ΗΠΑ, να αγωνιστούμε ενάντια στο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού! 

ΠΟΜΕΝΣ: Aμετάθετο σε εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργοδοτικός συνδικαλισμός
Εργοδοτικός συνδικαλισμός από το γραφείο του ΥΕΘΑ, αμετάθετο σε εκατοντάδες συνδικαλιστές και προνόμια είναι η επιδίωξη της ΠΟΜΕΝΣ

Τις ημέρες αυτές που η κυβέρνηση επιχειρεί βίαια να καταργήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργού Εργασίας που κατατέθηκε στην Βουλή, βρήκε η ΠΟΜΕΝΣ την ευκαιρία να προτείνει την καθιέρωση εργοδοτικού συνδικαλισμού στο στράτευμα, με πολλά προνόμια για τους ίδιους τους συνδικαλιστές!

Πήγε και κατέθεσε πρόταση για τροπολογία, η οποία μεταξύ άλλων επιχειρεί την κατάργηση της ΠΟΕΣ και μοιράζει άφθονα προνόμια στους συνδικαλιστές, οι οποίοι κατά την άποψη της ΠΟΜΕΝΣ πρέπει να υπηρετούν στο υπουργείο και να υπάγονται διοικητικά στον υπουργό.

Έτσι λοιπόν, ζητούν την κατάργηση του νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και την αντικατάστασή του με την πρόταση που διένειμε η ΠΟΜΕΝΣ με την μορφή τροπολογίας στην Βουλή.

ΠΟΜΕΝΣ: Aμετάθετο σε εκατοντάδες συνδικαλιστές & εργοδοτικός συνδικαλισμός

Η ΠΟΜΕΝΣ θέλει να ιδρυθεί «Γραφείο Θεσμικής Εκπροσώπησης εν Ενεργεία Στρατιωτικών» το οποίο θα υπάγεται διοικητικά απευθυείας στον εργοδότη – υπουργό, προφανώς για να μπορεί με την άνεσή του να χαράσσει την συνδικαλιστική πολιτική που ονειρεύονται.

Αλλά, δεν σταματούν εδώ. Στο γραφείο αυτό, θα υπηρετεί όλη η «αφρόκρεμα» των στελεχών της ΠΟΜΕΝΣ, δηλαδή σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, και η εκτελεστική γραμματεία. Για την λειτουργία του γραφείου, το οποίο θα πληρώνει το υπουργείο, ζητούν εννέα εν ενεργεία στρατιωτικούς ως διοικητικούς υπαλλήλους τους οποίους θα επιλέξει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Μάλιστα όλος αυτός ο πληθυσμός, όπως σχεδιάζουν θα μετατίθενται άμεσα στο υπουργείο με απόφαση των συνδικαλιστών!

Επιπλέον και προκειμένου να καλύψουν την σημερινή τους παρατυπία, καθώς υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά δεν ανήκουν σε οργανώσεις της γεωγραφικής περιφέρειας στην οποία υπάγεται το ΣΓ ΥΕΘΑ, έχουν προβλέψει να μπορούν να εκλέγονται σε όποιο πρωτοβάθμιο θέλουν και να υπηρετούν στο υπουργείο. 
Αυτό κατ’ εξαίρεση για την «αφρόκρεμα» των συνδικαλιστών, και όχι φυσικά για την «πλέμπα».

Οι υπόλοιποι οφείλουν αν πάρουν μετάθεση να διαγράφονται από το ένα πρωτοβάθμιο και να εγγράφονται σε άλλο, ή όπως ακριβώς αναφέρει η (ν)τροπολογία «σε περίπτωση μετάθεσής του σε άλλη Μονάδα, η οποία εδρεύει σε άλλη Περιφέρεια ή Περιφερειακή Ενότητα, διαγράφεται υποχρεωτικώς και αυτοδικαίως, κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης του σωματείου του οποίου ήταν μέλος και δικαιούται να εγγραφεί σε αυτό της Περιφέρειας ή Περιφερειακής Ενότητας στα γεωγραφικά όρια της οποίας εδρεύει η Μονάδα στην
οποία μετατίθεται».
ΠΟΜΕΝΣ: Aμετάθετο σε εκατοντάδες συνδικαλιστές & εργοδοτικός συνδικαλισμός

Τα προνόμια δεν σταματούν εδώ. Οι προύχοντες συνδικαλιστές της ΠΟΜΕΝΣ θέλουν να έχουν και γραφείο εκτός ΥΠΕΘΑ με λεφτά που θα πληρώνει το υπουργείο, για να έχουν και γνωμοδοτικό όργανο.

Επιπλέον ζητούν να απαγορευτεί στους στρατιωτικούς να γίνονται μέλη επαγελματικών οργανώσεων, κάτι που η ΠΟΜΕΝΣ το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να πείσει ότι είναι ορθό, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Βεβαίως εξαίρεση σε όσα ζητούν για τους άλλους, είναι η ΠΟΜΕΝΣ η οποία φαίνεται ότι ετοιμάζει συνομοσπονδία με κάποια άλλα σωματεία καθώς προβλέπει ότι μπορεί μόνο αυτή να «γίνει μέλος τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης καθώς και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Στρατιωτικών Οργανώσεων και Οργανισμών».

ΠΟΜΕΝΣ: Aμετάθετο σε εκατοντάδες συνδικαλιστές και χρόνος υπηρεσίας

Τα προνόμια που διεκδικούν έναντι των άλλων συναδέλφων τους αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, ειδικά από τις περιοχές που των συνόρων που περιμένουν μια καλή μετάθεση για να πάρουν μια ανάσα και δεν βλέπουν να έρχεται ποτέ. Πώς θα ανεχθούν να έχουν αμετάθετο όλα τα μέλη των συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ δυο άτομα από κάθε πρωτοβάθμιο να γράφουν και χρόνο υπηρεσίας.

Αν υποθέσουμε ότι κάθε ΔΣ πρωτοβάθμιου σωματείου έχει 7-9 μέλη, και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι σχεδόν 50, τότε μιλάμε για περίπου 400 άτομα με αμετάθετο, χωρίς να υπολογίζονται οι συνδικαλιστές του δευτεροβάθμιου οργάνου, δηλαδή της ΠΟΜΕΝΣ.

Πιο συγκεκριμένα η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει: 
«τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων που είναι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και των οργάνων διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών με βαθμό μέχρι και Συνταγματάρχη και αντίστοιχων δεν μετατίθενται όσο διαρκεί η θητεία τους έξω από την περιοχή της Μονάδας, στην οποία υπηρετούν, εκτός αν το ζητήσουν τα ίδια ή κριθεί τούτο αναγκαίο λόγω προαγωγής ή επιβολής αμετάκλητης καταστατικής πειθαρχικής ποινής.

Η συμμετοχή τους στις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, για όσο χρόνο απαιτείται αυτή, λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας».

Άραγε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο στρατιωτικό γραφείο του οποίου υπηρετούν με δική του υπογραφή οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, τι άποψη έχει για τις προτάσεις τους;
ΠΗΓΗ ARMYVOICE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου