ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Δίκη παρωδία στην υπόθεση του εμπρησμού της Μόριας

Επιβεβαιώθηκαν όσοι φώναζαν για δίκη παρωδία στην υπόθεση του εμπρησμού της Μόριας. Σήμερα καταδικάστηκαν 6 συνολικά άτομα. Τέσσερις νέοι σε μετεφηβική ηλικία καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση ενώ 2 ανήλικοι σε πέντε ενώ τον Μάρτιο είχαν καταδικαστεί άλλοι δύο ανήλικοι.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε μερικά στοιχεία:
Η σύλληψη των 8 ατόμων που κατηγορήθηκαν για τον εμπρησμό έγινε με μοναδικό στοιχείο την μαρτυρία ενός άλλου νεαρού από το Αφγανιστάν, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία κατέθεσε ότι αυτοί οι οχτώ βρίσκονταν πίσω από τον εμπρησμό.
Ως δια μαγείας, ο μοναδικός μάρτυρας δεν παρέστη στη δίκη, αποφεύγοντας έτσι τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Πού είναι; Η αστυνομία δηλώνει πως δεν ξέρει!! Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρει το ρεπορτάζ μεγάλων εφημερίδων, λίγο μετά την ενοχοποιητική για τους οχτώ κατάθεσή του, του δόθηκε άσυλο.
Επιπλέον, στη δίκη δεν έγινε δεκτή η παρουσία διεθνών παρατηρητών, ούτε δικηγόρου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Δικαιολογία; Τα μέτρα για τον κορονοϊό...
Η υπόθεση ''μύριζε'' εξ αρχής, καθώς τα κενά ήταν μεγάλα σε σχέση με την αξιοπιστία του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας και την ταυτοποίηση των οχτώ νεαρών. Πλέον, μάλλον και οι πιο απονήρευτοι, πονηρεύονται...
Όσον αφορά το στρατόπεδο εγκλεισμού προσφύγων της Μόριας, όπως σημειώνουν πολλοί, το μεγαλύτερο έγκλημα ήταν ότι υπήρξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου