ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Σε Ελλάδα και Τουρκία ρίχνουν την ευθύνη για τις πυρκαγιές στον Προαιώνιο Εχθρό

Τι πιο εύκολο για να συγκαλύψεις τις κυβερνητικές και κρατικές ευθύνες για τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τη φύση και τον ιδρώτα μιας ζωής από το επιρρίψεις την ευθύνη στο Προαιώνιο Εχθρό.
Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία που έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών και προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς...
Αλλά δεν προσλαμβάνουν πυροσβέστες και δεν ενισχύουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης με τα κατάλληλα μέσα...
Θα κραυγάσουν: τις πυρκαγιές τις βάζουν Έλληνες πράκτορες και το ΡΚΚ..
Όχι απαντούν οι απέναντι: τις βάζει η ΜΙΤ
Πάντα θα βρεθεί ένας γεροξεκούτης Καραβανάς για να πει αυτές τις αθλιότητες στα κανάλια που τους καλούν και τους δίνουν το λόγο για να διαδώσουν τις βλακείες τους!
Την ώρα που η Τουρκία φλέγεται απ’ άκρη σ’ άκρη κι ενώ υπάρχουν οξύτατες αντιδράσεις Τούρκων πολιτών για αδράνεια της κρατικής μηχανής και ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, υπάρχουν φωνές που θέλουν να ρίξουν το «ανάθεμα» σε φανταστικούς εχθρούς, όπως η Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η Yeni Safak, ο απόστρατος αντιναύαρχος Cihat Yaycı, προσκεκλημένος στο κανάλι TVNET, έριξε το φταίξιμο για τις πυρκαγιές στην Τουρκία στην Ελλάδα και το PKK!
Σημειώνοντας ότι τα μέρη όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν τα πιο εύφορα εδάφη της χώρας, ο Yaycı είπε: «Η πυρκαγιά σε αυτές τις περιοχές δεν προκλήθηκε από ατύχημα ή από αμέλεια, υπάρχει πρόθεση εδώ. 
Είμαστε αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της Ελλάδας και του PKK».

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Yeni Safak, έκθεση του Ιδρύματος Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας SETA, που έχει έδρα του την Άγκυρα, αναφέρει ότι «κατά την πρώτη περίοδο δασικής δολιοφθοράς, τρομοκράτες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ιδεολογικά και τεχνικά στα στρατόπεδα στην Ελλάδα, ξεκίνησαν δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία. Από το 1994, έχει καλυφθεί ευρέως από μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι το PKK ξεκίνησε πυρκαγιές, ειδικά στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας».

«Στη δεκαετία του ’90, το PKK συνέχισε τη σαμποτάζ του στα δάση κυρίως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Η τρομοκρατική οργάνωση έκαψε μόνο μέσα σε μία νύχτα το 1997 650 εκτάρια δασικής έκτασης και 200 ​​εκτάρια κήπων στην Αττάλεια και ταυτόχρονα επιχείρησε σαμποτάζ στο Manavgat και στο Belek. Δυστυχώς, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πυρκαγιές στην Τουρκία» προσθέτει ακόμη η Yeni Safak.

Βεβαίως ο Τούρκος καραβανάς ξεχνά.
Ξεχνά την συνεργασία του ελληνικού και τουρκικού αστικού κράτους εναντίον των Κούρδων συναγωνιστών.
Τον θυμίζουμε:
Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε!
33 χρόνια (20 εκτιτέα) και στους 11 πολιτικούς πρόσφυγες που δικάζονταν με καταγωγή από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Όπως τονίζει η δικηγόρος τους, δεν έγινε δεκτό κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό της μετεφηβικής ηλικίας κάποιων, ενώ οι ποινές είναι βαρύτερες από αυτές που εισέπραξε η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι είχαν δεχτεί πρόσφατα επίθεση και ξυλοκόπημα από την αστυνομία μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου (βλ.εδώ https://bit.ly/2UYbc6A) και όταν οι δικηγόροι τους αποφάσισαν να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας η έδρα αποφάσισε να συνεχιστεί η εξέταση μαρτύρων χωρίς συνηγόρους υπεράσπισης και χωρίς τους κατηγορούμενους στην αίθουσα!
Το έχουμε ξαναπεί. Οι μεγαλύτεροι εχθροί των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας είναι οι λαοί τους. Γι' αυτό ανεξάρτητα απ' το τι λένε για τις μεταξύ τους αντιπαλότητες, όταν το θέμα φτάνει στην καταδίκη αντικαθεστωτικών φωνών, η λογική είναι ίδια και η συνεργασία μόνιμη.
Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος λέει στον ελληνικό λαό ότι η Τουρκία αποτελεί ένα επιθετικό κράτος που επιβουλεύεται τα εδάφη της χώρας ενώ ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται ''Σουλτάνος'', την ίδια ώρα συνεργάζεται με το τουρκικό για τη σύλληψη και φυλάκιση αντικαθεστωτικών απ' την Τουρκία που αγωνίζονται κατά του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν. Την ίδια ώρα αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος την Τουρκία ως ασφαλή προορισμό για τους πρόσφυγες, ακόμα και για Κούρδους από τη Συρία...
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Ο αγώνας συνεχίζεται και στο εφετείο!
Διαβάστε εδώ την ανάρτηση της συνηγόρου υπεράσπισης Aleka Zorbala*
*η αρχική ανάρτηση σβήστηκε από το fb απ' ότι γράφεται στην προσωπική σελίδα της συνηγόρου υπεράσπισης: https://www.facebook.com/aleka.zorbala
#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow
____________________________________________
ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ
Δήλωση συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη των 11 Τούρκων και Κούρδων προσφύγων
Αθήνα 19/07/2021
Σήμερα Δευτέρα 19/07/2021, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τους 11 Τούρκους και Κούρδους πρόσφυγες, για την υπόθεση των Σεπολίων σε συνολική ποινή 537 χρόνων, για μια τσάντα με όπλα που βρέθηκαν στον πάτο ενός βόθρου στο σπίτι που φιλοξενούνταν!
Την τσάντα, όπως παραδέχτηκε και ενώπιον του δικαστηρίου, μετέφερε ο πρώτος κατηγορούμενος στο σπίτι το προηγούμενο βράδυ και την είχε απορρίψει στο άνοιγμα του φρεατίου που υπήρχε, υπό τη συνεχή επίβλεψη της αντιτρομοκρατικής που εν αγνοία του, τον ακολουθούσε κατα πόδας για τουλάχιστον δύο ημέρες.
Το δικαστήριο αποτελούμενο από τους (πρόεδρο) Ιωάννα Λάμπρου- Βελησάρη, (μέλη) Μαρία Σακελλαροπούλου, Ιωάννη Λαμπρινόπουλο και την εισαγγελέα Μαρία Σπυροπούλου, θεώρησε την πράξη “τρομοκρατική” και τους έκρινε όλους ένοχους ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά το γεγονός ότι ο βασικός και μόνος μάρτυρας της αντιτρομοκρατικής που τους παρακολουθούσε, βεβαίωσε στο δικαστήριο ότι καμία πράξη τρομοκρατίας δεν είχε γίνει από αυτούς στην Ελλάδα.
Το δικαστήριο απέρριψε ακόμη, όλες τις ενστάσεις της υπεράσπισης, τους ισχυρισμούς και τα ελαφρυντικά, ακόμη και αυτού της μετεφηβικής ηλικίας.
Ο πρώτος κατηγορούμενος που αποδέχτηκε τη σχέση του με τον οπλισμό, καταδικάστηκε και ως διευθυντής της “οργάνωσης”, σε ποινή μεγαλύτερη και απο αυτή που επιβλήθηκε στο Μιχαλολιάκο. Η ποινή είναι η βαρύτερη που εχει επιβληθεί για υλικό τέτοιας δικογραφίας, είναι επιδεικτικά άδικη και με κριτήρια συλλογικής ευθύνης. Έτσι, καταδικάστηκαν για πρώτη φορά Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές, με συνεχή δημόσια παρουσία, συμμετοχή και μακρά προσφορά σε αγωνιστική αλληλεγγύη, με τις διατάξεις του 187Α του ΠΚ. Η απόφαση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τη συνεχή και επί πολλά έτη νομολογία των ανώτερων και ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, που έχουν απορρίψει τις σχετικές αιτιάσεις του Τουρκικού κράτους και τα αιτήματα για έκδοση και δικαστική συνεργασία.
Προβληματίζει ακόμη το γεγονός, ότι η απόφαση αυτή που εκδόθηκε με ταχύτατες διαδικασίες, συμπίπτει με την ημέρα της πανηγυρικής επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στη Αμμόχωστο και την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης είμαστε βέβαιοι ότι οι κατηγορίες και οι εξωφρενικές ποινές δεν μπορούν παρά να καταπέσουν μετά από την άσκηση έφεσης
Οι συνήγοροι υπεράσπισης,
Αλέκα Ζορμπαλά
Ιωάννα Κούρτοβικ
Δημήτρης Σαραφιανός
Πατρίκιος Πατρικουνάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου