ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Τι έγινε τελικά στον Έβρο; Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν έναν νεκρό από ελληνικά πυρά-διάψευση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:
«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.
Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Θυμίζουμε την προηγούμενη ανάρτηση μας:
Μετά τις καταγγελίες για βιασμό προσφύγισσας, τώρα Τουρκικά ΜΜΕ γράφουν για Πολίτη που σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στον Έβρο
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία με τον θάνατο ενός 43χρονου στον Έβρο, με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα να αναφέρουν ότι σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά.
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Πάντως, πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για επεισόδιο μεταξύ διακινητών μεταναστών, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις έρευνες της ΕΛΑΣ και του στρατού δεν προκύπτει κάποιος πυροβολισμός από την ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, οι Τούρκοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να προβούν σε διάβημα προς την Ελλάδα, με την Αθήνα να αναμένεται να διαψεύσει επισήμως τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές καλούνται να απαντήσουν για τέτοια δραματικά περιστατικά.
Στην περιοχή εξάλλου δρουν ακραίοι εθνικιστές και ΝΑΖΙ στο πλαίσιο Παραστρατιωτικών ομαδοποιήσεων.
Πολλά τα ερωτήματα...
Θυμίζουμε τις πρόσφατες καταγγελίες για τον βιασμό προσφύγισσας στον Έβρο και την απάνθρωπη Επαναπροώθηση που ακολούθησε.
Στον Έβρο δρουν κοινά περίπολα Στρατού-Αστυνομίας, με την βρώμικη δουλειά να την κάνει η Συνοριοφυλακή.
Οι καταγγελίες είναι συνεχείς και αφορούν την χυδαία και βίαιη συμπεριφορά Συνοριοφυλάκων που συλλαμβάνουν, κλέβουν, αφαιρούν τα ρούχα, βασανίζουν πρόσφυγες-μετανάστες και τελικά τους Επαναπροωθούν.
Θυμίζουμε:
Καταγγελία βιασμού προσφύγισσας στον Έβρο από Έλληνες στρατιώτες
 
Οι Έλληνες στρατιώτες βίασαν την τρανς φίλη μας
καταγγελία στο facebook
Ένα περιστατικό βαρβαρότητας σημειώθηκε πρόσφατα στον Έβρο με πρωταγωνιστές στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού.
Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που διακινείται στο διαδίκτυο προσφύγισσα τρανς που είχε περάσει τα σύνορα και είχε φτάσει στον Έβρο συνελήφθη, χτυπήθηκε βιάστηκε από Έλληνες στρατιώτες αφού προηγουμένως  της πήραν όλα τα χρήματα.
Ακολούθως την Επαναπροώθησαν βίαια μέσα στη νύχτα βάζοντας την σε μια βάρκα.
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας αυτό το βάρβαρο περιστατικό;
Σε κάθε περίπτωση το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την οργή του για αυτό το περιστατικό, ενδεικτικό των μεθόδων που εφαρμόζει το ελληνικό κράτος ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Δ Σώμα Στρατού να διερευνήσει το περιστατικό και να δώσουν απαντήσεις.
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στο θύμα και το καλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου