ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Κάλεσμα στη δίκη του Κ. Ξενόπουλου την Παρασκευή 3/2 από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

▸Σε μαζική παρουσία στη δίκη του αγωνιστή Κώστα Ξενόπουλου την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, στις 9 π.μ., καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης. Ο Κ. Ξενόπουλος, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την «Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής», έχει μηνυθεί από αστυνομικούς για δήθεν κατηγορίες, που αφορούν τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση τον Οκτώβριο του 2017, που είχε καλέσει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Στην κινητοποίηση αυτή ο Κ. Ξενόπουλος έπεσε θύμα βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ, όπως έχει αποτυπωθεί και σε φωτογραφίες, αλλά η δική του μήνυση κατά των αστυνομικών μπήκε στο… αρχείο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης:

Αλληλεγγύη στον Κ. Ξενόπουλο – Να απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες
Να καταδικαστεί η κρατική καταστολή και η αστυνομική βία
Συγκέντρωση: Παρασκευή 3 Φλεβάρη, 9.00 π.μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Δικάζεται και πάλι την Παρασκευή 3.2.2023 στη Θεσσαλονίκη ο αγωνιστής Κ. Ξενόπουλος, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την «Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής», καθώς επιχειρείται για άλλη μια φορά η δικαίωση της κρατικής καταστολής με τη δίωξη των θυμάτων της. Ενώ η μήνυση του Κ. Ξενόπουλου που τραυματίστηκε από την άγρια επίθεση των αστυνομικών στο μπλοκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Θ.) σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2017 μπήκε στο αρχείο, την Παρασκευή τον δικάζουν με βάση την αντι-μήνυση των αστυνομικών.
Η κινητοποίηση είχε γίνει μετά από κάλεσμα του ΣΥ.Σ.Θ. με αφορμή το SUMMIT 2017, ένα συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχάνων με την συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και του σημερινού Κ. Μητσοτάκη, μαζί με εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, για να συζητήσουν το προχώρημα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Θα είμαστε μαζί με τον Κώστα Ξενόπουλο την Παρασκευή 3 του Φλεβάρη, 9.00 π.μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και καταδίκης και του εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού και της καταστολής, απαιτώντας την ολοκληρωτική αθώωση και απαλλαγή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου