ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Πολεμικό Ορμητήριο ο Έβρος: Το ΝΑΤΟ αναπτύσσεται στα Βαλκάνια απέναντι στην Ρωσία και χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πεδίο πολεμικής προετοιμασίας

Όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ασκήσεις που διεξάγονται παντού.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αναφερθεί ξανά και ξανά στο πως ο Έβρος μετατρέπεται σε μετόπισθεν της επιχειρούμενης Νατοϊκής εκστρατείας σε Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Ευρώπη.  
Μετά την παραχώρηση στρατοπέδων για να μετατραπούν σε Αμερικανική βάση, τις συνεχείς ασκήσεις αμερικανικών τεθωρακισμένων στην Ξάνθη, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να διαθέσει πεδίο βολής στον Έβρο για ΝΑΤΟικές ασκήσεις!
Μια επικίνδυνη φιλοπόλεμη πολιτική απόφαση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων της Νοτιοανατολικής Πολυεθνικής Μεραρχίας (Multinational Division – South East, MND-SE), που επιχειρεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
Το ΝΑΤΟ με διαβαθμισμένο – «εμπιστευτικό» έγγραφο, με ημερομηνία αποστολής 16/2/2023, ζητά να «επιστρατεύσει» το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» κοντά στο Διδυμότειχο Έβρου ως πεδίο ασκήσεων για την παραπάνω μεραρχία.
Το έγγραφο αναφέρει ότι αυτήν την περίοδο έχουν αναπτυχθεί από τη μεραρχία 5.850 άτομα, στο πλαίσιο της στρατιωτικής ετοιμότητας και της προετοιμασίας για την ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων. 
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται αφενός για δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αποτελούνται από 900 άτομα στη Βουλγαρία και 1.300 άτομα στη Ρουμανία και αφετέρου για δυνάμεις υπό τη διοίκηση του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ, με άλλα 650 άτομα στη Βουλγαρία και 3.000 στη Ρουμανία.
Πρόκειται για ανάπτυξη πολύ σημαντικών δυνάμεων που αναθερμένουν τις ανησυχίες για γενικευμένο πόλεμο ενώ οι φόβοι για άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία απογειώνονται.
Στο έγγραφο του ΝΑΤΟ τονίζεται ότι τα συμμαχικά τμήματα «αντικαθίστανται με συχνότητα 4 μηνών από τη Γαλλία και 6 μηνών από τους έτερους συμμάχους. Σε κάθε εναλλαγή τμημάτων η MND-SE, στο πλαίσιο της ομαλής ενσωμάτωσης των νεοεισερχόμενων (CET/FIT plan) στην περιοχή επιχειρήσεων (AOO), έχει καθορίσει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (…) με αντίστοιχη χρησιμοποίηση όπλων υποστηρίξεως».

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Το έγγραφο διαπιστώνει ότι οι υποδομές που αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμες για την εκπαίδευση της παραπάνω δύναμης σε Ρουμανία και Βουλγαρία δεν είναι κατάλληλες. Το «μοναδικό αξιόλογο» πεδίο ασκήσεων είναι το CINCU της Ρουμανίας, 300 χλμ. βορείως του Βουκουρεστίου, που συνδέεται «με οδικό δίκτυο κακής κατάστασης, απαιτώντας πολύωρη διαδρομή για να προσεγγιστεί».
Όσο για τη Βουλγαρία, εκεί βρίσκεται το μοναδικό πεδίο ασκήσεων που χρησιμοποιείται σήμερα (το NSTA), ενώ, αν και υπάρχει ένα ακόμα, ο διοικητής του βουλγαρικού στρατού ξηράς δεν εγκρίνει τη χρήση του από το ΝΑΤΟ.
Με βάση την παραπάνω εικόνα, επισημαίνονται στο σχετικό έγγραφο από τη μία η «αδυναμία του ρουμανικού στρατού» και από την άλλη η «μερική απροθυμία του βουλγαρικού στρατού» να διαθέσουν πεδία ασκήσεων, κάτι που φέρνει «σοβαρή δυσχέρεια στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων εκπαιδεύσεως των ανεπτυγμένων δυνάμεων». Και αυτό, όπως επισημαίνεται, έχει προκαλέσει έντονα σχόλια από την πλευρά των Γάλλων και των Ιταλών που συμμετέχουν με δυνάμεις τους στη μεραρχία.
Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί με την «επικείμενη αύξηση της δύναμης των ανεπτυγμένων Συμμαχικών στρατευμάτων».
Γι’ αυτό και με το εν λόγω έγγραφο ζητείται από την Ελλάδα να διαθέσει, με έγκριση από το ΓΕΕΘΑ, ελληνικά πεδία βολής και ασκήσεων και πιο συγκεκριμένα το «Ψηλός Στάλος» του Έβρου σε ιταλικές και αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος είναι πάντα πρόθυμοι να απαντήσουν θετικά, ενώ  υπάρχουν και πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου σημείου στα βόρεια της Ελλάδας που έχουν να κάνουν με την εγγύτητα στις εγκαταστάσεις της μεραρχίας, αφού η απόσταση από τη βουλγαρική βάση NSTA μέχρι την Ορεστιάδα είναι 200 χλμ., «με ικανοποιητικό οδικό δίκτυο και σιδηροδρομική σύνδεση», ενώ η απόσταση μέχρι την αεροπορική βάση της Ρουμανίας (MK airbase) είναι 500 χλμ.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν στέλνει μόνο όπλα και πυρομαχικά στην ακροδεξιά φιλονατοϊκή κυβέρνηση της Ουκρανία από τα αποθέματα του Ελληνικού στρατού και έχει μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη στον πιο σημαντικό μεταφορικό κόμβο, αλλά συμμετέχει ενεργά στις επιχειρήσεις.
Από την Λάρισα και την Σούδα απογειώνονται κατασκοπευτικά UAV των ΗΠΑ για να πετάξουν στη Μαύρη Θάλασσα και να κατασκοπεύσουν τις ρωσικές δυνάμεις. Κάτι που κάνουν και ελληνικά αεροσκάφη.
Το ελληνικό κράτος διεξάγει συνεχώς πολεμικές προετοιμασίες με Αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, ενώ καταλαβαίνουμε όλοι ότι η ανάπτυξη και προετοιμασία νατοϊκών δυνάμεων στον Έβρο έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Για τη διεξαγωγή των πολεμικών προετοιμασιών αυτών απαιτείται η ανάπτυξη σημαντικών ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, πολεμικών μέσων, εγκαταστάσεις και χώροι φιλοξενίας, μεγάλα χρηματικά ποσά, απίστευτη επιβάρυνση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου καθώς θα απαιτηθεί η μεταφορά των Νατοϊκών δυνάμεων, μέσα από κατοικημένες περιοχές. 
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι των χωριών γύρω από το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αντιδράσει για τις βολές και τις ασκήσεις, που προξενούν ακόμα και ζημιές στα σπίτια τους, ενώ συχνές είναι οι πυρκαγιές λόγω των βολών.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
Από τις 19 Μαρτίου το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε ενημερώσει τον λαό μας σε σχετική του ανακοίνωση:

Στον Έβρο συγκρότησαν δύναμη με 300 στρατιωτικούς που θα συνεργάζεται μόνιμα με τους Φονιάδες Αμερικανούς

Καλούμε το Αντιπολεμικό Κίνημα να λάβει μαχητικές πρωτοβουλίες.
Δεν είναι δυνατόν οι νέοι να Υποχρεώνονται σε Στρατιωτική θητεία με πρόσχημα "την Άμυνα και Ακεραιότητα της χώρας" και να καταλήγουν να εμπλέκονται στις επιθετικές ιμπεριαλιστικές πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ
Καλούμε τους συνφάνταρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη που υπηρετούν σε μονάδες του Έβρου να Αρνηθούν να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους. 
Αποδεικνύεται ξανά ο πραγματικός λόγος που προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και αγοράζουν πανάκριβους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Τώρα όσο ποτέ έχουμε ανάγκη το Αντιπολεμικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην φιλοπόλεμη και πρόθυμη κυβέρνηση της ΝΔ, το στρατιωτικό κατεστημένο, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com


πληροφορίες από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, καταγγελίες από συνφάνταρους και χαμηλόβαθμα στελέχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου