ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Ουκρανία: Χτύπημα στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ που ελέγχουν οι Ρώσοι με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow

Η Ρωσία δέχθηκε σήμερα επίθεση πιθανά με πυραύλους Storm Shadow – τους έχουν παραχωρήσει οι Βρετανοί στην κυβέρνηση Ζελένσκι – στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ το οποίο ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις, καθώς η ιμπεριαλιστική σύγκρουση συνεχίζεται.

Ο πύραυλος Storm Shadow, αποτελεί τον πιο ισχυρό μη πυρηνικό πύραυλο της Βρετανίας, ο οποίος μπορεί να προσβάλει στόχους από απόσταση 240 χιλιομέτρων.

Το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RT ανέφερε ότι υπήρξαν «θύματα και καταστροφές» από το χτύπημα, ο ακριβής στόχος του οποίου δεν έγινε άμεσα σαφής.

Ο Ρώσος αξιωματούχος Βλαντίμιρ Ρογκόφ δήλωσε ότι υπήρξαν εννέα άνθρωποι που τραυματίστηκαν. Το Μπερντιάνσκ επλήγη για πρώτη φορά το Σάββατο από επιθέσεις πυραύλων Storm Shadow.

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι οι πύραυλοι είχαν χρησιμοποιηθεί από την Ουκρανία στις 18 Μαΐου – αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Είπε ότι οι πύραυλοι έδωσαν στους Ουκρανούς τη δυνατότητα να πλήξουν τα ρωσικά κέντρα διοίκησης και ελέγχου, τα οποία είχαν μετακινηθεί πιο πίσω από τη γραμμή του μετώπου για να μην είναι εντός της εμβέλειας των συστημάτων πυροβολικού με τα οποία η Δύση έχει προμηθεύσει το Κίεβο.

Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα που προμηθεύτηκε δημοσίως με αυτούς τους πυραύλους από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Βρετανία έγινε επίσης η πρώτη χώρα που παρείχε πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Ο ακριβής αριθμός των πυραύλων Storm Shadow που στάλθηκαν στην Ουκρανία δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Πηγή: dailymail.co.uk, ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου