ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης: η κατάσταση ΔΕΝ πάει άλλο! Οι ομαδικές αναβολές είναι η μοναδική λύση που απομένει!!!


Και από το 212 ΚΙΧΝΕ πέρασε ο πρώην ΥΕΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιάς και απογειώθηκε η εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης: η κατάσταση ΔΕΝ πάει άλλο! Οι ομαδικές αναβολές είναι η μοναδική λύση που απομένει!!!

Τους τελευταίους (4) μήνες η κατάσταση στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης έχει γίνει απελπιστική για τους φαντάρους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται σαν σκλάβοι και δωρεάν εργατικά χέρια για οποιαδήποτε αγγαρεία ή πόστο προκύπτει μέσα στο νοσοκομείο. 
Οι οπλίτες του νοσοκομείου εφόσον είναι κάτοχοι πτυχίων καλούνται τα πρωινά να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου σε υγειονομικό προσωπικό σαν φαρμακοποιοί, μικροβιολόγοι, οδοντίατροι, ψυχολόγοι, νοσηλευτές καθώς τα στελέχη δεν επαρκούν. 
Μετά το τέλος της πρωινής βάρδιας και το πέρας των εξετάσεων καλούνται να εκτελέσουν κανονικά τις υπηρεσίες τους (8 ημερησίως) ενώ πολλές φορές καλούνται να επιστρέψουν από εξόδους ή να ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας για να εξυπηρετήσουν τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου. 
Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κανένα παράπονο για την φύση της θητείας που είναι αρκετά πιο απαιτητική από ενός οπλίτη που δεν έχει αντίστοιχη ειδικότητα. 
Ωστόσο τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια εικόνα απόλυτης απαξίωσης της συνεισφοράς τους με την εμμονή από την ΙV ΤΑΞΥΠ να αποτελεί δεξαμενή ατέλειωτων αποσπάσεων και την πλήρη απάθεια της διοίκησης καθώς δεν λέει κανείς όχι σε αυτές. 
Το γεγονός αυτό οδήγησε σε περίοδο ατέλειωτης εμπλοκής όπου στο καλό σενάριο θα γίνονται γύρω στις 25 υπηρεσίες τον μήνα από κάθε φαντάρο, την οποία έρχονται να επιστεγάσουν η μηδενική ανοχή και κατανόηση από την διοίκηση, η επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους φαντάρους και η ψυχολογική βία που είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Σε αμελητέα παραπτώματα η απάντηση είναι συνεχώς στέρηση εξόδου ώστε να υπάρχει πρόσχημα για να βγαίνουν οι υπηρεσίες αφού η λειψανδρία έχει οδηγήσει τις τελευταίες μέρες να μην γίνονται ορισμένα νούμερα.
Μα πώς θα μπορούσαν κιόλας αφού απέμειναν (5) φαντάροι στην μονάδα ενώ οι αποσπασμένοι φτάνουν τους 17; 
Ο μόνος που γλιτώνει μέχρι τώρα τις υπηρεσίες είναι ο μοναδικός οπλίτης γιατρός του νοσοκομείου και ανά διαστήματα ολόκληρης της Ξάνθης και της Κομοτηνής ο οποίος είναι σε εφημερία 24/7 όλους αυτούς τους μήνες με συνολικά λιγότερες από 10 εξόδους. 
Ο φαρμακοποιός εκτελεί χρέη θαλαμοφύλακα σε απόσπαση, ο μικροβιολόγος κάνει τον ΑΜ ή το τηλεφωνικό κέντρο, αντί να τρέχει τις ετησίες, ενώ οι οδοντίατροι στελεχώνουν τις μονάδες της Κομοτηνής.

Οι ευθύνες Αξιωματικών του Λόχου και της Ταξιαρχίας τεράστιες. Η συνεχή απαίτηση οπλιτών από την μονάδα οδήγησε στα παρακάτω φαινόμενα:

1. Με ευτελή προσχήματα προσπαθούν να κόψουν τις απαλλαγές των ΟΒΑ ώστε να στελεχώνουν τα πρωινά το νοσοκομείο ενώ τέθηκε και ζήτημα ανάκλησης των αδειών τους

2. Οι αποσπασμένοι έχουν φτάσει να είναι τριπλάσιοι από τους στρατιώτες που μένουν στην μονάδα. Είναι απαραίτητο να κοπούν οι αποσπάσεις σε Βανιάνο και μονάδες της Κομοτηνής ώστε να βγαίνουν τα νούμερα των υπηρεσιών, αλλά και πάλι η κατάσταση θα είναι τελείως οριακή

3. Σε περίοδο εμπλοκής με κανέναν εξοδούχο για ολόκληρες εβδομάδες όπως αυτή την περίοδο τα υπηρεσιακά δίνονται με το σταγονόμετρο ενώ από αυτά κρέμονται δουλειές φαντάρων και επαγγελματικές ευκαιρίες. Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης η οποιαδήποτε απόπειρα οικονομικής στήριξης της οικογένειας ή των φαντάρων βρίσκει τροχοπέδη στον λόχο.

4. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο άρχισαν οι θάλαμοι να ξαναγεμίζουν όχι όμως από φαντάρους αλλά από ποντίκια τα οποία είχαν προειδοποιήσει για την εμφάνιση τους εδώ και καιρό, που ακουγόταν να σκάβουν εσωτερικά τους τοίχους. Δύο από αυτά εξουδετερώθηκαν σε μία μέρα από τους φαντάρους.

5. Φαντάροι με διαγνωσμένα θέματα υγείας γίνονται αντικείμενο χλευασμού από στρατιωτικό και υπεύθυνους της Διοίκησης, ενώ προσπαθούν να τους αρνηθούν μεταφορά στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, γιατί δεν θα υπάρχει κανείς να κάνει υπηρεσίες. Μην συζητήσουμε καλύτερα για το ενδεχόμενο αναρρωτικής άδειας η οποία είναι στην ευχέρεια του λόχου αν θα δοθεί και μόνο αν υπάρχουν αρκετά άτομα και όχι με βάση τις ανάγκες περίθαλψης του ασθενή-στρατιώτη. 
Άραγε θα δοθεί η άδεια μόνο όταν οι οπλίτες αποκτήσουν μόνιμα προβλήματα υγείας;

6. Σε αυτό το κλίμα προφανώς και δεν έχουν λείψει τα φαινόμενα προσωπικής επίθεσης κατά φαντάρων στην πρωινή αναφορά ενώπιον όλου του λόχου. Με φράσεις όπως <<εγώ θα αποφασίσω αν θα πάρεις αναρρωτική και αν γουστάρω στην κόβω>>, <<όσες μέρες σου έμειναν εδώ μέσα θα δεις τι θα πάθεις>>, <<πάρε αναβολή αν δεν σου αρέσει>> και <<θα δούμε αν θα ξαναπάρεις υπηρεσιακό εσύ>>. 
Η στοχοποίηση των φαντάρων αυτών συνεχίζεται και πέρα από τα πλαίσια της πρωινής αναφοράς και δεχόμενοι καθημερινώς επιθετικές συμπεριφορές, καψώνια, άνιση μεταχείριση, φωνές και βρισιές. 
Ποιος φαντάρος δεν θα χάσει την ψυχραιμία του ή τα λογικά του σε ένα τέτοιο τοξικό κλίμα που ξεπερνάει πολλές φορές και τα όρια του μπούλινγκ;

7. Φαντάρος με τα χίλια ζόρια στάλθηκε μετά από επιμονή πολλών εβδομάδων στο 424 Σ.Ν. για εξέταση από ειδικό ιατρό, ο οποίος έκρινε ότι έπρεπε να βγει Ελεύθερος Υπηρεσίας για κάποιες μέρες και η αντιμετώπιση του λόχου ήταν να κόψουν την προγραμματισμένη άδεια που είχε ζητήσει και είχαν εγκρίνει. 
Τα κίνητρα αυτής της απόφασης ήταν καθαρά εκδικητικά ενώ δέχθηκε και απειλές ότι θα του δώσουν άδεια χωρίς να το ξέρει ενώ θα είναι στη μονάδα και θα εκτελεί κανονικά υπηρεσίες ώστε να του κόψουν έμμεσα μέρες άδειας. 
Του έγινε σαφές ότι δεν θα του δώσουν τις μέρες εκλογικής άδειας που δικαιούται παρόλο που παράνομα θα τις μειώνανε από 2 σε 1 όπως κάνανε και τον Μάϊο.

8. Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε πριν λίγο καιρό έναν φαντάρο να κάνει αναβολή της θητείας του αφού παρόλο που ήταν ο μοναδικός οπλίτης χειριστής του ακτινολογικού και η μέρα του ήταν πόστο, υπηρεσία, αγγαρεία, εφημερία σε επείγοντα περιστατικά, τον έστειλαν και απόσπαση καθώς μάλλον θεωρήθηκε πιο χρήσιμος στο περίπολο παρά στο νοσοκομείο.

9. Οι φαντάροι που απολύονται από το 212 ΚΙΧΝΕ έχουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους 80-90 μέρες αποσπασμένοι σε άλλες μονάδες και φυλάκια. Τα ίδια άραγε ισχύουν και για τους φαντάρους των υπόλοιπων μονάδων της Ξάνθης;

10. Κατά παράβαση του κανονισμού για τις άδειες λόγω εκλογών στις βουλευτικές εκλογές του Μαίου δόθηκε μόνο 1 μέρα οδοιπορικά χωρίς προαναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη ενώ βρίσκεται σε απόσταση 206 χλμ επομένως στο εύρος 200-400 χλμ που αναλογούν 2 μέρες οδοιπορικών και αντίστοιχα παρόμοιες μειωμένες άδειες και για τις υπόλοιπες περιοχές, όταν σε άλλες μονάδες της Ξάνθης για τις ίδιες πόλεις δίνονταν 2 μέρες εκλογικής άδειας και 1 μέρα προαναχώρησης. 
Αυτή η ενέργεια αποτρέπει τους φαντάρους να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ψήφου τους αφού δεν είναι ρεαλιστικό να φύγουν και να επιστρέψουν την ίδια μέρα των εκλογών και μάλιστα με δικά τους έξοδα. 
Στο ίδιο έργο θεατές περιμένουμε λοιπόν να βρεθούμε και στις δημοτικές εκλογές όπως μας το έχει κάνει ήδη ο λόχος σαφές. 
Για ποιο λόγο αφαιρείται έμμεσα το δικαίωμα της ψήφου; 
Εκτός από παράνομη και άκρως αντιδημοκρατική πράξη δημιουργεί και ευρείες ανισότητες ανάμεσα στις μονάδες του στρατεύματος.

11. Ο μοναδικός οπλίτης γιατρός του ΚΙΧΝΕ που βρίσκεται αδιαλείπτως σε υπηρεσία κάθε μέρα πηγαίνει με απόσπαση σε μονάδα της Κομοτηνής και η θέση του θα καλυφθεί όπως λέγεται από οπλίτη γιατρό της Κομοτηνής. Προς τι όλος αυτός ο παραλογισμός και η αδικία; 
Για ποιο λόγο η θέση στην μονάδα που έχει ανάγκη δεν καλύφθηκε από τον οπλίτη γιατρό του ΣΤΕΠ Κομοτηνής; 
Για ποιο λόγο βγαίνει απόσπαση στον μοναδικό οπλίτη γιατρό του ΚΙΧΝΕ;

12. Από την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο ΚΙΧΝΕ δημιουργείται και το ερώτημα γιατί τόσα χρόνια η διοίκηση του λόχου δεν έχει δοθεί σε κάποιον αξιωματικό απόφοιτο στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων ή ΣΣΑΣ οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία της μονάδας και ανατίθεται σε στελέχη που δεν έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία να διαχειριστούν ανθρώπινο δυναμικό;

‘Όσον αφορά τις αποσπάσεις η ΤΑΞΥΠ σφυρίζει αμέριμνη και εμμένει στις παράλογες απαιτήσεις της. Παρόλο που έγινε ενημέρωση από τον λόχο για το τραγικό της κατάστασης αφού έμειναν 5-6 φαντάροι για 8 υπηρεσίες η απάντηση της ήταν: 
<<μέρα με την μέρα κοιτάξτε να βγαίνει το πρόγραμμα>> αδυνατώντας να δώσει μια ρεαλιστική συνολική λύση στο πρόβλημα ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν μονάδες με πλεόνασμα στρατιωτών. 
Η κατάσταση έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο αφού εδώ και τόσους μήνες έχει υπάρξει τεράστια υπομονή από όλους και αντί να υπάρξει κάποια επιβράβευση όχι μόνο κόβονται οι τιμητικές από τα διάφορα πόστα αλλά δεν δίνονται και οι άδειες όποτε ζητούνται ή πολλές φορές ανακαλούνται κιόλας σχεδόν τελευταία στιγμή αδιαφορώντας για ετοιμασίες ή έξοδα που έχουν γίνει ή υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν.

Η καραμέλα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση όταν μπει η Ε ΕΣΣΟ δεν ικανοποιεί κανέναν αφού μπήκαν στην Δ λιγότεροι από όσους απολύονται Σεπτέμβριο και αναμένονται στην Ε εσσο λιγότεροι από όσους απολύονται αθροιστικά Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Υπάρχει άραγε κάποιος αρμόδιος να ασχοληθεί με τις καταγγελίες; 
Ο ταξίαρχος Ζουμπανιώτης είναι ενήμερος για την εγκληματική διαχείριση του προσωπικού εφόσον αυτή γίνεται από την ταξιαρχία; 
Ζητάμε μόνο τα αυτονόητα, ούτε φυλακισμένοι, ούτε σκλάβοι είμαστε. 
Οι περισσότεροι έχουν ήδη επισκεφτεί τον ψυχολόγο λόγω της πίεσης και της κατάστασης που επικρατεί. 
Με τις παρούσες συνθήκες δυστυχώς η αναβολή αποτελεί μονόδρομο για τους περισσότερους παρόλο που θα πάνε πίσω επαγγελματικές ευκαιρίες ωστόσο πρέπει να υπάρξει πρωτίστως μέριμνα για την ψυχική υγεία μας.

ΥΓ Συγκεκριμένοι στρατιωτικοί του Λόχου ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την τωρινή κατάσταση η οποία προδιαγραφόταν εδώ και καιρό. Στρατιωτικός έχει δείξει μία ακραία επιθετική συμπεριφορά με ανυπολόγιστες συνέπειες στους στρατιώτες και την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας. 
Η αποδοχή του από τους στρατιώτες είναι μηδενική και σε περίπτωση παραμονής του κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για ότι μπορεί να ακολουθήσει καθώς έχει ήδη δώσει δείγματα αντεκδίκησης σε όποιον ζητάει να βρει το δίκιο του…

Απαιτούμε η ηγεσία να αφουγκραστεί την αγωνία μας και να προβεί σε άμεσες ενέργειες για ουσιαστική επίλυση στα ανωτέρω ζητήματα που να μην έχουν παροδικό χαρακτήρα του τύπου να βγαίνει από μέρα σε μέρα ή ακόμα χειρότερα του πάμε κι όπου βγει…

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Η επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων από το 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης δεν περιγράφει μόνο την Αδικία και το χώσιμο, αλλά επίσης την ακραία Εργασιακή Εκμετάλλευση των συναδέλφων και την Παραβίαση βασικών Δημοκρατικών μας Δικαιωμάτων.
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας για την αντιμετώπιση των ακραίων προβλημάτων.

 Καλούμε τους συνφάνταρους να αντιδράσουν και να βγουν Παραπονούμενοι. Να στείλουν επιστολές καταγγελίας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.

 Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
Να μειωθεί η στρατωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας και τους συνφάνταρους να Ψηφίσουν την   Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική με υποψήφιο τον αγωνιστή δάσκαλο Κώστα Τουλγαρίδη που στηρίζει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ .  Να στηρίξουν τους συνδυασμούς της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε Δήμους και Περιφέρειες Παννελαδικά.

Καλούμε τους συνφάνταρους που μαζί δώσαμε τη μάχη όλα αυτά τα χρόνια για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ τον Ν.Χαρδαλιά στις Περιφερειακές Εκλογές. Να καταδικάσουν την αστική-ταξική πολιτική που εκπροσωπεί  και εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα, την Ευρώπη Φρούριο, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, εμπλέκοντας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς . Να καταδικάσουν το επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που μας Απειλεί και διεξάγει Υβριδικούς Πολέμους καθώς θεωρεί και αντιμετωπίζει τα κοινωνικά κινήματα, τους πρόσφυγες-μετανάστες-μειονότητες ως Ασύμμετρες Απειλές

Το καθοριστικό όμως είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. γι αυτούς που πιστεύουν ότι στο υγειονομικό είναι καλά... τα ίδια χάλια και στο 401

    ΑπάντησηΔιαγραφή