ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Να αθωωθούν οι 6 αντιφασίστες που κτυπήθηκαν στο Κερατσίνι και δικάζονται την Πέμπτη 21/9


Να αθωωθούν οι 6 αντιφασίστες που κτυπήθηκαν στο Κερατσίνι και δικάζονται την Πέμπτη 21/9

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ

Την Πέμπτη 21/9/2023 στις 9 π.μ. οδηγούνται σε δίκη στα Δικαστήρια του Πειραιά έξι αντιφασίστες μέλη και φίλοι της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.) μετά από μήνυση φασιστών που τους επιτέθηκαν στο Πέραμα το 2018. Μια μήνυση, που αντιστρέφει την πραγματικότητα και αποτελεί μια ακόμα πρόκληση και επίδειξη αλαζονίας των νεοναζί της Χ.Α..

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, μέλη και φίλοι της οργάνωσης ΟΡ.Μ.Α. έκαναν παρέμβαση ξεκινώντας από την πλατεία Ηρώων στο Πέραμα για να διακινήσουν το περιοδικό τους και ένα κάλεσμα συμμετοχής σε διεθνιστική διαδήλωση. Αναφαίρετο δικαίωμα τους στα πλαίσια της πολιτικής δράσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Περνώντας έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου «Αγ. Νικόλαος» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, του οποίου τα στελέχη συνδέονται με την καταδικασμένη Χρυσή Αυγή, δέχθηκαν ένα απίστευτο υβρεολόγιο και αμέσως μετά απρόκλητη επίθεση με πέτρες και λοστάρια. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός.
Μετά από αυτήν την επίθεση μέλη και φίλοι της ΟΡ.Μ.Α. κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να κατατεθούν μηνύσεις. Εκεί κατέφθασαν αργότερα ο Λαγός μαζί με στελέχη του εργοδοτικού σωματείου.

Ο Λαγός, συμπεριφερόμενος ως διοικητής του τμήματος, ζήτησε και πέτυχε την προσαγωγή όλων των αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ και προκλητικά πέτυχε τη μη σύλληψη των γνωστών τραμπούκων του Περάματος.

Στη συνέχεια οι προσαγωγές στη ΓΑΔΑ των 6 αντιφασιστών μετατράπηκαν σε συλλήψεις, παρότι δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από τα Τάγματα Εφόδου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί απίστευτη πρόκληση στο αντιφασιστικό κίνημα.

Δε θα περάσει η προσπάθεια θυματοποίησης της καταδικασμένης για εγκληματική οργάνωση Χρυσής Αυγής και η στοχοποίηση των αντιφασιστών που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση, τις προσαγωγές και συλλήψεις των θυμάτων της επίθεσης μελών και φίλων της ΟΡ.Μ.Α. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αντιφασίστες.

Ζητάμε:

· Την άμεση αθώωση των 6 αντιφασιστών

· Την καταδίκη όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα, ακόμα και αυτών που η αστυνομία φυγάδευσε μέσα από το Α.Τ. Περάματος

16/9/2023

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου