ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

«Πνίγηκαν» ξανά Βόλος και βόρεια Εύβοια – ανύπαρκτα και τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά μέτρα (φωτογραφίες)

Πλημμύρισαν ξανά ο Βόλος και τα χωριά του νότιου Πηλίου, με τους κατοίκους να περνούν ξανά δραματικές ώρες μέσα στη νύχτα. Όπως αποκαλύφθηκε, μετά από μια έντονη βροχή (αλλά πολύ μικρότερη από του Daniel), ο Βόλος παραμένει ανοχύρωτη πόλη.

Ελάχιστα πράγματα έγιναν μετά την μεγάλη καταστροφή του Daniel, με πιο χαρακτηριστικό πως δεν καθαρίστηκαν τα ρέματα και τα “αντιπλημμυρικά” φρεάτια της πόλης και των περιχώρων από τα φερτά υλικά, που είχε καταβάσει η πλημμύρα λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Έτσι, το νερό της βροχής που έπεσε χθες δεν μπορούσε να κρατηθεί μέσα στις φραγμένες κοίτες και υπερχείλισε! Τεράστιες οι ευθύνες και σε αυτό το σημείο της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, καθώς και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ακαθάριστη η κοίτη του Κραυσίδωνα, πριν τη βροχή. Το νερό στον Κραυσίδωνα υπερχείλισε. (Πηγή: Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας)Μπάζα στον Άναυρο πριν τη βροχή
Ακαθάριστη και η αντιπλημμυρική τάφρος πριν τη βροχή

Πολύ εκτεταμένες είναι και οι καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια, σε πολλά χωριά των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης. Κι εκεί αποκαλύπτεται πως το πολυδιαφημισμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας (με επικεφαλής τον Αλέκο Μπένο), μετά την τρομερή πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2021 που κατέκαψε το δάσος της περιοχής, έχει μόνο στόχο την προώθηση συμφερόντων και αντιμετώπισε πρόχειρα και με μεγάλες ελλείψεις την αντιπλημμυρική προστασία. Όπως λέει κι ο λαός “πρώτα μάς καίτε, μετά μάς πνίγετε”!
ΠΡΙΝ

1 σχόλιο:

  1. Λάθος έργα ,πεταμένα λεφτά και ότι έργα έγιναν δεν ήτανε σωστά και χωρίς ενίσχυση και σωστές προδιαγραφές που όπως φάνηκαν ότι έπεσαν έκπτωση όταν έγιναν τα εργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή