ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Κοροϊδία η «βοήθεια» από την ΕΕ

▸Άνθρακες ο θησαυρός που προσπάθησε να εμφανίσει ο κ. Μητσοτάκης και οι φιλο-ΕΕ δυνάμεις όσον αφορά τη «βοήθεια» που θα έρθει από τις Βρυξέλες για τις πλημμυρισμένες περιοχές. Ο πρωθυπουργός και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησαν την Τρίτη για 2,25 δισ. ευρώ τα οποία «δύναται» να έρθουν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, εμφανίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αρωγό της Ελλάδας. Αρκετοί εξάλλου «Μένουμε-Ευρωπαίοι» στην Ελλάδα τόνιζαν πως εάν φανεί πως η ΕΕ δεν στηρίζει την Ελλάδα θα ενισχυθούν οι αντιΕΕ τάσεις. Βεβαίως, η πρόεδρος της κομισιόν μίλησε για «εφευρετικότητα, ταχύτητα και ευελιξία» προκειμένου να βρεθούν τα κεφάλαια (αποκαλύπτοντας πως δεν είναι κάτι αυτόματο), ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων (πάνω από το 1,6 δισ.) προορίζονταν ήδη για την Ελλάδα ή δεν είχαν διατεθεί. Τελικά τα ποσά που θα δοθούν εντός του 2023, όταν υπάρχουν και οι πιο μεγάλες ανάγκες, είναι μόλις… 250 εκατ.! Σταγόνα στον ωκεανό της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας.

Τελικά τα ποσά που θα δοθούν εντός του 2023 είναι μόλις… 250 εκατ.! Σταγόνα στον ωκεανό της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας

Δεν είναι τυχαίο πως η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, σημείωσε την Τρίτη πως καθώς… δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα χρήματα κάποια κονδύλια θα βρεθούν με «πολιτική απόφαση» «κατά παρέκκλιση» του Συμφώνου Σταθερότητας.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εφαρμόζουν εδώ και 12 χρόνια τις αιματηρές περικοπές της ΕΕ, με θύματα τις δημόσιες δομές αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, κοινωνικής υποστήριξης και πρόνοιας. Μετά από τέτοια πλημμυρίδα αντιλαϊκών μέτρων με τη σφραγίδα της ΕΕ και μόνο να γίνεται λόγος για βοήθεια από τις Βρυξέλες αποτελεί πρόκληση.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν στις 16-17/9/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου