ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Στρατός στρέφεται ενάντια σε Ασύμμετρες Απειλές: πρόσφυγες, μειονότητες και κοινωνικά κινήματα-Αυτός είναι ο Εσωτερικός Εχθρός!

Ύστερα από το τραγικό συμβάν των εκατοντάδων δολοφονημένων από το ελληνικό κράτος μεταναστών-προσφύγων στην περιοχή της Πύλου, πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τη μεταναστευτική διαδρομή Λιβύης – Ευρώπης. Παρόλα αυτά, θα έπρεπε να μας προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι άνθρωποι με καταγωγή από Συρία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Αφγανιστάν που συνήθως περνούσαν στην Ευρώπη ακολουθώντας τη διαδρομή Τουρκίας – Ελλάδας πλέον «διαλέγουν» να διασχίσουν μια πολύ πιο επικίνδυνη διαδρομή, αυτή της Μεσογείου για να περάσουν στην Ευρώπη.
Μια από τις βασικές αιτίες της παραπάνω «επιλογής» είναι το γεγονός ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και ελληνικό κράτος έχουν καταστήσει τα τελευταία χρόνια τους δρόμους του Έβρου και του Αιγαίου ερμητικά κλειστούς. Λίγες, μόλις, μέρες μετά το ναυάγιο στην Πύλο δημοσιεύσαμε επίθεση της
συνοριοφυλακής με μαχαίρια εναντίον προσφύγων που βρίσκονταν σε νησίδα του Έβρου με σκοπό την επαναπροώθησή τους προς την Τουρκία. Αυτό ακριβώς το γεγονός επιβεβαιώνει ότι η δολοφονική πολιτική του ελληνικού κράτους εναντίον των προσφύγων-μεταναστών συνεχίζει να εντείνεται με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές των ανθρώπων.
Η διαδικασία σφραγίσματος των ανατολικών συνόρων του ελληνικού κράτους, η οποία ξεκίνησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωρίμασε και εντάθηκε με τα χρόνια κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο ενός ιδιαιτέρως επιθετικού δόγματος άμυνας-ασφάλειας των κερδών της εγχώριας και ξένης αστικής τάξης. 
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πρόσφυγες στοχοποιούνται ως αστάθμητοι παράγοντες και ασύμμετρες απειλές εναντίον των οποίων το ελληνικό κράτος συγκροτεί ένα στρατιωτικό σχέδιο αποτροπής και επαναπροωθήσεων. Η ίδρυση της συνοριοφυλακής, η επαναφορά της Εθνοφυλακής, η ενισχυμένη παρουσία των μισθοφόρων (ΕΠΟΠ, ΟΒΑ) στα σύνορα μέσω των προσλήψεων, αλλά και των φαντάρων αφενός μέσω της κατάργησης των κέντρων στο εσωτερικό της χώρας και αφετέρου μέσω της αύξησης της θητείας από 9 σε 12 μήνες, παράλληλα με την επένδυση σε εξοπλισμούς ελέγχου (θερμικές κάμερες, drones, ελικόπτερα, οχήματα περιπολίες) και την αναβάθμιση των τειχών, δημιουργούν ένα στρατιωτικό επιθετικό δόγμα, το οποίο σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, το λιμενικό και την frontex, ως εκπρόσωπο της Ε.Ε. διεξάγουν τον πόλεμο εναντίον προσφύγων-μεταναστών.
Μέσα στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού κράτους άμυνας-ασφάλειας, όπως είναι η Ελλάδα, οποιοσδήποτε αστάθμητος παράγοντας κρίνεται ότι θα επηρεάσει τη ροή των κερδών πρέπει να απομακρυνθεί, να εξοντωθεί. Έτσι, στις περιοχές του Έβρου και του Αιγαίου, οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί εμπορικά, ως δρόμοι ροής της ενέργειας προς τα Βαλκάνια (LNG, πόλεμος του φυσικού αερίου), αλλά και στρατιωτικά στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Η.Π.Α., Ε.Ε., ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας) μέσω της αύξησης των βάσεων (Βόλος, Λάρισα, Άραξος, Αλεξανδρούπολη) και της εμβάθυνσης των στρατηγικών συμμαχιών της Ελλάδας με μεγάλα δυτικά κράτη, το ελληνικό κράτος διεξάγει πόλεμο εναντίον κυρίως των προσφύγων-μεταναστών. Τα ίδια μεγάλα συμφέροντα επιβάλλουν την ίδια πολιτική στην περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής με αποτέλεσμα εκατόμβες προσφύγων στη Μεσόγειο, αυτή τη φορά, όμως, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού του ευρωατλαντικού άξονα με την Κίνα. Ο πόλεμος, όμως, μεταφέρεται και στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι ενώ το ελληνικό κράτος, η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α. πράττουν αυτά τα εγκλήματα δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση. Ο εγκλεισμός των προσφύγων μέσα σε στρατόπεδα, η στοχοποίηση και καταστολή του κινήματος αλληλεγγύης, η διαμόρφωση εθνικιστικών αντιλήψεων, η επιβολή της σιωπής στο εσωτερικό του στρατού για τους φαντάρους και η εξαγορά των μισθοφόρων ορισμένοι από τους οποίους κερδίζουν από το κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών ληστεύοντάς τους αποτελούν ορισμένες από τις πρακτικές του ελληνικού κράτους φίμωσης οποιασδήποτε αντίδρασης.
Δεν είναι τυχαίο ότι για τις φετινές πυρκαγιές στον Έβρο, το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ στοχοποίησε τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης, μίλησε για πράκτορες και εσωτερικούς εχθρούς, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, έκανε ακόμη πιο βίαιη τη δράση του στρατού στον Έβρο και έστειλε Λόχους των Ειδικών Δυνάμεων να περιπολούν με HAMMER στο Πομακοχώρια. Έτσι στρώθηκε το χαλί για να γίνουν τα φασιστικά πογκρόμ, συχνά από ντόπιους Εθνοφύλακες που είναι ενταγμένοι στους επίσημους σχεδιασμούς και τα επιχειρησιακά πλάνα των Ενόπλων Δυνάμεων.    
Από τα παραπάνω εξάγεται ότι το προσφυγικό αποτελεί μέρος του συνολικού ζητήματος του πολέμου και με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Για να μπορέσουμε να μπλοκάρουμε τις δολοφονικές πρακτικές του ελληνικού κράτους, λοιπόν, οφείλουμε να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή. Με κίνημα μέσα στον στρατό, που οι στρατευμένοι θα αποκαλύπτουν, θα αντιστέκονται, θα αρνούνται διαταγές για δράση εναντίον των προσφύγων, που οι μισθοφόροι θα παραιτούνται από τον ελληνικό στρατό και θα καταγγέλλουν, μπορούν να μπλοκαριστεί αυτή η βάρβαρη καθημερινότητα.
Απαιτείται το Αντιφασιστικό Κίνημα να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Αντιπολεμικό Κίνημα, με παρανομαστή την συνολική διεθνιστική ταξική αντικαπιταλιστική αμφισβήτηση και πάλη του κόσμου της εργασίας. Με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό, το οποίο θα αμφισβητεί τις εθνικούς αστικούς στρατηγικούς στόχους κερδοφορίας που σκορπούν τον θάνατο, θα στρέφεται απέναντι σε συμμαχίες εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ), θα συγκρούεται με το επιχειρηματικό κράτος άμυνας-ασφάλειας που κατευθύνεται ενάντια στις ασύμμετρες απειλές και τέλος θα μπλοκάρει τη μηχανή του πολέμου από έξω με συνθήματα: 
κατά της υποχρεωτικής στράτευσης που μας εμπλέκει στα δικά τους παιχνίδια, κατά του μισθοφορικού στρατού καθώς το αστικό κράτος εξαγοράζει τη φτωχή νεολαία για να υπηρετεί τα αιματοβαμμένα σχέδιά τους, κατά των εξοπλισμών, του αξιόμαχου και της πολεμικής προετοιμασίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com / diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου