ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ο Στρατός και η Καταστροφή του Έβρου: Ποιος είναι ο Εχθρός τους;

18 απανθρακωμένα κορμιά μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς , σχεδόν 1.000.000 στρέμματα δασικής γης , δεκάδες σπίτια, χιλιάδες ζώα και γεωργικές εκτάσεις καμένα. 
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής κράτους και παρακράτους τον εφιαλτικό Αύγουστο στον Έβρο. 
Στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ακόμη μεγαλύτερης στρατιωτικοποίησης της περιοχής, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η διάλυση των φορέων δασοπροστασίας παρουσιάστηκαν ως διπλή ευκαιρία για επενδύσεις και καλλιέργεια ρατσιστικού μίσους.

Την ώρα που ο λαός του Έβρου πάλευε με νύχια και με δόντια να σώσει τη γη του το κράτος, ο στρατός και οι παρακρατικοί μηχανισμοί του έριξαν το σύνθημα κι ανέλαβαν δράση. 
Από την πρώτη μέρα των πυρκαγιών ξεκίνησε η στοχοποίηση των Μουσουλμάνων στα μειονοτικά χωριά γύρω από το Σουφλί. 
Αυτός είναι και ο λόγος που έφτασαν ειδικά στρατιωτικά τμήματα στην προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων.
Ένα σκηνικό πολέμου που περιελάμβανε καπνούς από τη μία και τεράστια στρατιωτικά οχήματα ώστε να σπείρουν τον τρόμο.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν η άτυπη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ που έβαζε στο κάδρο των εμπρηστών ‘’πράκτορες’’ που καλύπτονται από την μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και η εντολή πύκνωσης των περιπολιών με έμφαση στην ζώνη ασφαλείας προκαλύψεως αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια με δυο λόχους της Ε’ μοίρας καταδρομών να αναλαμβάνουν την αποστολή επιτήρησης .
Άλλωστε τις επόμενες μέρες ο ίδιος ο τοπικός βουλευτής της κυβέρνησης Στυλιανίδης μίλησε για ‘’ύποπτες και ταυτόχρονες εστίες φωτιάς στην οροσειρά της Ροδόπης’’ και αυτό ως συνέχεια της επίδειξης δύναμης του κράτους μετά τις εκλογές του Μαΐου και την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η Θράκη θυμάται ακόμα το καθεστώς των μπαρών στα μειονοτικά χωριά και δεν θέλει να το ξαναζήσει.

Η διπλή επίθεση στο ντόπιο μουσουλμανικό στοιχείο και στα μεταναστευτικά-προσφυγικά ρεύματα δεν ήταν ξαφνική. Είναι ένα σκηνικό που αποτελεί τη συνέχεια της ντροπής του φράχτη τον Μάρτη του 2020.
Σε ένα νομό με την παρουσία του στρατού να αποτελεί καθημερινότητα σε κάθε έκφραση της κοινωνικής ζωής η φράση που ακούγεται στις τάξεις των χαμηλόβαθμων αξιωματικών και στελεχών ‘’σήμερα είχα ποτάμι’’ δείχνει την πραγματικότητα. 
Αυτή είναι η συνεχής και ολοένα εντονότερη παρέμβαση του στρατού στο κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών ,ο αποκλεισμός τους σε νησίδες του ποταμού , οι βίαιες συλλήψεις τους στο εσωτερικό και οι καταδιώξεις στους αυτοκινητοδρόμους από την αστυνομία με αποτέλεσμα πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Οι φωτιές του Αυγούστου δεν είναι εξαίρεση .
Ο στρατός εκτέλεσε τα ‘’νόμιμα’’ και οι παραστρατιωτικές ομάδες τα υπόλοιπα στα σκοτεινά. 
Ένα αδιάσπαστο πλέγμα που αλληλοσυμπληρώνεται σε κάθε ευκαιρία με σκοπό την δημιουργία εχθρού, την επίθεση σε αυτόν, την διατήρηση της ‘’αδιασάλευτης τάξης’’ και του ισχυρού πυρήνα του εθνικού-αστικού κράτους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου