ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Οδυνηρό χτύπημα στον Κατακτητή: Στα χέρια Παλαιστινίων αγωνιστών τεθωρακισμένα οχήματα Merkava και βάσεις του ισραηλινού στρατού [vids]

Παλαιστίνιοι αγωνιστές φέρεται να έχουν διεισδύσει σε βάση των ισραηλινών ενόπλων δυναμεων (IDF) που βρίσκεται στη νότια συνοικία του Ισραήλ.
«Η επαφή με τους στρατιώτες στο σημείο έχει διακοπεί», αναφέρει η πηγή.

Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένοπλοι της Χαμάς κατέλαβαν βάσεις του στρατού που βρίσκονται κοντά στη συνοριακή γραμμή με τη Λωρίδα της Γάζας, αφού αιφνιδίασαν τους στρατιώτες και τους διοικητές.

Drones των Παλαιστίνιων μαχητών καταστρέφουν στρατιωτικά οχήματα των Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων αρμάτων μάχης Merkava. Μερικά από αυτά έχουν αιχμαλωτιστεί από την Χαμάς, όπως φαίνεται στα βίντεο.

Το Merkava ήταν το κύριο άρμα μάχης του IDF από τη δεκαετία του 1980. Τα τελευταία χρόνια, ο στρατός αντικατέστησε τα περισσότερα από τα μοντέλα Merkava Mark 3 με το πιο σύγχρονο Mark 4.

Άλλα βίντεο δείχνουν Παλαιστίνιους μαχητές να οδηγάνε ισραηλινά Humvee που κατέλαβαν στις μάχες στο Ισραήλ, και τα μεταφέρουν πίσω στην Λωρίδα της Γάζας, πανηγυρίζοντας για τις «νίκες» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου