ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Τι σημαίνει η απόφαση του ECOFIN για ειδική μεταχείριση των πολεμικών δαπανών

Το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) κατέληξε σε συμφωνία για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης (Σύμφωνο Σταθερότητας). 
Μια συμφωνία έντασης του κοινωνικού πολέμου και εκτίναξης του παρεμβατικού ιμπεριαλιστικού ρόλου της ΕΕ, που ακριβώς για αυτό τον λόγο επανεξοπλίζεται προχωρώντας σε κολοσσιαία εξοπλιστικά προγράμματα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και οι καναλάρχες, οι μιλιταριστές και οι στρατοκράτες πανηγυρίζουν.
Γιατί;  
Με φοβερή ομοφωνία πλασάρουν την είδηση και προπαγανδίζουν ότι "με την απόφαση του ECOFIN ικανοποιείται το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για ειδική μεταχείριση των αμυντικών δαπανών. 
Ειδικότερα προβλέπεται ότι αν ένα κράτος-μέλος έχει υψηλότερες επενδύσεις σε άμυνα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ή προβαίνει σε μια σημαντική αύξηση των επενδύσεων του στην άμυνα, εισάγεται η δυνατότητα οι δαπάνες αυτές να μην λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ή μη του κράτους μέλους σε Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος. 
Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι η μοναδική κατηγορία δαπανών για την οποία εισάγεται ρητά αυτή η πρόνοια".

Καταρχήν δεν υπάρχουν αμυντικές δαπάνες, αλλά πολεμικές.
Με τα διδάγματα της Ουκρανίας και της Αφρικής, ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός επιλέγει να προχωρήσει σε τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς προκειμένου να ενισχύσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις ώστε να αναλάβει παρεμβατικό ρόλο παγκόσμια. 
Έχει προηγηθεί η αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών κρατών μελών που κατευθύνεται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, το κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Γερμανίας που βασικά προμηθεύεται πολεμικά μέσα από τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, οι τρομερές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γαλλικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο Σάχελ.
Ακολουθεί η απόφαση αποστολής ευρωπαϊκού στρατού στη Βοσνία, με κεντρικό ρόλο να αναλαμβάνει ο Ελληνικός Στρατός, η απόφαση αποστολής ευρωπαϊκών στόλων καταρχήν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και το κάλεσμα για αποστολή ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Εδώ εγγράφεται και η προσπάθεια του ελληνικού καπιταλισμού να αυξήσει τις πολεμικές του δυνατότητες για να αναλάβει πιο αναβαθμισμένο πολεμικό ρόλο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών αποστολών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά η κούρσα των εξοπλισμών που προκαλεί ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός.
Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν καλούνται μόνο να καλύψουν τις τεράστιες αυτές πολεμικές δαπάνες, αλλά να υποταχθούν στις ευρωπαϊκές και εθνικές  πολιτικές περικοπών των κοινωνικών δαπανών, ενώ παράλληλα η Ακρίβεια, η Ανεργία και η Φτώχεια απογειώνονται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.   

Τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι λαοί απαιτείται να αγωνιστούν ενωμένοι και συντονισμένοι εναντίον των πολεμικών πολιτικών του κάθε κράτους της ΕΕ, αλλά και των Βρυξελλών.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να επανασυγκροτηθεί και να παρέμβει.
Η ΕΕ δεν είναι των λαών αλλά του κεφαλαίου.
Δεν έχει καμιά σχέση με την Ειρήνη και την Ευημερία.
Προωθεί και διεξάγει άγριο Κοινωνικό Πόλεμο, εμπλέκεται-συμμετέχει σε βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Δεν μεταρρυθμίζεται, Ανατρέπεται.  

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου