ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Το ΓΕΝ αλλοιώνει Εκλογές και την Λαϊκή Βούληση

Κάποια στιγμή είχαμε γράψει για την «Νομενκλατούρα του ΓΕΝ» με συγκεκριμένα περιστατικά περί του τι ακριβώς είναι αυτό που ενοχλεί τόσο τον κόσμο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και το κοινό περί δικαίου αίσθημα μιας ευνομούμενης κοινωνίας.

Η μη εφαρμογή των Νόμων περί δικαιωμάτων των Στελεχών είναι πασίγνωστη με εκατοντάδες παραδείγματα. Αυτά, έστω, ότι αντιμετωπίζονται. Αυτό όμως που συνέβη με αιρετούς Υπαξιωματικούς του ΠΝ, οι οποίοι τιμήθηκαν με την ανώτατη πράξη της ψήφου μιας Δημοκρατίας, είναι πέρα από κάθε ανοχή και απρέπεια. ΄

Τι έχει συμβεί;

Από τις περασμένες εκλογές, μικρός μονοψήφιος αριθμός Υπαξιωματικών του ΠΝ εξελέγη στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που είχαν βάλει υποψηφιότητα. Σε αυτή την περίπτωση η Νομοθεσία και η Συνταγματική Νομιμότητα, η οποία παίρνει πολύ σοβαρά την Λαϊκή Βούληση την στιγμή της υπέρτατης έκφανσης της Δημοκρατίας, απαιτεί την άμεση απόσπαση και μετάθεση των στρατιωτικών σε Μονάδες του τόπου που έχουν εκλεγεί.

Αντί το ΓΕΝ να δράσει άμεσα, χρειάστηκε πλήθος Ατομικών Αναφορών εκ μέρους των Στελεχών για αυτήν την Συνταγματική υλοποίηση ενώπιον της Δημοκρατίας, στις οποίες Αναφορές το ΓΕΝ απαντούσε γενικά και αόριστα «θα το δω σε κάποιο επόμενο κύκλο μεταθέσεων».

Η αδιανόητη για την Δημοκρατία αυτή συμπεριφορά του ΓΕΝ, ανάγκασε κάποιους να στείλουν Εξώδικο τον περασμένο μήνα στον ΥΕΘΑ με κοινοποίηση στον Α/ΓΕΝ και στον Κλαδάρχη που αυτός έχει επιλέξει να εισηγείται αποσπάσεις και μεταθέσεις. Οι πληροφορίες μας λένε ότι το Εξώδικο έδινε προθεσμία πέντε ημερών για την άμεση αποκατάσταση της Δημοκρατικής Ομαλότητας στα Δημοτικά Συμβούλια που το ΓΕΝ έχει αλλοιώσει την δημοκρατική έκφραση των εκλογέων. Υπογραμμίζουμε την λέξη «αλλοίωση» διότι είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο Ποινικός Κώδικας σε αυτές τις περιπτώσεις, στις οποίες η αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία πρέπει να κινηθεί άμεσα και αυτεπάγγελτα, γεγονός που θα βοηθήσει σε προβληματισμούς που έχουν εκφράσει ενώπιον του Υπουργείου Δικαιοσύνης η Ένωση Στρατιωτικών Δικαστών και Εισαγγελέων. Υπογραμμίζουμε, επίσης, ότι επί σειρά μηνών – όπως τονίζεται εντός των Εξωδίκων – πασίγνωστος Δικηγόρος στις Ε.Δ., πάσχιζε και παρακαλούσε το Επιτελείο για τα αυτονόητα.

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται ότι τελικά η επιλογή του Α/ΓΕΝ για τον συγκεκριμένο Κλαδάρχη, έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα, καθώς, σε άλλη περίπτωση, διαφαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, εξέδωσε έγγραφο για απομάκρυνση Στελέχους την στιγμή που αυτό απαγορευόταν καθώς το Στέλεχος είχε ασκήσει Προσφυγή κατά Γνωμάτευσης, η οποία προκαλούσε αναστολή σε κάθε διοικητική πράξη, γεγονός το οποίο δεν ήξερε ή δεν σεβάστηκε ο νέος Κλαδάρχης.

Σε άλλη περίπτωση, ο ίδιος, προκάλεσε στασιμότητα Αξιωματικού, όχι γιατί είχε χαμηλές βαθμολογίες, αλλά διότι ο Κυβερνήτης του σημείωσε «όχι» στο πεδίο αν τον ήθελε στο μέλλον για Επιτελή του, την στιγμή που ο Β΄Κλάδος ΓΕΝ – άμεση και ονομαστική επιλογή του Α/ΓΕΝ – όφειλε να ξέρει ότι ο Αξιωματικός δεν είχε περάσει ακόμα το «Σχολείο Επιτελών» του ΠΝ, υπογραμμίζοντας, ότι αυτό το «όχι» ως προσωπική κρίση του εκάστοτε Κυβερνήτη δεν επιφέρει στασιμότητα στο Στέλεχος σύμφωνα με την Νομοθεσία, την οποία αγνοεί ο ΓΕΝ/ΔΚΒ.

Στον ίδιο Κλάδο, πληροφορούμεθα ότι θα μετατεθεί στο εξωτερικό στέλεχος ο οποίος έχει προβληματίσει με ενέργειές του Συνταγματικά Δικαιώματα Προσωπικού, ενώ – παράλληλα – διακυβεύεται η αλλαγή ονόματος άλλου Αξιωματικού με «παραγγελία άνωθεν», την στιγμή που το Συμβούλιο Μεταθέσεων είχε τελειώσει.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αφού – αποδεδειγμένα – συνέβη το «κακούργημα» της αλλοίωσης Εκλογών, όλα τα άλλα που αφορούν καταπάτηση Δικαιωμάτων προσωπικού είναι απλά «πταίσματα», τα οποία, άλλες έγκυρες πληροφορίες λένε (για να μην αδικούμε άπαντες) ότι προσπαθεί να προλάβει και να σώσει καταστάσεις «ο ψηλός» του ΑΝΣ, ο οποίος, γενικά, έχει την εμπιστοσύνη των Στελεχών.

Είτε έτσι, πάντως, είτε αλλιώς, ένα είναι σίγουρο….. οι επιλογές του ΥΕΘΑ της Ηγεσίας του ΠΝ και στην συνέχεια η επιλογή του «Προσωπάρχη» από τον Α/ΓΕΝ, δημιουργούν συγκεκριμένες εντυπώσεις και αποτελέσματα, τα οποία χρήζουν άμεσης νομικής, διοικητικής και πολιτικής αξιολόγησης. Ο μοναδικός υπερκομματικός σκοπός του άρθρου είναι προφανώς να καταδειχθεί ότι αν υπάρχει ανοχή ή / και επιβράβευση (μετάθεση στο εξωτερικό) στις παραπάνω ενέργειες, όπως αβίαστα και με κοινή γνώση διαπιστώνεται, θα χρειασθούμε προσωπικό στελεχώσεων των νέων Μονάδων, είτε με στελέχη Σχολών που μπήκαν με 4.000 μόρια, είτε με ελληνοποιήσεις ευρείας κλίμακας «προσωπικού εξ’ ανατολών»…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου