ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

649 ΤΕ στο Καρλόβασι Σάμου: Φαντάροι στο έλεος μίας τριτοκοσμικής χώρας και αδίστακτων Αξιωματικών!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Εμείς οι φαντάροι του 649 ΤΕ στο Καρλόβασι Σάμου προχωράμε σε καταγγελία προς Αρμόδιους Αξιωματικούς και πάσα υπεύθυνο για την κατάσταση διαβίωσης που επικρατεί εν μέσω καύσωνα και όχι μόνο.
Έχουμε μείνει ελάχιστα άτομα πράγμα που καθιστά τις υπηρεσίες συνεχόμενες και τις εξόδους ελάχιστες. 
Ο καύσωνας βρίσκεται για άλλη μία φορά στο ζενίθ του με την θερμοκρασία να φτάνει τους 39- 41 βαθμούς κάθε μεσημέρι εδώ και αρκετές ημέρες .
Υπό αυτές τις συνθήκες το νερό που χρησιμοποιούμε για την ατομική μας υγιεινή και τις καθαριότητες των θαλάμων ΚΟΒΕΤΑΙ ανά 2 μέρες για αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να μένουμε άπλυτοι, βρώμικοι και την ίδια στιγμή να απαιτούνε από εμάς να είμαστε καθαροί, ξυρισμένοι, να κάνουμε καθαριότητα θαλάμου (με τί άραγε) και το μεσημέρι μέσα στον καύσωνα με τα κατεβασμένα τα μανίκια στα χιτώνια να βγαίνουμε για καθαριότητα του προαύλιου χώρου. 
Φυσικά μετά τις καθαριότητες παραμένουμε με τα ίδια βρώμικα ρούχα καθώς λόγο έλλειψης νερού δεν υπάρχει η δυνατότητα πλυσίματος τόσο των ρούχων όσο και του σώματος μας. 
Από την 18/07/2024 που κόπηκε το νερό και παρά τις διαβεβαιώσεις τους, το ΝΕΡΟ ΔΕΝ έχει επανέλθει μέχρι και την 19/07/24 και ώρα 19.40.
Οι στρατιώτες εδώ αναγκαζόμαστε το βράδυ να μην πηγαίνουμε τουαλέτα ή αν χρειαστεί και πρέπει να πάνε , θα πρέπει πρώτα να πάνε ακόμα και τα χαράματα μέχρι την πύλη να γεμίσουν κουβά με νερό για να το χρησιμοποιήσουν για καζανάκι.
Το ΠΟΣΙΜΟ νερό επίσης ανύπαρκτο, κόβεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα να μένουμε με ένα μπουκάλι νερό για 1-2 μέρες ή να αγοράζουμε από το κψμ το οποίο είναι συνήθως κλειστό λόγο συνεχόμενων υπηρεσιών και αυτοί , ή από έξω.
Όλα αυτά, το τονίζω ξανά, εν μέσω καύσωνα.
Οι εγκαταστάσεις στις οποίες διαμένουμε είναι τραγικές με χαλασμένες πρίζες ελάχιστα καθαριστικά και η παντελής έλλειψη κλιματισμού ή έστω ανεμιστήρα καθιστά την διαβίωση ανυπόφορη.
Μέσα σε όλη αυτή την παράνοια και με τους περισσότερους φαντάρους να έχουμε γεμίσει δερματικά εξανθήματα λόγο έλλειψης μπάνιου και ζέστης πρέπει να εκτελούμε αδιαμαρτύρητα τις συνεχόμενες υπηρεσίες τα αμέτρητα χωσίματα και τις αφάνταστες αγγαρείες που μας βάζουν.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Θυμίζουμε την καταγγελία που είχε προηγηθεί:

649 TE Καρλόβασι Σάμου: Φαντάροι μέσα στον Καύσωνα χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ!
Ελάχιστος ύπνος, υπηρεσία, βρωμιά, αγγαρεία αυτός είναι ο στρατός του σήμερα. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ γονιού
Μετά από μία συνομιλία με τον υιό μου που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στο 649 ΤΕ στη Σάμο, πληροφορήθηκα ότι εδώ και μέρες υπάρχει έλλειψη νερού όχι μόνο για την καθημερινή τους υγιεινή, αλλά και πόσιμου νερού μέσα στο καλοκαίρι και σε συνθήκες καύσωνα. 
Ο παραλογισμός τον στελεχών που απαιτούν να γίνονται καθαριότητες μάλλον με το λίγο σάλιο που τους έχει απομείνει, συνεχίζονται και εναλλάσσονται με τις συνεχόμενες υπηρεσίες λόγω έλλειψη οπλιτών και τις αγγαρείες μέσα στο μεσημέρι με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 38-40 βαθμούς (καθαριότητα του προαύλιου χώρου) . 
Λόγο έλλειψης νερού δεν υπάρχει υγιεινή με αποτέλεσμα να έχουν πολλοί οπλίτες δερματικά προβλήματα ( σήμερα είναι η 2η συνεχόμενη μέρα χωρίς τρεχούμενο νερό), ενώ για να ξεδιψάσουν τους δίνουν 1 μπουκάλι την ημέρα ή αγοράζουν από έξω ΑΝ καταφέρει και βγεί κάποιος έξω με υπηρεσιακό σημείωμα! 
Όσο για τουαλέτα ....κρατήστε παιδιά αλλιώς θα πρέπει να τρέξουν πρώτα στην πύλη ακόμα και αν είναι βράδυ ή χάραμα να γεμίσουν κανένα κουβά νερό αντί για καζανάκι! 
Από εχθές έως και πριν απο λίγο που μιλήσαμε μαζί του ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ για 2η συνεχόμενη μέρα! 
Οι θάλαμοι φούρνοι με χαλασμένες πρίζες χωρίς ούτε ένα ανεμιστήρα καθώς ακόμα και σε αίτηση τους να πληρώσουν οι οπλίτες και να αγοράσουν 1-2 ανεμιστήρες απορρίφθηκε!! 
Ελάχιστος ύπνος, υπηρεσία, βρωμιά, αγγαρεία αυτός είναι ο στρατός του σήμερα. 
Πριν κλείσω θα ήθελα να τονίσω ότι μίλησα σε ανοιχτή ακρόαση με τουλάχιστον 6 οπλίτες που μου περιέγραψαν αυτά και άλλα πολλά, επίσης μίλησαν με κάποιους αξιωματικούς αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. 
Οι στρατιώτες μας "Κύριοι" ΔΕΝ είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 
Δεν είναι μόνο τα βύσματα. 
Δεν είναι νέοι για πειράματα .
Αποφάσισαν να υπηρετήσουν την θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό αξίζουν προσοχή και όχι περιφρόνηση .

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία σημαίνει η μετατροπή δεκάδων χιλιάδων νέων σε Απλήρωτους Εργαζόμενους, που υπόκεινται σε μεγάλη οικονομική εκμετάλλευση και βιώνουν άθλιες συνθήκες.  
Τον ΥΕΘΑ Ν.Δένδια το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξοδεύει δεκάδες δις ευρώ για αγορές όπλων, να στέλνει όπλα-πυρομαχικά στην Ουκρανία και να διατάζει την συμμετοχή του Ελληνικού  Στρατού στους βρώμικους πολέμους των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Αυτές τις ανάγκες εξάλλου εξυπηρετεί και το λεγόμενο Φιλανδικό Μοντέλο.

Απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Ταξίαρχο.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Καλούμε τους γονείς να Διαμαρτυρηθούν.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.

Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού από τα 8,7 ευρώ που είναι σήμερα, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου