ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ένταση ξανά στον Ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό; Τουρκικά πλοία στην Κάσο – Σε Επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

Παρά τις δηλώσεις, τις φιέστες και τις ελληνο-τουρκικές συνομιλίες εντός αμερικανικού πλαισίου, η ένταση στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό είναι εδώ.
Το είδαμε με την επίδειξη μιλιταρισμού και τις επιθετικές δηλώσεις στην Κύπρο.
Το είδαμε στις NAFTEX και τις ασκήσεις των Πολεμικών Ναυτικών και των δύο χωρών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, με πρόσχημα την παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ανέπτυξε τα τελευταία 24ωρα έως και πέντε πολεμικά πλοία σε περιοχή η οποία βρίσκεται μόλις έξω από τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, όπου πλέει τις τελευταίες ημέρες το υπό ιταλική σημαία πλοίο «Ievoli Relume», με σκοπό έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου (Great Sea Interconnector-GSI).
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προβάλλει τα λεγόμενα ελληνικά δίκαια, όταν ακριβώς διεξάγονται μυστικές διαπραγματεύσεις για τη μοιρασιά του Αιγαίου και την ίδια μεριά καταγγέλλει την "τουρκική επιθετικότητα" καθώς η Τουρκία προβάλλει τις δικές της απαιτήσεις και κοντράρει τους σχεδιασμούς του ελληνικού κράτους, που δεν έχουν πάψει στιγμή να υλοποιούνται.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν κατά την πόντιση υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών από το «Teliri» και τώρα με βάση τις έρευνες του «Ievoli Relume» προκλήθηκε η παρουσία πολεμικών πλοίων και των δύο πλευρών.
Αρχικά είχαμε την ανάπτυξη δύο φρεγατών και μιας κορβέτας από το τουρκικό ναυτικό και συγκεκριμένα των «Gokova», «Gokcu» και «Beykoz». 
Η απάντηση του ελληνικού κράτους ήταν η κανονιοφόρος «Αήττητος», ενώ μετά την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή και της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στα στενά Κάσου – Καρπάθου, σε ικανή δηλαδή απόσταση από τις έρευνες του ιταλικού πλοίου.
Ακολούθησε αναβάθμιση της παρουσίας των δύο στόλων καθώς στην περιοχή εστάλησαν δύο ακόμη πυραυλάκατοι του τουρκικού ναυτικού, δίνοντας την αίσθηση ότι η Άγκυρα επιθυμεί ακόμη και να ακυρώσει τις έρευνες του υπό ιταλική σημαία πλοίου. 
Στην περιοχή ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ενώ για παν ενδεχόμενο ο Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού τέθηκε σε ετοιμότητα….

Από όλα αυτά τα γεγονότα προκύπτουν σοβαρά συμπεράσματα.
Καταρχήν η καλλιέργεια έντασης είναι συμφέρουσα και για τα δύο αστικά κράτη.
Αποπροσανατολίζουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα.
Δικαιολογούν τους τρομερούς πολεμικούς εξοπλισμούς, τις πολεμικές συμμαχίες και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς εκτός συνόρων που παρουσιάζονται ως συμπλήρωμα των "ευαίσθητων" διπλωματικών χειρισμών που κρατούνται μυστικοί από τους λαούς.
Επιπλέον η αποφυγή μιας μοιραίας σύγκρουσης θα παρουσιαστεί ως το απαιτούμενο αντίτιμο του όποιου συμβιβασμού.

Σε κάθε περίπτωση δικαιώνεται το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που είχε χαρακτηρίσει άδικο και για τα δύο μέρη του ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμού.
Και τα δύο κράτη είναι επιθετικά στην Ανατολική Μεσόγειο και καταρχήν εναντίον των λαών τους που απαιτούν τεράστιες θυσίες.
Δικαιωνόμαστε όμως όταν εκτιμούσαμε ότι οι ελληνο-τουρκικές συνομιλίες με την σφραγίδα των ΗΠΑ δεν φέρνουν την Ειρήνη, αλλά την ακόμη μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κάτι που το βλέπουμε στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Παλαιστίνη, Ουκρανία και Υεμένη. 
Οι επιδιώξεις και τα στρατηγικά διακυβεύματα για ελληνική και τουρκική άρχουσα τάξη είναι τεράστια και αυτά προκαλούν τον ανταγωνισμό και την ένταση.

Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες Κοινής Πάλης των εργαζόμενων λαών της περιοχής, για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στις πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ που εμπλέκουν τον λαό μας σε ανταγωνισμούς και ιμπεριαλιστικές επιθετικές κινήσεις παγκόσμια.
Κρίσιμο ζήτημα η ανάπτυξη Αντιπολεμικού Κινήμας Μέσα και Έξω από τον Στρατό με αντικυβερνητικά-αντιμπεριαλιστικά-αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.
     ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Έλληνες Επιχειρηματίες-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου