ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ισραηλινές επιθέσεις και στη Δυτική Όχθη


Φώτο Αρχείου / Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβολούν εναντίων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ

Συνεχίζονται και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη οι ισραηλινές επιθέσεις και επιδρομές.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν επτά Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιδρομής κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Άσκαρ στην ανατολική περιοχή της Ναμπλούς, βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων μαχητών και ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της εισβολής στην πόλη Τζενίν και στον προσφυγικό καταυλισμό της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Εξάλλου, ο Μουσταφά Μοχάμεντ Αμπού Άρα, ηγέτης της Χαμάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πέθανε υπό ισραηλινή κράτηση, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Επιτροπή Κρατουμένων.

Ο 63χρονος, ο οποίος πέθανε μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο από τη φυλακή Ramon στο νότιο Ισραήλ, συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο και είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια και στερήθηκε ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η κλοπή της παλαιστινιακής γης μέσα από τους παράνομους οικισμούς.

Η Peace Now Israel, μια ισραηλινή οργάνωση, λέει ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, το Ισραήλ έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 25 παράνομους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου