ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία – Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία – Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες
Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων
Eυάγγελος Λ. info@warnews247.gr 
Ο γερμανικός Στρατός εκπόνησε σχέδιο σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου με τη Ρωσία. Το σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία Operationsplan Deutschland (Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανία) ή OPLAN DEU για συντομία.

Το σχέδιο OPLAN DEU εκπονήθηκε από στρατιωτικούς και πολιτικούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που συνδέονται με ομοσπονδιακά υπουργεία, τις τοπικές διοικήσεις των κρατιδίων και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Κωδικός «OPLAN DEU»

Η Bundeswehr έχει αναπτύξει ένα «Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανίας» σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, έγραψε ο αρθρογράφος του Spiegel, Rasmus Buchsteiner. Tις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει και η Bild.

Το σχέδιο ασχολείται με ζητήματα που κυμαίνονται από την «εσωτερική ασφάλεια και την προστασία της αμυντικής υποδομής κρίσιμης σημασίας έως τον σχεδιασμό ανάπτυξης πολιτοφυλακής και την εθνική εδαφική άμυνα», δήλωσε ο Γερμανός ταξίαρχος Thomas Hambach στην εφημερίδα Abendzeitung Munchen.

Το σχέδιο εξετάζει επίσης την πιθανότητα ταχείας μετακίνησης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ μέσω της Γερμανίας.

«Σε περίπτωση σοβαρής απειλής στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας, οι γερμανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις θα πρέπει να μετακινηθούν σε ολόκληρη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Hambach.

«Εάν συμβεί μια κλιμάκωση στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες θα πρέπει να αναδιαταχθούν αναφέρει απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr το οποίο περιγράφει ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση τέτοιας εξέλιξης».

Σύμφωνα με το Spiegel, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, σχεδιάζεται να μεταφερθούν περίπου 800.000 στρατιώτες και 200.000 τεμάχια εξοπλισμού από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις δυτικές περιοχές της χώρας.

Η επιχείρηση θα διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες, ενώ η στρατιωτική συνοδεία θα μπορούσε να εκτείνεται σε 13.000 χιλιόμετρα, ανέφερε το Spiegel.

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δώσει βασικό ρόλο στον αυτοκινητόδρομο Α2, που εκτείνεται από το Ομπερχάουζεν στη δυτική Γερμανία μέχρι τον περιφερειακό του Βερολίνου.

Η διασφάλιση της ασφάλειας του αυτοκινητόδρομου Α2 θα απαιτήσει συντονισμό με την αστυνομία και άλλες πολιτικές υπηρεσίες.

«Οι συνοδείες θα πρέπει να μπορούν να σταματούν κάθε 300-500 χλμ.

Απαιτούνται επίσης εναλλακτικές διαδρομές εάν δεν είναι δυνατή η χρήση των κύριων αυτοκινητοδρόμων».

Ωστόσο, το σημείο συμφόρησης είναι η γέφυρα Hohenwarthe μήκους σχεδόν 1,2 χιλιομέτρων στον ποταμό Έλβα κοντά στο Μαγδεμβούργο. Αν καταστραφεί από σαμποτέρ ή πυραύλους, η διαδρομή Α2 θα παραλύσει εντελώς.

Το κύριο καθήκον της Γερμανίας στο πλαίσιο του OPLAN DEU είναι να παρέχει στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα και ότι άλλο χρειαστούν για την στρατιωτική ανάπτυξη στην ανατολική πλευρά.

“Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλες οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις καθώς και οι λιμενικές υποδομές προς αυτή την κατεύθυνση θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για στρατιωτικούς σκοπούς και θα κλείσουν τελείως οι αστικές συγκοινωνίες για μη στρατιωτικές μεταφορές”, εξήγησε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, μια από τις προβλέψεις του είναι η κατασκευή στρατοπέδων αιχμαλώτων πολέμου, επιβεβαίωσε ένας υπάλληλος της Bundeswehr.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο θέμα της πολιτικής άμυνας και στα μέτρα προστασίας του άμαχου πληθυσμού.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την προσαρμογή υπόγειων χώρων, υπόγειων χώρων στάθμευσης και σταθμών του μετρό σε καταφύγια, προετοιμασία νοσοκομείων για «μια ξαφνική μεγάλη εισροή τραυματιών για μεγάλο χρονικό διάστημα», μερίδα τροφίμων, δυνατότητα ανακοίνωσης εκκενώσεων και κυρίως επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία θα δοθούν περισσότερες εξουσίες. Η στρατολόγηση είναι επίσης πιθανό να επιτραπεί στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

1 σχόλιο:

  1. Ολα για τα λεφτα και δεν ειναι τυχαιο που γινεται στην γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή