ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

ΕΛΔΥΚ: Να πληρώσει το ΓΕΣ όλες τις προγραμματισμένες άδεις μας-λεφτόδεντρα έχουν μόνο για να αγοράζουν F-35;

Στην Επιστολή Καταγγελίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ALT.GR αποκαλύπτεται πως η κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο Παραβιάζουν τα δικαιώματα των συνφάνταρων, πως επεκτείνουν την οικονομική εκμετάλλευση μας
Και το κάνουν αυτό έχοντας απέναντι τους φτωχούς φαντάρους που αναγκάστηκαν από την Ανέχεια και τα τρομερά οικονομικά οικογενειακά προβλήματα να πάνε ΕΛΔΥΚ-Κύπρου και να γίνουν Μισθοφόροι στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, πολεμικά αναλώσιμο πιόνια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς 

Στρατιώτες ΕΛΔΥΚ: Να δοθούν οι προγραμματισμένες άδειες όλων

Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και στο στρατόπεδο μας έχει δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους στρατιώτες για το θέμα των αδειών. Η διοίκηση μας ανακοίνωσε πως οι προγραμματισμένες μας άδειες για τον Αύγουστο αναβάλλονται, διότι δεν μπορούν να δοθεί κατάσταση επιβίβασης εξαιτίας των υψηλών τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια.

Η κατάσταση επιβίβασης είναι ένα δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή που παρέχει ο ελληνικός στρατός σε όλους του στρατιώτες που υπηρετούν στην Κύπρο και το χορηγεί μόνο μια φορά σε όλους, τις υπόλοιπες φορές που θα πάρουμε άδεια πληρώνουμε τα πάντα από την τσέπη μας. Δηλαδή όποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει αεροπορικά εισιτήρια τον αναγκάζουν να δει την οικογένεια του μόνο μια φορά μέσα στο εξάμηνο θητείας που βρισκόμαστε στην Κύπρο.

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται στους στρατιώτες της Β ΕΣΣΟ που είναι εξάμηνης θητείας, καθώς επαναπατρίζονται τέλη Αυγούστου. Αυτό οδηγεί είτε στο να αναγκαστούν να πληρώσουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια χωρίς να ρωτάει κάνεις αν αυτές οι οικογένειες έχουν την δυνατότητα να δώσουν αυτά τα λεφτά, είτε να μην πάρουν οι στρατιώτες άδεια και να την αξιοποιήσουν μέσα στο στρατόπεδο! Να γυρίσουμε δηλαδή στον προηγούμενο αιώνα!

Οι λύσεις που μας δόθηκαν για τα παραπάνω προβλήματα ήταν οι εξής, είτε να πάρουμε άδεια ένα μήνα πιο μετά, κάτι που θα διαταράξει τις άδειες των στρατιωτών που έχουν ζητήσει ήδη άδεια για τότε κλπ, είτε να πάρουμε άδεια τώρα αλλά με δικά μας έξοδα, που αυτό είναι αδύνατο για την ήδη οικονομικά επιβαρυμένη τσέπη της οικογένειας του κάθε φαντάρου.

Από την μεριά μας προτείναμε να βάλει η υπηρεσία στρατιωτικά αεροπλάνα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των στρατιωτών, είτε να μας κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια μόνο με χειραποσκευή χωρίς βαλίτσα, ώστε να μειωθεί το κόστος των εισητηρίων κάτι το οποίο είναι ήδη μια υποχώρηση σε αυτά που δικαιούμαστε. Η απάντηση παρέμεινε αρνητική, διότι το στρατόπεδο έχει κλείσει συμφωνία με ιδιωτικό τουριστικό πρακτορείο που κλείνει τα εισιτήρια και η συμφωνία είναι συγκεκριμένη, οτιδήποτε διαφορετικό πέραν αυτής της συμφωνίας απορρίπτεται λόγω οικονομικής φειδού της υπηρεσίας.

Οικονομική φειδώ την οποία η υπηρεσία εξαντλεί μόνο εάν είναι να ικανοποιήσει αιτήματα των οπλιτών, διότι σε άλλες περιπτώσεις την βλέπουμε να είναι πραγματικά πολύ γενναιόδωρη. Μόνο για την ελληνική φρεγάτα στην ερυθρά θάλασσα το ελληνικό κράτος ξοδεύει πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ την ημέρα.

Από εκεί που μας παρουσίαζαν την θητεία στην Κύπρο σαν παράδεισο και με τόσα πολλά προνόμια έχουμε φτάσει στο σημείο να βρισκόμαστε σε μια χώρα που συνεχώς νιώθουμε απειλή. Βρετανικές στρατιωτικές βάσεις που από αυτές φεύγουν τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν την Υεμένη, ασκήσεις του ισραηλινού στρατού και τουρκικές κατοχικές δυνάμεις που βρίσκονται ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά μας.Είναι κάποια από αυτά που μας κάνουν να μην νιώθουμε ασφάλεια. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο οι στρατιώτες να ζητάμε για τα αυτονόητα που δικαιούμαστε.

Οι στρατιώτες που υπηρετούμε την θητεία μας σε οποιοδήποτε μέρος δεν σταματάμε να έχουμε φωνή και δικαιώματα επειδή φορέσαμε την στολή. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο και τίποτα πέρα από αυτό που δικαιούμαστε.

– Να δοθούν οι προγραμματισμένες άδειες όλων των στρατιωτών, τις μέρες που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να πάμε να δούμε λίγες μέρες τις οικογένειές μας.

– Να γίνει εξ ολοκλήρου δωρεάν η μετακίνηση των στρατιωτών από το στρατόπεδο στο σπίτι τους και πάλι πίσω για κάθε άδεια που παίρνουν. Το να ξεφύγουμε μερικές μέρες και να δούμε τις οικογένειές μας είναι ανάγκη και είναι ανάγκη που την έχουμε παραπάνω από μια φορά το εξάμηνο. Να πληρωθούν τα έξοδα μετακίνησης όλων των στρατιωτών.

Στρατιώτες ΕΛΔΥΚ

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Συνάδελφοι Αντισταθείτε.
Η Δημοσιότητα των Καταγγελιών έχει τεράστια δύναμη.
Κυρίως όμως παίζει τεράστια σημασία η αντίληψη του ΕΜΕΙΣ απέναντι στο ΕΓΩ, η πίστη ότι αγωνιστικά και συλλογικά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αντί να τρέχει ο καθένας να γλύφει για να σώσει το τομάρι του, η αίσθηση ότι ο κάθε φαντάρος Δεν Είναι Μόνος, έχει ένα ολόκληρο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό που τον στηρίζει και εκφράζει την Αλληλεγγύη του.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου