ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

564 ΜΚ ΤΠ Λάγος Έβρου: Μας έχουν λιώσει

Σε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από τους συνφάνταρους που υπηρετούν στο 564 ΜΚ ΤΠ που βρίσκεται στον Λαγό Έβρου αναφέρουν ότι:
μας έχουν λιώσει...
Μας χώνουν κάθε μέρα.
Δεν αντέχουμε.
Επίσης, το φαγητό είναι άθλιο.
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί σεβασμό των Δικαιωμάτων μας και την λήψη μέτρων που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες στράτευσης.
Αναδημοσιεύουμε σχετική ανακοίνωση μας που δίνει μια πιο συνολική εικόνα για το τι συμβαίνει στο 564 ΜΚ ΤΠ:   

564 ΜΚ ΤΠ Λάγος Έβρου: Άγριο χώσιμο των φαντάρων που συμμετέχουν στο αισχρό κυνήγι προσφύγων

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτει την άθλια πραγματικότητα των φαντάρων που αποσπούνται από διάφορες μονάδες Πεζικού-Πυροβολικού-Τεθωρακισμένων για να επανδρώσουν στα Φυλάκια του Έβρου τις Ειδικές Μονάδες που κυνηγούν πρόσφυγες.
Οι συνφάνταροι παραπλανώνται συστηματικά από τους Αξιωματικούς που τους λένε ψέματα ότι θα παραμείνουν πχ το Φυλάκιο Πετράδες για δύο βδομάδες και τους κρατούν πολύ περισσότερο.
Αυτοί που έχουν αποσπαστεί τώρα θα κάτσουν τουλάχιστον 22 μέρες ενώ υπάρχουν φαντάροι στο φυλάκιο που παραμένουν εκεί για μήνες.
Επίσης τρώνε τρομερό χώσιμο.
Αρχικά μας λένε ότι αρνήθηκαν να πάνε Ειδικές Μονάδες.
Για να τους πείσουν τους υπόσχονται ότι θα συμμετέχουν μόνο στις Ειδικές Μονάδες που δρουν στον Έβρο ενάντια στους πρόσφυγες, ενώ στην πραγματικότητα αναλαμβάνουν πλήθος υπηρεσιών -θαλαμοφύλακας, πύλη κλπ- κάνουν κωλυόμενα νούμερα και έχουν πάρει στην πλάτη τις αγγαρείες.
Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δρουν εναντίον των προσφύγων αλλά ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε κορόιδα που κάνουν τα πάντα και τους υπερεκμεταλλεύονται, αφήνοντας τους να κοιμηθούν μόλις δύο με τρεις ώρες!
Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για έξοδο όλες αυτές τις μέρες.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κρύβεται πίσω από τα δραματικά γεγονότα του 2020 για να δικαιολογήσει και ξεδιπλώσει την βίαιη αντιπροσφυγική της πολιτική που εφαρμόζει από τον Δεκέμβριο του 2020 όταν και ψήφισε τον νόμο για την εμπλοκή του Στρατού σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας.   
Η Εθνική Στρατηγική και το δόγμα Άμυνας/Ασφάλειας αναθέτει στον στρατό την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών για τους αστούς δηλαδή τα κινήματα των εργαζομένων και της νεολαίας, τους πρόσφυγες και τις μειονότητες, είναι αυτό που μετατρέπει τους συνφάνταρους σε θύτες και θύματα του αισχρού πολέμου εναντίον των προσφύγων.
Το ζήτημα των προσφύγων είναι Ταξικό στην Ολότητα του.
Οι φαντάροι των λαϊκών οικογενειών που κάνουν 9μηνο στα σύνορα και οι φτωχοί νέοι που κατατάσσονται ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ κυνηγούν τους πιο εξαθλιωμένους των προσφύγων που κυνηγημένοι από τον πόλεμο λαμβάνουν το ρίσκο να περάσουν τον Έβρο και το Αιγαίο των Επαναπροωθήσεων.
Τα βύσματα της ΝΔ και των αστικών κομμάτων εξουσίας είναι στο Πολεμικό ουσείο, στο Πεντάγωνο, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, στις ΛΑΦ και τα Στρατιωτικά Πρατήρια.
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ που εισβάλουν καταστρέφοντας λαούς ωθούν στην προσφυγιά, οι επιχειρηματίες και οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται τους λαούς και αρπάζουν τους φυσικούς πόρους και τον πλούτο ολόκληρων κρατών. 
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους στις Ειδικές Μονάδες και το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων. 
Να σταθούν αποφασιστικά ενάντια στις βαρβαρότητες του Στρατού και τις Επαναπροωθήσεις.
Οι φαντάροι δεν μπορεί να αφεθούν μόνοι.
Χρειάζονται την στήριξη του Αντιπολεμικού κινήματος που πρέπει να αντιταχθεί αποφασιστικά στον πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών που διεξάγει Μητσοτάκης-Ερντογάν, ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου