ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Πολεμικό Ναυτικό: Μεταθέσεις χωρίς λογική με Στελέχη σε Ομηρία

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Το άρθρο που αναδημοσιεύουμε αποδεικνύει γιατί υπάρχει αυτό το κύμα φυγής από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως από το Πολεμικό Ναυτικό.
Είναι ένα κείμενο που πρέπει να διαβαστεί από όλους όσους υπηρετούν αλλά και τα νέα παιδιά που η κυβέρνηση επιχειρεί να στρατολογήσει ως Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολεμικό Ναυτικό: Μεταθέσεις χωρίς λογική με Στελέχη σε Ομηρία λόγω Αδικιών -Νέες καταγγελίες για Αδιαφάνεια και Αναλγησία.
Σε μια ακόμη σοβαρή αποκάλυψη για την κατάσταση που επικρατεί στο Πολεμικό Ναυτικό, νέες καταγγελίες φέρνει στο φως το Armyvoice.gr και οι οποίες επιβεβαιώνουν την αδιαφορία και την έλλειψη διαφάνειας που χαρακτηρίζουν την ηγεσία.

Μετά το πρόσφατο δημοσίευμα μας που αποκάλυψε την ανεξήγητη καθυστέρηση στις αποφάσεις για τις ενδικοφανείς προσφυγές, λαμβάνουμε καταγγελίες που αποκαλύπτουν ακόμη πιο ανησυχητικές καταστάσεις.

Πολεμικό Ναυτικό: Μεταθέσεις χωρίς λογική με Στελέχη σε Ομηρία
Αγνόηση Νομικών Καλύψεων και Οικογενειακών Αναγκών: 
Σε μία περίπτωση, ένας υπαξιωματικός αντιμετωπίζει άδικη μετάθεση σε νοσοκομείο 500 χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του. Παρά την υπάρχουσα νομοθεσία που υποτίθεται ότι προστατεύει τα στελέχη από τέτοιες καταστάσεις, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού φαίνεται να αγνοεί πλήρως τα νόμιμα δικαιώματα του στελέχους. Η μετάθεση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη την ύπαρξη συζύγου, επίσης στρατιωτικού, με τρία παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι ΑΜΕΑ. Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει πως οι αποφάσεις του Σώματος δεν βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια, αλλά ίσως σε αδιαφανείς διαδικασίες και προφάσεις.

Μετάθεση Παρά τις Σοβαρές Ιατρικές Ανάγκες: 
Σε άλλη περίπτωση, ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ζητά να παραμείνει στην ίδια θέση λόγω της εξαιρετικά σοβαρής ασθένειας της συζύγου του. Η αίτησή του για παραμονή στο ίδιο καράβι, με λιγότερες ημέρες ταξιδιού, απορρίφθηκε, παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις που υποβλήθηκαν. Η άρνηση αυτή δεν αφήνει περιθώρια για λύση, και το στέλεχος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης, καθώς δεν μπορεί να φροντίσει την οικογένειά του. Η απόφαση αυτή καταδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας και κατανόησης εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού απέναντι στις ανθρώπινες και οικογενειακές ανάγκες.

Η Σοβαρή Αμφισβήτηση της Ηγεσίας και της Διαφάνειας

Οι νέες αυτές καταγγελίες προσθέτουν ένα ακόμη στρώμα ανησυχίας και αμφισβήτησης για την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι απλώς μεμονωμένα λάθη ή παραλείψεις, αλλά αποδεικνύουν μια συστημική δυσλειτουργία που υπονομεύει την ηθική του προσωπικού και την ίδια την αποτελεσματικότητα του Ναυτικού.

Η έλλειψη ανταπόκρισης στις ανάγκες των στελεχών, η αδιαφάνεια στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και η φαινομενική αδιαφορία για την ανθρώπινη πλευρά των στελεχών δεν έχουν θέση σε ένα στρατιωτικό σώμα που βασίζεται στην πειθαρχία και την τάξη.
Ζητούνται Απαντήσεις και Δράση

Το Πολεμικό Ναυτικό οφείλει άμεσα να αποδείξει ότι σέβεται τα στελέχη του και ότι είναι ικανό να λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη. Οι νέες αυτές καταγγελίες δείχνουν την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική παρέμβαση από την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Οι άνθρωποι που υπηρετούν τη χώρα μας δεν αξίζουν να είναι όμηροι αβέβαιων αποφάσεων και ασυνέπειας. Η αδράνεια δεν είναι επιλογή. Είναι ώρα για άμεσες λύσεις και σαφή απάντηση στα προβλήματα που ταλανίζουν το Σώμα και τα στελέχη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου