ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ανοίγουν Στόματα: Αποκαλύψεις για τις Μεθοδεύσεις στο ΝΙΜΤΣ

Armyvoice NewsΑνοίγουν Στόματα: Αποκαλύψεις για τις Μεθοδεύσεις στο ΝΙΜΤΣ – Σκηνικό Πολιτικού Θρίλερ σε Εξέλιξη – Παρασκήνιο με Συγκρούσεις, Εντάσεις και Πολυτελείς Δαπάνες
Στο επίκεντρο νέων αποκαλύψεων βρίσκεται το ΝΙΜΤΣ, καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις και οι φωνές αγανάκτησης για τις μεθοδεύσεις που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως από το armyvoice.gr καταδεικνύουν ένα σκοτεινό παρασκήνιο που περιλαμβάνει οικονομικές παρεμβάσεις, αμφιλεγόμενες αποφάσεις, και συγκρούσεις συμφερόντων.

Ο ρόλος της διοίκησης, οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας και η στάση των στρατιωτικών διαδραματίζουν έναν κομβικό ρόλο σε ένα σκηνικό που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις πολιτικού θρίλερ. Ενώ ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους πόρους του νοσοκομείου για πολυτελείς σκοπούς, άλλοι αγωνίζονται για τη διαφάνεια και τη δίκαιη διαχείριση των πολύτιμων αυτών πόρων.

Πληροφορούμαστε ότι όσα έχει αποκαλύψει το armyvoice σχετικά με τις μεθοδεύσεις για οικονομικό στραγγαλισμό του ΝΙΜΤΣ έχουν προκαλέσει ανησυχίες και αντιδράσεις.

Πρόκειται για μια λογική αντίδραση, εφόσον επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία ενός κρίσιμου Νοσοκομείου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αρχίσουν να ανοίγουν και αγανακτισμένα στόματα.
Σύμφωνα με τις πηγές μας, στα τέλη του περασμένου οικονομικού έτους ο πρόεδρος του ΔΣ προσπάθησε να αξιοποιήσει χρήματα του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, για να φτιάξει νέο γραφείο εκεί που βρίσκεται η βιβλιοθήκη και ο χώρος συνεδριάσεων.

Μάλιστα, ο σχεδιασμός προέβλεπε διπλή πόρτα για την είσοδο του Προέδρου, πιθανώς για να υπάρχει η σχετική μεγαλοπρέπεια, ξύλινες επενδύσεις με λούστρο και διάφορες «αναγκαίες» μετασκευές, με το κόστος να προϋπολογιζόταν ανάμεσα σε 20.000 έως 30.000€!

Προφανώς ο Πρόεδρος έκρινε ότι το γραφείο που ήδη έχει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κύρος της θέσης και μέσα σε όλες τις ανάγκες, αυτή ήταν που χρειαζόταν να πάρει άμεση προτεραιότητα για το Νοσοκομείο.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ για το μήνα Οκτώβριο 2023, είχε καταφέρει να πείσει το ΔΣ να εγκρίνει τη δαπάνη για το συγκεκριμένο θέμα που αφορούσε τη μετεγκατάσταση του γραφείου του, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με μόνο μειοψηφούντα το Διευθυντή του ΝΙΜΤΣ που όπως έχουμε αποκαλύψει, βρίσκεται υπ’ ατμόν με υπουργική παρέμβαση πριν τη λήξη της θητείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής δεν έμεινε μόνο στην καταψήφιση της εισήγησης του Προέδρου, που είχε διοριστεί μόλις τρεις μήνες πριν, αλλά εξ όσων γνωρίζουμε αρνήθηκε να υλοποιήσει την απόφαση.

Τελικώς παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τότε, η ανακαίνιση δεν έγινε και το οικονομικό έτος έληξε. Πληροφορηθήκαμε, μάλιστα, ότι εκτός από το Διευθυντή του Νοσοκομείου είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κι άλλοι στρατιωτικοί που, προς τιμήν τους, δεν «έβαλαν πλάτη» στην προσπάθεια του Προέδρου απλώς να σπαταληθούν κρίσιμοι πόροι του Νοσοκομείου σε αχρείαστες δαπάνες πολύτιμοι πόροι.

Αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι, πιθανώς, ο πρόεδρος του ΔΣ να μην «συγχώρησε» στο Διευθυντή το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε το αίτημά του για περισσότερη χλιδή, με αποτέλεσμα να διευκόλυνε την προσπάθειά της Ηγεσίας για αντικατάστασή του, κάτι που όπως αποκαλύψαμε έγινε προσφάτως αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα μετά τις σοβαρές αποκαλύψεις του armyvoice.

Δεν θα κρύψουμε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι αυτός που θα έπρεπε να αντικατασταθεί είναι ο Πρόεδρος του ΔΣ και όχι ο Διευθυντής, διότι μάλλον φαίνεται να έχει κάποια δυσκολία να κατανοήσει τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου και, κυρίως, των ασθενών και των δικαιούχων του.

Ίσως να μην είναι συμπτωματικό, αλλά φαίνεται ότι η απαξίωση του Νοσοκομείου εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των «Οδικών Χαρτών».

Αξίζει να αναφερθούμε στην περίπτωση του Διευθυντή του Νοσοκομείου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι γνωρίσει πως είναι με «ημερομηνία λήξεως», ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Προφανώς, υπήρξε σύγκληση δύο «αναγκών»: από τη μία μεριά, του ΥΠΕΘΑ, προφανώς κρίθηκε ότι οι προσπάθειές του να ισχυροποιεί το Νοσοκομείο δεν διευκόλυναν τα όποια σχέδια για μεταφορά του στο ΕΣΥ.

Από την άλλη μεριά, του Προέδρου του ΔΣ, προφανώς υπήρχε η ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος πιο «συνεργάσιμος» στην υλοποίηση των ματαιόδοξων των σχεδιασμών.

Ιδίως ο τελευταίος, μάλλον δεν έχει κατανοήσει ότι το ενδεχόμενο να μείνει στην Ιστορία ως ο Πρόεδρος που έβλεπε την απώλεια του ΝΙΜΤΣ να έρχεται και δεν έκανε τίποτα να την αποτρέψει, είναι πάρα πολύ κοντά.

Η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις πολύ σοβαρές ενστάσεις που εκφράστηκαν από πλήθος παραγόντων και κατά τη συζήτηση με τους φορείς για την ψήφιση του νόμου 5110/2024 (ΕΛΚΑΚ κλπ): πώς είναι δυνατόν μια διορισμένη Διοίκηση από τον Υπουργό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δικαιούχων; Πλέον αναφερόμαστε και στο ΜΤΣ και όχι μόνο στα στρατιωτικά νοσοκομεία και συγκεκριμένα στο ΝΙΜΤΣ, μιας και ο ασκός του Αιόλου ακόμα δεν έχει ανοίξει για τα υπόλοιπα.

Αλήθεια, μετά τις πολύ σοβαρές συνδικαλιστικές αποκαλύψεις της ΠΟΕΣ σχετικά με την κατάσταση στο ΜΤΣ, τι έχει κάνει έστω για να τη διερευνήσει; Ισχύουν όσα έχουν δει το φως ή όχι; Εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί, δεν έχει πράξει τίποτα ή έστω, τίποτα ουσιαστικό.

Είναι δυνατόν το ίδιο πρόσωπο να έχει γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής σε δύο μείζονες υποθέσεις εμπλέκοντας με τις εισηγήσεις του και τα δύο ΔΣ που προΐσταται;

Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση της στέγασης του ΕΛΚΑΚ, δεν προέβαλε καμία αντίσταση στις διαταγές του ΥΦΕΘΑ, ούτε καν για τον εξοβελισμό του ΕΛΟΑΣ, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει ότι αρμόδιο για τέτοιες αποφάσεις είναι το ΔΣ του Οργανισμού – άρα και ο ίδιος – και όχι ο οποιοσδήποτε τρίτος, όποια κι αν είναι η θέση του στην Ιεραρχία. Υπενθυμίζουμε ότι η ματαίωση των σχεδίων έχει αποδοθεί δικαίως στις αποκαλύψεις και την επιμονή της ΠΟΕΣ.

Κάτι παρόμοιο δείχνει να έχει συμβεί και στην περίπτωση με τη χρηματοδότηση του ΝΙΜΤΣ από τα ίδια του τα αποθεματικά, δηλαδή δίχως την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ενέργεια για την οποίαν ο Διευθυντής θα έπρεπε να δέχεται συγχαρητήρια.

Αντ’ αυτού, υπήρξε δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια για παραπομπή του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση, κάτι που όπως ήδη αποκαλύψαμε, βρήκε απέναντί του σύσσωμο το ΔΣ και τελικώς καταψηφίστηκε, αλλά και αποπομπή του Διευθυντή.

Αν και προφανώς το σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι το καλό όταν ανοίγουν στόματα και οι υποθέσεις λαμβάνουν δημοσιότητα, χαλάνε σχέδια και διασφαλίζονται τα συμφέροντα των δικαιούχων. Εννοείται ότι το armyvoice θα βρίσκεται σταθερά κοντά στις εξελίξεις μιλώντας με τους στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου