ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Η κοροϊδία με συνδικαλιστικές άδειες μετ΄ αποδοχών συνεχίζεται αλλά ο νόμος είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ και ο ΥΕΘΑ Δένδιας το γνωρίζει

Το δούλεμα με τις συνδικαλιστικές άδειες μετ’ αποδοχών καλά κρατεί.

Συνδικαλιστής της Ομοσπονδίας που υπηρετεί και στο γραφείο του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, διεκδικεί το αλάθητο, φέροντας σε δύσκολη θέση και τα στελέχη της ομοσπονδίας του. Το ζήτημα έχει να κάνει με τις συνδικαλιστικές άδειες κι αν αυτές δίνονται με ή χωρίς αποδοχές. Προχθές είχαμε δημοσιεύσει σχετική είδηση για τις «φουρτούνες» που έχουν οι συνδικαλιστές που υπηρετούν στο γραφείο του κ.Δένδια.

Τι λένε αυτοί οι συνδικαλιστές; Έχουν ανακαλύψει μια εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, όπου η τότε Υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, είχε γνωμοδοτήσει ότι οι συνδικαλιστικές άδειες που αφορούν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων δευτεροβάθμιων οργανώσεων (δηλαδή Ομοσπονδιών) είναι μετ’ αποδοχών, προφανώς με αφορμή κάποιο θέμα που είχε προκύψει σχετικά με διάταξη ενός νόμου του 1983.

Δυστυχώς, στο νέο παραμύθι δείχνει να υπάρχει δράκος: η γνωμοδότηση αφορά τις συνδικαλιστκές οργανώσεις του άρθρου 30 του νόμου 1264/1982 και αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι του άρθρου 30Γ που υπάγονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των στρατιωτικών, ο οποίος νόμος τροποποιήθηκε το 2019, δηλαδή δύο χρόνια μετά την παραπάνω εγκύκλιο.

Για την ακρίβεια, το άρθρο 30Γ προβλέπει ρητώς ότι «Για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, τα μέλη της διοίκησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών, λαμβάνουν τις συνδικαλιστικές άδειες, σύμφωνα με το άρθρο 17», όπου το άρθρο 17 του νόμου κάνει ξεκάθαρα λόγο για άδειες άνευ αποδοχών, τροποποίηση που επήλθε με νόμο Χατζηδάκη το 2021 (4808, δηλαδή 4 χρόνια μετά την εγκύκλιο)!

Άραγε πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση, έλλειψη ενημέρωσης ή αδυναμία κατανόησης μιας απλής διάταξης;

Υπάρχουν ήδη καταγγελίες για συνδικαλιστές που λαμβάνουν άδειες μετ΄ αποδοχών. Με συγκεκριμένα στοιχεία.

Προφανώς και υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, πρώτα απ΄ όλα από το επιτελείο του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει:

α) Οι Υπηρεσίες που έχουν ενημερωθεί γι΄ αυτές τις καταγγελίες έχουν ενημερώσει τα Γενικά Επιτελεία;

β) Πως καταβάλλονται αποζημίωσεις που δεν προβλέππονται;

γ) Τι είδους απασχολήσεις έχουν κάθε μήνα οι «χακί συνδικαλιστές»;

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 17 του συνδικαλιστικού νόμου, όχι μόνο είναι άνευ αποδοχών οι συγκεκριμένες άδειες, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται από την Ομοσπονδία.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου