ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: Για αυτά τα χάλια ΥΕΘΑ Ν.Δένδια θα κάνεις τίποτε;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από το 1828 , έχει ως κύριο σκοπό της την παροχή μονίμων αξιωματικών στο Στρατό Ξηράς με την κατάλληλη αγωγή και εκπαίδευση για την κάλυψη των αναγκών του. 
Παράλληλα , βασική αποστολή της Σχολής Ευελπίδων όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της , είναι μεταξύ άλλων να αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές και την Στρατιωτική αγωγή ώστε να διαμορφώνει αξιωματικούς του στρατού ξηράς με στρατιωτική συνείδηση, μόρφωση ανωτάτου επιπέδου και κοινωνική και πολιτική αγωγή προκειμένου να κατατάξει ικανούς ηγέτες με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση (αρ.3§2 χ.δ. 50/2018). 
Ανάλογη αποστολή φέρουν οι σπουδαστές της σχολής οι Ευέλπιδες , οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την εύρυθμη λειτουργία του Συντάγματος σε συνδυασμό με την εφαρμογή του προγράμματος ωρών υπηρεσίας και εκπαίδευσης (Αρ.76§ 3 π.δ. 50/2018) για την κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών του Συντάγματος Ευελπίδων , σε συνδυασμό με την απουσία οργάνων ή μέσου διοικητικής μέριμνας, για λογαριασμό του Συντάγματος Ευελπιδων είναι εντεταλμένα τα όργανα διοικητικής υποστήριξης και μέριμνας της ΣΣΕ . 
Μεταξύ των οργάνων αυτών συγκαταλέγεται και ο λόχος υποστήριξης μονάδας (Λόχος διοικήσεως) . 
Ο οποίος έχει ως αποστολή την παροχή προσωπικού και μέσων για την λειτουργία της ΣΣΕ.
Ήδη από τις 26 Απριλίου του 2024, δηλαδή πριν από την περίοδο του Πάσχα, ο Λόχος Διοικήσεως έχει επιβαρυνθεί με την εξολοκλήρου φύλαξη της σχολής, καθώς και με την εκτέλεση εξωτερικών εργασιών, αποσκοπώντας την εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου. 
Έκτοτε ο Λόχος Διοικήσεως ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί.

- Αυξημένες υπηρεσίες , πυρετώδης προετοιμασία για την ορκωμοσία των Ανθυπολοχαγών σε συνδυασμό με τον καύσωνα, μεταβολή σωματικής ικανότητας στρατιωτών και αλλαγή του καθεστώς ΕΑ.
Με αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού για ένοπλες υπηρεσίες, αφετέρου την όξυνση των πνευμάτων και την κλώνιση της συνοχής του Λόχου, καθώς προσπαθούν να αποφορτίζουν συνεχώς τους Ευέλπιδες από αρκετές αρμοδιότητες με πρόφαση ότι το προσωπικό των Ευέλπιδων δεν τους επαρκεί.

- Η συνέχιση της πίεσης σε μια περίοδο ουσιώδους ελλείψεως προσωπικού , δεδομένης της απολύσεως της πλειοψηφίας των στρατιωτών, δηλαδή εκείνων που ανήκουν στις βασικές στρατεύσιμες περιόδους ( Ε , ΣΤ ΕΣΣΟ) έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση στον λόχο διοικήσεως.

- Με αποκορύφωμα όλων αυτών την άθλια σίτιση των στρατιωτών του Λόγου Διοικήσεως αλλά και των μέτρων υγιεινής των 2 εστιατορίων.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή και Στρατηγό.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στο ύψος του Βασικού Μισθού, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Κανένας νέος και νέα να μην καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου