ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Στρατόπεδα Ξάνθης: Χωμένοι οι Φαντάροι, Απλήρωτα τα χαμηλόβαθμα στελέχη!

EΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Τρέχουμε και εκτελούμε οτιδήποτε μας διατάξουν, όσο αλόγιστο ή παράλογο και να φαίνεται, ακόμα και σε εμάς, με μεγάλο αριθμό χρόνου υπηρεσίας, δίχως να φέρουμε αντίρρηση και φυσικά έχοντας προς γνώση μας καμία επιπλέον αμοιβή, όχι χρηματική φυσικά.
Φυσικά όμως όταν καθόμαστε να καλύψουμε όσα πράγματα ενδέχεται τα επιθεωρηθούν έτσι ώστε να φαίνονται καινούργια, πέραν της λήξης του ωραρίου.
Το λιγότερο που θα μπορούσαν αυτοί οι οποίοι μας διστάζουν να κάνουν, είναι να μας δώσουν έστω ένα υπηρεσιακό.
Όχι μόνο αυτό δεν συμβαίνει, παράτυπο θα σχολίαζε κάνεις, όπου θα συμφωνήσω, αλλά πολλά πράγματα, πολύ πιο σοβαρά συμβαίνουν μέσα στον στρατό και το γνωρίζουν όλοι, στρατιωτικοί και μη.
Στη Ξάνθη, σχεδόν όλα τα στρατόπεδα, από την αρχή το καλοκαιριού στέλνουν άτομα δίχως να ερωτηθούν φυσικά στα ΚΑΑΥ Ν.Περαμου και στης Κεραμωτής.
Έχοντας έρθει σε επικοινωνία με τα συγκεκριμένα στελέχη μου έχει αναφερθεί πως ακόμα δεν έχει υπάρξει χρηματική αποζημίωση, φύλλα πορείας και αποσπάσεως έχουν σταλεί από τον Μάιο, τα στελέχη όπως μάγειρες, ταμίες, μπαρίστες και γενικότερων θέσεων ακόμη δεν έχουν δει ούτε μισό ευρώ.
Με το ΚΤΣ Ξάνθης να μη μπορεί να δώσει μια ακριβής ημερομηνία, βέβαια δε θα τα χάσουν, φυσικά όμως υπάρχουν και συνάδελφοι όπου ακόμα τους χρωστάνε χρήματες αμοιβές του 2023 επίσης.
Εάν καθημερινά χρειάζεται να μεταφέρεται κάποιος στη Ν.Πέραμο από Ξάνθη, με το όχημα του εφόσον ο στρατός δε παραχωρεί κίνηση και φυσικά διαμονή στα ΚΑΑΥ απαγορεύεται παρά μόνο εάν είσαι παραθεριστής, βλέπει κανείς έξοδα για βενζίνες (σέρβις και προβλήματα τα παραβλέπουμε φυσικά) κοντά στα 250-300€, ανάλογα προφανώς με τα τον τύπο αυτοκινήτου.
Αυτά τα στελέχη λοιπόν εκ των οποίων συγκεκριμένα δεν έχουν αποσπαστεί μόνο μια φορά, δεν έχουν πάρει ούτε μισό ευρώ, κάποιοι χρειάστηκαν να δανειστούν, ακόμα και προκαταβολή να ζητούσαν, θα είχαν μειωμένο μισθό στον επόμενο μήνα και πάει λέγοντας.
Και θέλω να θέσω το εξής ερώτημα, τι είδους γραφειοκρατία επικρατεί; Όταν έχουμε διαταχθεί να πάμε σε ένα μέρος, στο οποίο δε δηλώσαμε ποτέ, όπου δε μας παρέχεται ούτε στέγη ούτε τροφή, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από εμάς και με τις αναφορές των συγκεκριμένων φύλλων πορείας να ξεκινούν από τέλη Μαϊου με πολύ αρχές Ιουνίου, πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια σίγουρη ημερομηνία που να έχει την ικανότητα να μας δώσει το ΚΤΣ και για ποιον λόγο έχουν καθυστερήσει τόσο; 
Πώς είναι δυνατόν να έχουν περάσει 100 μέρες και να μην έχει εμφανιστεί ούτε μισό ευρώ στους λογαριασμούς μας; 
Από μήνα σε μήνα, στο τέλος θα φτάσουμε Δεκέμβριο και τα στελέχη που έχουν πάει πάνω από 2 φορές θα περιμένουν και θα τους έχουν λείψει σχεδόν 800 ευρώ.
Αλλά όπως αναφέρθηκε και σε μια άλλη ανάρτηση, εμείς να εκτελέσουμε και να γυαλίσουμε και να κολλήσουμε τα σπασμένα δεκάδων χρόνων, όσοι είναι πάνω από εμάς φυσικά απαγορεύεται να δώσουν κάτι, έστω και αυτό που προβλέπεται, και φυσικά άμα ξεκινήσουν οι αναφορές, μετατρέπεται κάνεις σε "μαύρο" πρόβατο.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Θυμίζουμε την πρόσφατη καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

7η ΜΚ Ταξιαρχία: όλοι μέσα, τρεχάτε και μην μιλάτε για να φανούν όλα εντάξει στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Αύριο Πέμπτη 26/9/2024 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού.
Με Παράταξη παρακαλώ...
Η οποία εννοείται ότι έχει καταργηθεί!
Σήμερα πέρασαν και επιθεώρησαν  κτίρια, γραφεία κλπ.
Και που στις 13.50 μ.μ. έφυγε και λες σχολάμε επιτέλους, μας λένε "δεν φεύγει κανείς...
Μην περιμένετε 6-7 γιατί θα πάει μετά και από το Φυλάκιο στο χωριό Κοτρωνιά.  
Αύριο αναμένονται τα ίδια και στην Επιθεώρηση από τον ΓΕΠΣ.
Και ρωτάω εγώ "ποιος δίνει τέτοιες διαταγές";
Μας κρατάνε μέσα με το έτσι θέλω χωρίς να σκέφτονται τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, αδιαφορώντας για την ανάγκη των φαντάρων σε μια Έξοδο.
Από που προβλέπονται όλα αυτά;
Αυθαιρεσία και στυγνή παραβίαση των δικαιωμάτων μας.  

Καταγγελία από ένα αγανακτισμένο χαμηλόβαθμο στέλεχος

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Άλλη μια Επιθεώρηση.
Άλλη μια ευκαιρία για Δημόσιες Σχέσεις.
Με πολλά ευρώ σε Έξοδα Κίνησης.
Με απίστευτο ιδρώτα, κόπο και ταλαιπωρία για να φανούν όλα εντάξει.
Και όμως όλοι ξέρουν τι συμβαίνει στις μονάδες του ελληνικού στρατού.
Όπου κυριαρχεί η εκμετάλλευση και η καταπίεση.
Όπου η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών στράτευσης είναι Άγνωστη λέξη.
Όπου ο κίνδυνος εγκυμονεί παντού με τις απίστευτες ελλείψεις ανταλλακτικών, την επιφανειακή συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων.
 Κανένας νέος και νέα να μην καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου