ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραηλινά πλήγματα κατά Χεζμπολά μετά από «βροχή» ρουκετών


Φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Adel Hana
Ισραηλινά πλήγματα κατά Χεζμπολά μετά από «βροχή» ρουκετών
efsyn.gr
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι επιτέθηκε σε στόχους της Χεζμπολά στο νότιο Λίβανο. Δεκάδες νεκροί από νέες επιθέσεις στη Γάζα. 750.000 Ισραηλινοί συμμετείχαν στις τελευταίες μαζικές διαμαρτυρίες

Νέα κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολά μετά τον θάνατο τριών υγειονομικών από ισραηλινά πυρά στο στο νότιο Λίβανο χθες.

Ο ισρηαλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως πραγματοποίησε τη νύχτα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών κτιρίων της οργάνωσης (στις περιφέρειες Αϊταρούν, Μαρούν αλ-Ρας και Γιαρούν), η οποία ανέλαβε την ευθύνη για ομοβροντία ρουκετών εναντίον πόλης στο βόρειο Ισραήλ.

Το επιτελείο του Ισραήλ υποστηρίζει πως αεροσκάφη του επιτέθηκαν σε διάφορα κτίρια, που χρησιμοποιεί η Χεζμπολά, πως κάποιοι μαχητές σκοτώθηκαν (χωρίς να δώσει αριθμό) και [πως αναχαίτισε αριθμό ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από το Λίβανο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για περίπου 100 ρουκέτες, ενώ η Χεζμπολά ανέφερε ότι επιτέθηκε στον ισραηλινό οικισμό Κιριάτ Σμον. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο με τους Χούθι της Υεμένης οι αντάρτες ανακοίνωσαν χθες βράδυ διά εκπροσώπου τους ότι κατέρριψαν αμερικανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου MQ-9 («Reaper»), το οποίο κατ’ αυτό επιδιδόταν σε εχθρικές ενέργειες, στον εναέριο χώρο της επαρχίας Μαρίμπ.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις δολοφονικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Σύμφωνα με το Al Jazeera, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα.

Τουλάχιστον τέσσερις, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής διευθυντής της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας στην επαρχία της βόρειας Γάζας, Αμπού αλ-Αμπντ Μόρσι, έπεσαν νεκροί από χτύπημα σε σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια.

Σημειώνεται ότι 750.000 Ισραηλινοί εκτιμάται πως συμμετείχαν χθες, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ισραήλ, καθώς η οργή βράζει για την αποτυχία της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους αιχμαλώτους της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου