ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

«Το Ισραήλ δυσφημεί την UNRWA μέσω διαφημίσεων της Google»


Από διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ κατά της UNRWA | AP Photo/Mahmoud Illean, File
«Το Ισραήλ δυσφημεί την UNRWA μέσω διαφημίσεων της Google»
efsyn.gr
Ο Λαζαρινί τονίζει ότι η ισραηλινή καμπάνια δεν βλάπτει απλώς τη φήμη της Υπηρεσίας, αλλά «θέτει σε κίνδυνο τις ζωές του προσωπικού μας».

Σε μια σοβαρή καταγγελία κατά του Ισραήλ προέβη ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί.

Συγκεκριμένα, ο Λαζαρινί κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση πως επενδύει στην παραπληροφόρηση κατά της UNRWA, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ αγοράζει διαφημίσεις στο Google ως μέρος εκστρατείας υπονόμευσης και δυσφήμησης της διεθνούς Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Λαζαρινί, η καμπάνια στοχεύει επίσης να εμποδίσει τους χρήστες του διαδικτύου, να δώσουν δωρεές στην Υπηρεσία. «Αυτό δεν βλάπτει απλώς τη φήμη της Υπηρεσίας, αλλά το πιο σημαντικό, θέτει σε κίνδυνο τις ζωές του προσωπικού μας», σημείωσε με νόημα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουν και να διερευνηθούν οι σκόπιμες προσπάθειες παραπληροφόρησης του Ισραήλ. «Οι εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να αποκομίζουν κέρδη μέσω της διάδοσης παραπληροφόρησης», επισήμανε. «Χρειάζονται περισσότεροι κανονισμοί για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους», κατέληξε ο επικεφαλής της UNRWA.

«Τρομοκρατική οργάνωση»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λαζαρινί καταγγέλλει το Ισραήλ. Τον περασμένο μήνα, με το άρθρο του «Σταματήστε τη βίαιη εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον της UNRWA», ο Λαζαρινί ανέφερε ότι «Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι όχι μόνο απειλούν το έργο του προσωπικού και της αποστολής μας, αλλά απονομιμοποιούν την Υπηρεσία χαρακτηρίζοντάς την τρομοκρατική οργάνωση που καλλιεργεί τον εξτρεμισμό και αποκαλώντας τους ηγέτες του ΟΗΕ τρομοκράτες που συνεργάζονται με τη Χαμάς. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο στοχοποίησης-ρουτίνας του προσωπικού και των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ».

Σημείωνε επίσης ότι «η υπηρεσία μας έχει επαληθεύσει ότι τουλάχιστον 193 υπάλληλοι της UNRWA έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα. Σχεδόν 190 εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί. Σχολεία της Υπηρεσίας έχουν κατεδαφιστεί και τουλάχιστον 500 εκτοπισμένοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ είχαν βρει καταφύγιο σε σχολεία και άλλες δομές της Υπηρεσίας. Από τις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει προσωπικό της Υπηρεσίας στη Γάζα, το οποίο ισχυρίζεται ότι υπέστη βασανιστήρια και κακομεταχείριση κατά την κράτησή του στη Λωρίδα και το Ισραήλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου