ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ βομβάρδισε την αγορά μεγάλης πόλης του Λιβάνου


κτίριο στον Λίβανο έπεται από ισραηλινή επίθεση | Ap photo
Το Ισραήλ βομβάρδισε την αγορά μεγάλης πόλης του Λιβάνου
efsyn.gr
Ακόμα ένα χτύπημα που φανερώσει τις προθέσεις του Τελ Αβίβ στη Μέση Ανατολή. Όπως μετέδωσε το κρατικό λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν αυτή τη φορά τον κεντρικό εμπορικό δρόμο στην πολυπληθή πόλη Ναμπατίγια στο νότιο Λίβανο, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι οι ομάδες του προσπαθούν να ανταποκριθούν σε «μεγάλη αεροπορική επιδρομή» στην πόλη, ωστόσο «οι σφοδρές πυρκαγιές μάς εμποδίζουν να φτάσουμε» στην περιοχή που έγινε στόχος επίθεσης.

Η πόλη αυτή –στην οποία βρίσκονται πολλά νοσοκομεία και κέντρα περιφερειακής διοίκησης– βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι το Τελ Αβίβ είχε καλέσει τους κατοίκους 25 τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Ναμπατίγια, να μετακινηθούν βόρεια, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τα πλήγματά τους και τις χερσαίες εισβολές του στο νότιο Λίβανο.

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ φέρεται να έχει στοχοποιήσει κυανόκρανους της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), απευθύνοντας μάλιστα συστάσεις προς την UNIFIL «να μετακινηθεί 5 χιλιόμετρα βορειότερα για να αποφύγει τον κίνδυνο». Ωστόσο, εκπρόσωπος της UNIFIL ανακοίνωσε ότι απορρίφθηκε το ισραηλινό αίτημα.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 1.645 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του.

Όλα αυτά, τη στιγμή που φέρεται να είναι θέμα ημερών τα αντίποινα από το Τελ Αβίβ για την πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν και ενώ οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται αμείωτες (και παραμένουν φονικές): σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 49 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 219 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο.

► Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη τελική απόφαση για την ανάπτυξη του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας THAAD στο Ισραήλ, ανέφεραν αργά το βράδυ του Σαββάτου δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης. Είχαν προηγηθεί άλλα δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ που ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποφασίσει την ανάπτυξη του συστήματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου