ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Στo Ιόνιο πλοίο με τεράστιο φορτίο εκρηκτικών για το Ισραήλ

Στο Ιόνιο βρίσκεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πλοίο που μεταφέρει τεράστια ποσότητα εκρηκτικών με προορισμό τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Η Διεθνής Αμνηστεία, το BDS και πολλές ακόμη οργανώσεις με επείγουσες ανακοινώσεις τους καλούν τους πολίτες σε όλη τη Μεσόγειο να αποτρέψουν πάση θυσία τον ελλημενισμό του πλοίου καθώς το φορτίο του θα χρησιμοποιηθεί για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα και άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο το πλοίο αν επιχειρήσει να ελλημενιστεί στην Ελλάδα ΄έχει καλέσει και το MERA 25

Αναδημοσιεύουμε το μήνυμα που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook το BDS Greece.

To πλοίο MV Kathrin με σημαία Πορτογαλίας μεταφέρει 68 container με εκρηκτικά στο Ισραήλ, για να μπορεί να συνεχίσει τα εγκλήματά του εναντίον του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού.
Η Πορτογαλία κατόπιν πιέσεων από τον ΟΗΕ, το διεθνές κίνημα BDS και την Διεθνή Αμνηστία ανακοίνωσε ότι θα του αφαιρέσει την σημαία, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα.
Χθες 4/10 το πλοίο απενεργοποίησε το AIS του. Eθεάθη τελευταία φορά να κατευθύνεται προς τα νότια, στο νότιο τμήμα της Αδριατικής θάλασσας, με κατεύθυνση την Ελλάδα!
Το BDS Greece εκδίδει επείγουσα ειδοποίηση και καλεί τις ελληνικές αρχές να ερευνήσουν το πλοίο που μεταφέρει παράνομα στρατιωτικό εξοπλισμό για το Ισραήλ και να κατασχέσει τα παράνομα αυτά όπλα. Επίσης να αρνηθεί να ελλιμενιστεί το πλοίο σε ελληνικά λιμάνια κάνοντας bussines as usual.

Αν αυτό δεν γίνει, η Ελλάδα δεν τηρεί τις νομικές της υποχρεώσεις που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Επιπροσθέτως θυμίζουμε ότι η Ελλάδα ψήφισε στις 18 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ υπέρ του στρατιωτικού εμπάργκο στο Ισραήλ. Άρα (πρέπει να) είναι πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τη μεταφορά όπλων στο Ισραήλ.
Καλούμε επίσης όλα τα σωματεία λιμενεργατών και το δευτεροβάθμιο όργανό τους την ΟΜΥΛΕ, που καλύπτει όλα τα ελληνικά λιμάνια ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ να εξυπηρετήσουν το πλοίο, σε περίπτωση που θελήσει να ελλιμενιστεί σε ελληνικό λιμάνι.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου