ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Παράνομη η απεργία των δασκάλων ενώ ο Μητσοτάκης αγοράζει επιπλέον φρεγάτα και άλλη μια εξάδα RAFALE

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μια 24ωρη απεργία της ΔΟΕ οδηγήθηκε στα δικαστήρια από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για να κριθεί παράνομη! 
Τι απαντούν οι αγωνιζόμενοι δάσκαλοι:

«Το να δουλεύουμε με μισθούς αξιοπρέπειας, το να έχουμε Συλλογική Σύμβαση, το να μη μένουμε σε αυτοκίνητα γιατί δεν βρίσκουμε σπίτι, το να έχουν 9μηνη άδεια οι αναπληρωτές/-τριες δεν είναι παράνομο αλλά δίκαιο. 
Το να έχουμε πλήρως στελεχωμένα σχολεία και όχι χιλιάδες κενά, όπως αυτή τη στιγμή, το να διδάσκουμε σε τμήματα με λιγότερους μαθητές και σε ασφαλή κτίρια δεν είναι παράνομο αλλά δικαίωμα για όλα τα παιδιά», απαντά ο πρόεδρος της ΔΟΕ στην κίνηση του υπουργείου, τονίζοντας ότι «το δίκαιο θα κριθεί στον δρόμο του αγώνα που είναι κοινός με τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους εργαζομένους».

Παράλληλα ο Κ.Μητσοτάκης και ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας προωθούν την αγορά μιας ακόμη γαλλικής φρεγάτας -κόστους 1,5 δις ευρώ- και έξι (6) επιπλέον γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Γιατί προχωρά σε αυτές τις πολιτικές επιλογές η κυβέρνηση της ΝΔ;
Μα γιατί θέλει να στείλει μήνυμα στο ακροδεξιό ακροατήριο ότι ο Μητσοτάκης είναι μεγάλος Πολέμαρχος και δεν έχουν δίκιο όσοι ασκούν κριτική για τα παζάρια του με τον Ερντογάν, με επίβλεψη των Αμερικανών....
Γιατί έτσι επιβάλλουν τα στρατηγικά σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου που αναζητά αναβάθμιση του στρατηγικού του  ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και σε μια ευρύτερη περιοχή από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Για να γίνουν όμως αυτά πράξη πρέπει να εξαφανιστεί το εργατικό κίνημα, να δεχτούμε με προθυμία ότι θα είμαστε οι Αναλώσιμοι της ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των αποστολών εκτός συνόρων.
Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και απαιτούμε:
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ-ΚΟΝΔΥΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου