Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/112/2014, ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5

Συνάδελφοι φαντάροι, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη πρέπει να είμαστε με την στολή εκεί, στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Για να τιμήσουμε τους νεκρούς της εξέγερσης του 73’. 
Μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, τους μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενους-άνεργους.

Γιατί ο δικός μας εχθρός βρίσκεται εδώ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/11/2014 στις 7.30 μ.μ.

Θέμα: Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
 
Θα τοποθετηθεί:
Εκπρόσωπος της ΑΔΚ και
ο Σεϊτ Αλντογάν είναι ανταποκριτής στην Αθήνα της τουρκικής εφημερίδας Εβρενσέλ
Έχουν καλεστεί να τοποθετηθούν στο πλαίσιο της συζήτησης που θα ακολουθήσει εκπρόσωποι οργανώσεων, αντιπολεμικών και αντιμιλιταριστικών συλλογικοτήτων.

Λέσχη Πολιτισμού "Αναιρέσεις",
Ιπποκράτους 175 & Λασκάρεως,
Εξάρχεια / Αθήνα

ΑΠΟ ΤΟ ¨ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ 1967-1974" ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ


Image
«Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967- 1974», είναι ένα ντοκιμαντέρ ανέκδοτο για δεκαετίες, του αγαπημένου στο ευρύ κοινό σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, με την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του “Μικρά Αγγλία”.
Το 37λεπτο ντοκιμαντέρ «Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967- 1974» περιέχει πλάνα που αποτυπώνει σημαντικά γεγονότα, από την κηδεία των Γεωργίου Παπανδρέου και Γιώργου Σεφέρη ως τις δίκες του Αλέκου Παναγούλη και άλλων αγωνιστών. Ξεκίνησε με δικές του δυνάμεις να καταγράφει ό,τι μπορούσε με μια μικρή κάμερα Super 8. 
Αργότερα έστειλε αντίγραφα του υλικού στο Παρίσι, στον Κώστα Γαβρά και τον Κρις Μαρκέρ. Αποφάσησαν αμέσως να βοηθήσουν τον Βούλγαρη, στέλνοντάς του μια νέα κάμερα 16 mm και ρολά φιλμ. Έτσι μπόρεσε να συνεχίσει την κινηματογράφηση.

ΖΗΤΩ Η "ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ": Δραματική αύξηση απολύσεων τον Οκτώβριο, χάθηκαν σε έναν μήνα οι μισές (!) "νέες θέσεις" του έτους

Χάθηκαν σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί από τις αρχές του 2014 
Το διάλειμμα της τουριστικής περιόδου δεν αποδείχθηκε  αρκετό να σταθεροποιήσει την απασχόληση, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο Οκτώβριο να καταγράφεται κατακόρυφη μείωση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και αύξησης των απολύσεων και της ανεργίας. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" του υπουργείου Εργασίας Ανεργίας. Ένα μήνα νωρίτερα ο ΟΑΕΔ επιβεβαίωσε τα σταθερά υψηλά ποσοστά ανεργίας με τους καταγεγραμμένους στις λίστες του Οργανισμού  να φθάνουν τους 968.100

Το οικονομικό "θαύμα" της χούντας με ονόματα και αριθμούς!

Η φαυλοκρατία πήρε τις μεγαλύτερες διαστάσεις από γεννήσεως του ελληνικού κράτους, στα χρόνια της χούντας.
Το οικονομικό "θαύμα" της χούντας με ονόματα και αριθμούς! Του Χρήστου ΤσαντήΟ δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε το 1967 με μηναίο εισόδημα 7.900 δραχμές κι έφτασε να εισπράττει φανερά, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσής του, 4.309.631 δραχμές, έχοντας αποκτήσει παράλληλα τρία πολυτελή διαμερίσματα και μία βίλλα στο Λαγονήσι! Υπενθυμίζουμε, έτσι για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, πως το μεροκάματο των μισθωτών ήταν 135 δραχμές!

Ο Αργείτης παρακρατικός που σκότωσε διαδηλωτές στο Πολυτεχνείο…

1pt3dvyΈνας Αργείτης, ο Ηλίας Τσιαπούρης, ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο Πολυτεχνείο, τη νύχτα της 16ης προς 17η Νοεμβρίου 1973. Όμως, δεν ήταν από εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία. Ήταν ο δολοφόνος τους...
Από την ταράτσα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στην οδό Μπουμπουλίνας, πυροβολούσε μαζί με άλλους παρακρατικούς, τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Σκότωσε δύο νέους και τραυμάτισε 17. Το δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην, αφού είχε προλάβει να διαφύγει στο εξωτερικό.

“ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ” για τους νεοσύλλεκτους φαντάρους στο ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ!

Τα παρατράγουδα στο ΚΕΥΠ Λαμίας δεν έλλειψαν. Απο τις πρώτες κιόλας μέρες το δόγμα της αυστηρής στρατιωτικοποίησης από το σύνολο των Ανθυπολοχαγών στη Λαμία έχει δώσει δείγματα γραφής. Συνεχείς αναφορές στους νεοσύλλεκτους για θέματα που ξεπερνάνε όχι τα όρια της λογικής αλλά και της φυσικής αντοχής των νέων συναδέλφων. Μολίς χθές και μετά απο πολύωρη υπηρεσία στα μαγειρία της μονάδας (που σιτίζει χιλιάδες νεοσύλλεκτους), Λοχίας διέταξε φαντάρο να συνεχίσει να εκτελεί την υπηρεσία του, ενώ ο ίδιος όχι μόνο δεν άντεχε, αλλά θα δημιουργούνταν πρόβλημα για τη σωματική του υγεία. 

Ιταλία: Φοιτητές και εργάτες διαδηλώνουν ενάντια στις πολιτικές Ρέντσι


Διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι πραγματοποιούνται σε τουλάχιστον είκοσι πέντε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

Στις κινητοποιήσεις λαμβάνουν μέρος φοιτητές, εποχικοί εργαζόμενοι και μέλη των αριστερών «συνδικάτων βάσης» Usb, Usi και Cobas. Φοιτητές και εργαζόμενοι αντιδρούν στη μεταρρύθμιση του εργασιακού που προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού του 2015, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία.

Πολυτεχνείο 1980 – Ανέκδοτες Φωτογραφίες

























Η απαγορευμένη αντιαμερικανική πορεία

ΠΟΙΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΙΟΣ «ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ», ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΣΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

σημεραΜας έχουν φάει τόσο καιρό. Με τους «εθνικούς κινδύνους», με την ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους, με τη μοιρασιά που πρέπει να κάνουν Έλληνες και Τούρκοι αστοί σε μια θάλασσα που κομματιάζεται-ιδιωτικοποιείται-μολύνεται από τα χημικά και τα απόβλητα τους, απαιτώντας να θυσιαστούμε για τα κέρδη του Βαρδινογιάννη-Λάτση-Μυτιληναίου-Κοπελούζου-Μπόμπολα.
Ζητούν ακόμη περισσότερα  όπλα οι μιζαδόροι Ελληναράδες υπερπατριώτες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που τα παίρνουν χοντρά από πολεμικές βιομηχανίες και όχι μόνο των ΗΠΑ-Γερμανίας-Γαλλίας-Ιταλίας-Ρωσίας. Ζητούν νέους Μισθοφόρους, Στράτευση στα 18, Στράτευση των Γυναικών. Να μας ντύσουν όλους στα χακί, κρέας στα κανόνια του Ισραήλ των Βαλκανίων για τα συμφέροντα τους. Ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στις βάρβαρες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ για να πάρουν μερίδιο εφοπλιστές, εργολάβοι κλπ.

«Γαμήστε τους!»

Επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε φοιτητές στο Πολυτεχνείο
Ηταν ένα θέαμα άγριο και συνάμα πρωτόγνωρο: χωρίς να πέσει ούτε πέτρα, δίχως να έχει προηγηθεί η παραμικρή αψιμαχία, η Στουρνάρη γέμισε ξαφνικά με τα ποδοπατημένα κορμιά εκατοντάδων άοπλων νέων παιδιών, που από τη μια στιγμή στην άλλη μετατράπηκαν σε πεδίο εκτόνωσης για δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ.
Ορμώντας ξαφνικά απ’ όλες τις παρόδους, με τη μυριόστομη ιαχή «γαμήστε τους! γαμήστε τους!», οι τελευταίοι οφθαλμοφανώς το γλεντούσαν: επί ένα τέταρτο της ώρας χτυπούσαν ανελέητα τους πεσμένους φοιτητές, τους ποδοπατούσαν, τους ψέκαζαν κατάμουτρα με τις φυσούνες, εκτόξευαν μέσα στον κόσμο χειροβομβίδες «κρότου-λάμψης», σταματώντας κάποιες στιγμές, μόνο και μόνο για να εκφράσουν με βρισιές τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτό το μονόπλευρο ξεσάλωμα. Μοναδικοί τυχεροί, όσοι λιγοστοί πρόλαβαν να μπουν από την πύλη της Στουρνάρη στο ΕΜΠ, μέσα στο περίπου μισό λεπτό που μεσολάβησε ανάμεσα στο άνοιγμά της και την επίθεση της αστυνομίας στους περίπου 1.500 διαδηλωτές.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 μ. στα Προπύλαια ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία -

*Η φωτογραφία είναι του Μάριου Λώλου

Offshore πατριωτισμός

Βορίδης-Άδωνις-ΠλεύρηςΤο πράγμα είναι τόσο απλό όσο το περιέγραψε ο Σάμιουελ Τζόνσον : «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Αλλά απατεώνας της πολιτικής ο Γιώργος Καρατζαφέρης; Τόσες σημαίες,τόσα εμβατήρια,τόση αγάπη στα όπλα που θα υπερασπίσουν την πατρίδα για να αποδειχθεί πως οι εταιρείες οι οποίες πουλούσαν αυτά τα όπλα χορηγούσαν και τον πατριωτισμό του Γιώργου Καρατζαφέρη μέσω offshore; Αν αποδειχθεί πως έτσι είναι,τότε απλώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Δηλαδή το ίδιο γελοίο μοτίβο φουσκωμένης εθνικής υπερηφάνειας,προέρχεται από το φουσκωμένο πορτοφόλι της μίζας. Αλλά αν αποδειχθεί αυτό δεν μιλάμε για τον Καρατζαφέρη μόνο.

ΗΠΑ: Λόξυγγας δημοκρατίας

Facebook-at-the-US-2012-Elections
Εναν ανεπαίσθητο λόξυγγα στην αδιάλειπτη διακυβέρνηση των ΗΠΑ από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας αποτέλεσαν οι ενδιάμεσες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Πληρώνοντας περισσότερα από 4 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η οικονομική ελίτ εξασφάλισε ότι ακόμη και οι συγκριτικά ελάχιστοι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες (περίπου τα δύο τρίτα των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δεν πέρασαν από τα εκλογικά κέντρα) δεν θα είχαν την παραμικρή δυνατότητα να εκφράσουν και την ελάχιστη αντίδρασή τους στη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Ιαπωνία: Κυνήγι αριστερών φοιτητών μέσα σε πανεπιστημιούπολη

Oι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας της Ιαπωνίας διεξήγαγαν έρευνες σε κοιτώνα φοιτητών, ο οποίος βρίσκεται στο περίβλεπτο πανεπιστήμιο του Κιότο, με στόχο τον εντοπισμό φοιτητών οι οποίοι πρόσκεινται στην Άκρα Αριστερά, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας
Στις εικόνες τις οποίες μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζονται αστυνομικοί σε παράταξη, με κράνη και ασπίδες, να επεμβαίνουν, με την υποστήριξη αστυνομικών με πολιτικά και ενώ ακούγονταν οι οργισμένες φωνές των φοιτητών.

ΜΑΤατζής χτύπησε φωτορεπόρτερ με γκλομπ στο κεφάλι

Δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ
Τέσσερις μόλις ώρες μετά τον καταχρηστικό έλεγχο στοιχείων σε φωτορεπόρτερ και μετά τη ρητή δέσμευση του ΓΑΔΑρχη ότι οι φωρορεπόρτερ θα μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο. «Έλέγχει άραγε η ηγεσία τους αστυνομικούς ή όχι;» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το μεσημέρι τον ΓΑΔΑρχη για να διαμαρτυρηθούμε για τον καταχρηστικό έλεγχο στοιχείων που διενέργησαν άντρες των ΜΑΤ σε συνάδελφο», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μ. Λώλος.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- Ο ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΣΚΥΛΟ” ΤΗΣ ΕΑΤ-ΕΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ- ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΑΓΡΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ (ΦΩΤΟ& ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ MAKELEIO.GR)

politexneio-mat3

Σοβαρά επεισόδια  έξω από το Πολυτεχνείο… Κυνηγητό στα στενά των Εξαρχείων με τις αστυνομικές δυνάμεις. Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και στην είσοδο του Πολυτεχνείου. Αίμα, ξύλο, καρκίνος…

Η νύχτα της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου-4 μέρες πριν από τη γιορτή του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ ΤΟΥ 1973-μόνον με μέρες Χούντας συμβαδίζει.