Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το Δίκτυο Σπάρτακος on air: εκπομπή για τα δικαιώματα και την πάλη των νεοσύλλεκτων

Ο Κόκκινος Τύπος στηρίζοντας την προσπάθεια της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του ΔΙΚΤΥΟΥ Ελεύθερων Φαντάρων - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, θα μεταδώσει σήμερα το βράδυ στις 8 μέσω του kokkinostupos web radio, μια εκπομπή* αφιερωμένη στους νεοσύλλεκτους και στην πάλη τους στα Κέντρα Εκπαίδευσης. Η μετάδοση της εν λόγω εκπομπής θα επαναληφθεί και τις επόμενες μέρες. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικτύου Σπάρτακος.

*Η εκπομπή μεταδόθηκε πρώτη φορά χθες από το Βαθύ Κόκκινο.


kokkinostupos


Με αφορμή την κατάταξη της νέας ΕΣΣΟ, το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος κάνει μια εκπομπή αφιερωμένη στους νεοσύλλεκτους και την πάλη τους στα κέντρα εκπαίδευσης. Έχοντας ως άξονα τις συνθήκες που υπήρχαν στα ΚΕΝ όλης της χώρας τον τελευταίο χρόνο, καθώς και βασικών συλλογικών διεκδικήσεων που υπήρξαν σε αυτά από τους συνάδελφους φαντάρους.

Η εκπομπή δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο πολιτικοποιημένο ακροατήριο. Κάθε νεοσύλλεκτος αλλά και γονιός, μπορεί να βρει πτυχές και στοιχεία από όσα πούμε που θα τον βοηθήσουν στην πάλη και την καθημερινότητα του, ενημερώνοντας για τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή και τους τρόπους υπεράσπισης τους. Θα αναφερθεί στο ζήτημα της ορκωμοσίας και των θρησκευτικών αντιλήψεων, στο καθημερινό πρόγραμμα του νεοσύλλεκτου, τα καψόνια και την αυθαιρεσία των ανωτέρων, τους όρους μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ, καθώς και στην ανάπτυξη συλλογικών αντιστάσεων.

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση αποτελούν μια προσπάθεια συγκρότησης κινήματος μέσα και έξω στο στρατό.

Αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι του αντιμιλιταριστικού-αντιπολεμικού κινήματος τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ελλάδα αναπτύσσοντας έντονη δράση να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για τις αντιδραστικές επιδιώξεις του κεφαλαίου. Είναι κομμάτι της προσπάθειας συγκρότησης ενός αντικαπιταλιστικού ρεύματος που θα δώσει την απάντηση στην απειλή του πολέμου σήμερα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

5 σχόλια:

  1. Η φωτογραφία πρέπει να παραδεχθώ ότι είναι πολύ γουστόζικη (Γερμανός αρματιστής του Β' ΠΠ), και τώρα που το σκέφτομαι γάντι ταιριάζει σε τέτοιους άξιους συνεχιστές της γκεμπελικής εμετικής φασιστοπροπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας προς ίδιο όφελος. Τα διακριτικά γιατί τα σβήσατε, μην σας πουν και φασίστες κοτζάμ αγωνιστές του λαού, του μόχθου και της αριστεράς ;; !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, έχουν πλάκα όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί κουραμπιέδες, που δεν ξέρουν τη λέξη ΟΧΙ, που πάντα βαράνε προσοχή στον ανώτερο και καταπιέζουν όποιον είναι αδύμανος, να δίνουν μαθήματα.
    Δεχόμαστε την κριτική στη φώτο. Αλλά η συνεργασία της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης με τους ΝΑΖΙ τους έχει κάνει εξπέρ σε τέτοια ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί να βγάλετε άμεσα τη φωτό κάθεστε και γράφετε μ@λ@κιες.....Παρεπιπτόντως, η ακροδεξιά εθνικοφροσύνη είναι το ίδιο επικίνδυνη με την ακροαριστερή προπαγάνδα που εκφράζεται εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαθε ελληνικα πρωτα αγραμματε που πονεσαν τα ματια μου και μετα γραψε τις φασιστικες αποψεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα είμαστε από το λεφ-λμετ Ρόδου οι κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική μας βάζουν πράγματα τα οποία είναι δουλειές τον στελεχών μας βάζουν να κουβαλάμε πράγματα τα οποία είναι πάρα πολύ βαριά όταν τελειώνουμε την υπηρεσία μας δεν μας αφήνουν να κάτσουμε να ξεκουραστούμε το κψμ δεν έχει τίποτα μόνο νερό και καφέ και τα στελέχη μας πιέζουν στην υπηρεσία από 4 μας βάζουν 7 υπογραφές και το μέρος είναι μεγάλη απόσταση για 7 υπογραφές

    ΑπάντησηΔιαγραφή