ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα στα «ασύμμετρα φαινόμενα» στις «ριπές του ανέμου», και στις «ακραίες κλιματολογικές συνθήκες», δεν γίνεται....


Δεν ξέρουμε αν η εξουσιαστική πρέζα σου "καίει" τον εγκέφαλο και σε φτάνει σε σημείο να κάνεις προκλητικότατες δηλώσεις όπως αυτή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος μας είπε ότι: «Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα». 
Προφανώς αναφερόταν στα αποτελέσματα των φονικών πυρκαγιών.
Αυτό όμως που γνωρίζουμε, είναι πώς μεταφράζεται μια σχετική δήλωση του Τσίπρα: «Θέλω να αναλάβω ακέραια ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου των πολιτική ευθύνη. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο για τον πρωθυπουργό της χώρας». 
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οδηγούμε ένα υπουργό σε παραίτηση και καρατομούμε τους αρχηγούςΑστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Ο Τσίπρας αναλαμβάνει την "ευθύνη", δηλαδή, ξηλώνοντας άλλους από τα πόστα τους. Ωραία φάση ε;
Μια απορία (ρητορική φυσικά): Μόλις πριν λίγες μέρες, όλοι οι "αρμόδιοι" δεν δήλωναν δημόσια ότι δεν βρήκαν κανένα ουσιαστικό λάθος στοσχεδιασμό και στον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών; Τότε προς τί οι παραιτήσεις; 
Προφανώς η απάντηση είναι απλή. Να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα στα «ασύμμετρα φαινόμενα» στις «ριπές του ανέμου», και στις «ακραίες κλιματολογικές συνθήκες», δεν γίνεται.... οπότε ... άλλη μια συριζαίικη ξεφτίλα.
https://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου