ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Η Χρυσή Αυγή για τους ψηφοφόρους της: «Να τους χειραγωγούμε – Να μας ψηφίζουν και να τους γαμ….ε»

Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής προκύπτουν από τα ντοκουμέντα της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης. Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ χρυσαυγιτών τις επόμενες ώρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Π.Φύσσα, καθώς και οι χυδαίες εκφράσεις των φασιστοειδών που θυμίζουν διαλόγους μπράβων του υποκόσμου.
Σε μια απ’ τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας γίνεται σαφής η… εκτίμηση που οι ναζί χρυσαυγίτες τρέφουν για τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους. Πιο συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική συνομιλία στις 21/9/2013 – τρείς μέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα- ακούγεται το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Σωτήρης Δεβελέκος, να καλεί άλλον χρυσαυγίτη, αγνώστων λοιπών στοιχείων.



Στην συνομιλία (αριθμός 9173) ακούγεται, μεταξύ άλλων, ο εξής διάλογος:
Άγνωστος χρυσαυγίτης: …γυρνάει, θα γυρίσει ο τροχός…
Δεβελέκος: Ναι ρε φίλε, η μάζα είναι θηλυκό και είναι πουτάνα.
Άγνωστος χρυσαυγίτης: Ναι, αυτό μας έλεγε ο Λαγός φίλε, είναι πουτάνες, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν. Πάνε συνέχεια με τους δυνατούς. Είμαστε δυνατοί, θα ‘ρθουνε με μας, αύριο άμα θέλουν θα μας ρίξουν. Είμαστε εμείς εδώ για να τους χειραγωγούμε τα μουν…..να.
Δεβελέκος: Ναι αυτό είναι… να μας ψηφίζουν και να τους γαμ….ε, δεν τους έχουμε και για τίποτε άλλο, δεν τους θέλουμε και για τίποτε άλλο. Γι’ αυτό τους έχουμε.

Στις συνομιλίες γίνεται φανερή η προσπάθεια των εγκληματιών χρυσαυγιτών να κρυφτούν, να κουκουλώσουν τις ευθύνες της ναζιστικής οργάνωσης στη δολοφονία Φύσσα και στη δολοφονική επίθεση ενάντια στα μέλη του ΠΑΜΕ. Ακούγονται μεταξύ άλλων οι Μιχαλολιάκος και Λαγός να δίνουν σχετικές οδηγίες, ενώ σε ένα ξέσπασμα οργής (5:34-6:24 λεπτό) η μητέρα του χρυσαυγίτη Δεβελέκου αποκαλεί τα μέλη της ναζιστικής συμμορίας «καθάρματα» και «αλήτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου