ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Έχει επιθετικές βλέψεις ο Ελληνικός Στρατός στη Θράκη;


Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας προπαγανδιστικά κείμενα σε μιλιταριστικά σάιτ που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με τα οποία στο Δ΄ ΣΣ γίνονται συστηματικά ασκήσεις "για να περάσουν Έβρο και Άρδα μέρα – νύχτα".
Διαβάζουμε:
Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Σχηματισμών, διεξήχθησαν στα 2 Κέντρα Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ – «ΘΡΑΚΗ»), οι τελικές φάσεις Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), όπως παρακάτω:


– Νυχτερινή άσκηση «Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ – «3ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ ΔΟΡΥΛΑΙΟ»), στο Δέλτα του ποταμού ΕΒΡΟΥ.

– Ημερήσια άσκηση «Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ – «ΑΨΟΣ»), στον ποταμό ΑΡΔΑ.

Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των τμημάτων, η άρτια οργάνωση και η υποδειγματική εκτέλεση των ασκήσεων.

Το Δ΄ Σώμα Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») αποτελεί τον πιο ισχυρό σχηματισμό στον Ελληνικό Στρατό.
Η αναλυτική παρουσίαση των πολεμοκάπηλων δημοσιευμάτων επιδιώκει δύο στόχους:
α. να αποδείξουμε ότι στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού δεν υπάρχουν εθνικές στρατιωτικές δυνάμεις που να έχουν αποκλειστικά αμυντικό ή επιθετικό ρόλο και αποστολή.

Τα επίδικα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού -έλεγχος Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου και εξασφάλιση ΑΟΖ-Ενεργειακών κοιτασμάτων-εμπορικών και ενεργειακών ροών- για τις αντίστοιχες άρχουσες τάξεις είναι στρατηγικής σημασίας. Τα κέρδη τους, πολιτικά και οικονομικά είναι κολοσσιαία. Για να εξυπηρετήσουν επομένως τα συμφέροντα τους θα επιλέξουν ακόμη και την σύγκρουση από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο, μετατρέποντας την περιοχή σε κόλαση για τους Αναλώσιμους στρατιώτες αλλά και για τους πολίτες των ακριτικών περιοχών.

β. επίσης σημαντικό θέμα όμως είναι να αναδείξουμε και τους όρους του πολέμου προπαγάνδας που διεξάγουν και τα δύο κράτη εις βάρος του κόσμου της εργασίας. Σας καλούμε να φανταστείτε πως θα παρουσιάζονταν μια αντίστοιχη άσκηση από τον Τουρκικό Στρατό στον Έβρο!
Για να σας βοηθήσουμε σας θυμίζουμε τι γράφαμε στις 21 Φεβρουαρίου 2018

Ο Τουρκικός Στρατός "βουλιάζει" σε Άσκηση σε λίμνη στα σύνορα με Βουλγαρία και οι Εθνικιστές ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ λέγοντας ψέματα για τον Έβρο!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καθημερινά μοιράζεται με το σύνολο των φαντάρων το εθνικιστικό κλίμα που καλλιεργείται στον Ελληνικό Στρατό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι Στέλεχος ζήτησε από τους φαντάρους σε Ταγματική Αναφορά να είναι "σε εγρήγορση"....
Όπως είπε:"δεν πρέπει να κοιμόμαστε όρθιοι"...
Και έφερε ως παράδειγμα τη δήθεν άσκηση που έκαναν οι Τούρκοι στον Έβρο. Μια άσκηση που φυσικά προέβαλαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ της Τουρκίας, για να αναπαραχθεί από τα εθνικιστικά-μιλιταριστικά σαιτ σε Ελλάδα και Τουρκία.
Μάλιστα, τρανοί στρατηγοί, θαυμαστοί ναύαρχοι και ακαταμάχητοι πτέραρχοι βγήκαν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα μεγαλοδημοσιογράφων με εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό για να απαιτήσουν:
αύξηση της στρατιωτικής θητείας
πανάκριβες αγορές πολεμικών εξοπλισμών
στρατιωτικοποίηση του κόσμου της εργασίας και παλαϊκή άμυνα...
Όμως όλοι αυτοί ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ.
ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.
Μια μικρής κλίμακας προγραμματισμένη άσκηση του Τουρκικού Στρατού έγινε σε λίμνη κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Βουκλγαρίας...
Και αυτή ήταν για τα πανηγύρια... καθώς το παλαιό άρμα μάχης ΒΟΥΛΙΑΞΕ!      
Όπως γράφει η Ι.Ηλιάδη  http://www.armyvoice.gr , χωρίς κανείς να βγει να την αμφισβητήσει,"ο τρόμος αυτές τις ημέρες πουλάει! Μια τουρκική άσκηση σε λίμνη έγινε στον ελληνικό Τύπο τουρκική υπερπαραγωγή με βίαια διάβαση ποταμού στον Έβρο!

Κατ΄αρχήν όπως από την πρώτη στιγμή γράψαμε, η άσκηση γινόταν πολύ μακριά από τα ελληνικά σύνορα, και πολύ πιο κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Επίσης καμία σχέση με τον Έβρο, αφού έγινε σε λίμνη"!


Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ορισμένα από τα οχήματα έμειναν μέσα στη λίμνη και τα πληρώματα βγήκαν με τη βοήθεια φουσκωτών.

Κάθε χρόνο πάντως η άσκηση επαναλαμβάνεται στο ίδιο σημείο με τη συμμετοχή μάλιστα 3-4 LEO, και κάθε χρόνο κάποιο μένει στον πάτο της λίμνης!


Το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο στην Ελλάδα. όπου τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν κυριολεκτικά την τρίχα τριχιά προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Ακόμα και μεγάλα μέσα ενημέρωσης αναδημοσίευσαν την είδηση ως τουρκική πρόκληση, χωρίς να μπουν στον κόπο να τη διασταυρώσουν.

Το μεγαλύτερο γέλιο βέβαια, είναι οι μεταφράσεις από τα τουρκικά στα ελληνικά μέσω google translate....
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-MOBIL-ENI-BP-Λάτση και Βαρδινογιάννη
Δε θα θυσιαστούν τα δικαιώματα και οι ζωές των στρατευμένων ούτε για την πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης ούτε για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ.
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Άξονας των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ σημαίνει Πόλεμο και Επεμβάσεις!
Ένα στοιχείο όμως τα ενώνει όλα:
Πιόνια στα σχεδία τους που εκφράζει το ταξίδι της φρεγάτας είναι οι φαντάροι και τα στελέχη που θα την επανδρώσουν σε αυτό το ταξίδι.
Είναι πιόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, του καθηγητικού-στρατιωτικού-δημοσιογραφικού κατεστημένου που απαιτεί άμεση πολεμική εμπλοκή σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ακόμη και αν υπάρχει το ενδεχόμενο Απώλειας Ζωών!
Η θέση του Δικτύου Σπάρτακος είναι ξεκάθαρη:
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλευόσαστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να ανατραπούν οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου