ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Κορινθία - Στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα


Μάνος Τσαλδάρης / Εφ.Συν.
Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Κορινθία - Στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα
Στάχτη δεκάδες σπίτια και περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους και προστατευόμενων περιοχών Natura στα Γεράνεια Ορη μεταξύ Αττικής και Κορινθίας από το πέρασμα του πύρινου μετώπου δεκάδων χιλιομέτρων.

Απεγνωσμένοι και σοκαρισμένοι είναι εκατοντάδες μόνιμοι και περιστασιακοί κάτοικοι, οι οποίοι πέρασαν ακόμα μία νύχτα τρόμου, ενώ τα μηνύματα για εκκένωση οικισμών από το 112, που χρησιμοποιήθηκε χθες τρεις φορές, δεν έφτασαν σε όλους.

Ολονύχτια ήταν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία η εικόνα να είναι σχετικά βελτιωμένη.

Ωστόσο, η πυρκαγιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη με αρκετές μεγάλες διάσπαρτες εστίες προς τα Μέγαρα να ανησυχούν την πυροσβεστική, κυρίως στις περιοχές Χάνι, Δερβένι, Πευκενέα, Αιγειρούσες και και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι.

Οι εστίες της παραμένουν πολλές και ενεργές, όπως και όλο μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς, αλλά όσον αφορά τους ανέμους κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν συνολικά 12 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, που συνδράμουν από αέρος πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Στην περιοχή επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της πυροσβεστικής και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος».

Έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις έδωσε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επιχείρησε να δώσει την εικόνα της γενικής κινητοποιήσης, χωρίς όμως να κάνει αναφορά για το τι έγινε την νύχτα της Τετάρτης και επεκτάθηκε δραματικά η φωτιά.

Ωστόσο, σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση για επιδεικτική ολιγωρία και επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης τονίζοντας ότι μπήκαμε απροετοίμαστοι στην αντιπυρική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου